Jump to content

RCD 300


alxrro
 Share

Postare recomandată

  • Replies 262
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Al Bundy

    30

  • lucaflo26

    24

  • archaeon

    22

  • F l o r i n

    16

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salve again,

Exact pagina aia am luat-o si eu la "lins". Problema e ca atunci ca mi-a modificat un nene din Ungaria activarea de CD-Changer, a uitat sa faca un save setarilor asa ca nu mai stiu daca cifra din coada era 0 sau 1. Ca sa adaug +2 inseamna sa codez cu 3... conform:

00xxxx?: Radio Configuration II

  • +1 = Active/Remote Supplied Antenna
  • +2 = CD-Changer/iPod-Connection
  • +4 = CAN-Secondary Display (Board Computer/large Display)

Intrebarea mea, ce-i aia Active/remote supplied antenna? Este normala la Touran sau este optionala?

Multumesc de solutiuni! :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vezi linkurile urmatoare untrucat ai acolo SSp-uri pentru diverse componente, descrieri substantiale si lamuriri pentru multele intrebari - recomand ssp 342 intrucat se refera la sistemele radio 2006. Ca sa stii ce ai pe masina, daca a fost codat cu 0 sau cu 1 poti face identificare vin ori sa nu te deranjezi ata de mult de antena, lasi 1 pt siguranta ta. Active/remote se refera la functiile prezente pe masina care ar necesita o astfel de antena.

http://vwforum.ro/topic/84872-self-study-program-vag/page__hl__study__fromsearch__1

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@moose si @flotouran

inca o data, sar'manaaaaaaaaaaaaa :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu placere si speram sa si rezolvi...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare,

revin cu update. Am incercat decodare/codare pentru CD Changer (inclusiz codare/decodare telefon control pe CAN). Nici o modificare. Eroarea imi apare in continuare, si nu lasa sa intre semnal in el deloc. Asa ca am ajuns la concluzia ca e prajit ceva la intrarea in RCD300. Cred ca cel mai bine il trimit la Bosch Ungaria, cu ocazia asta poate aflu si SAFE codul de la ei.

Inca o data multumesc frumos si continui "serialul" cand am noutati.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aha se poate nu ai de la cine sa,,imprumuti un RCD " sa verifici asa?Daca era din cluj ti-l dadeam al meu ca eu altceva pe masina

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din pacate, nu prea. Stau momentan in Budapesta si nu cunosc pe nimeni disponibil la imprumutat un RCD. Insa multumesc mult de tot de oferta.

Stand la lins de internet, am mai descoperit ceva discutii pe RCD300 din 2006. Se pare ca nu ii capabil sa ia semnal auxiliar... Schema e ca daca as sti SAFE codu', m-as hazarda sa-l dau jos si sa-l pun pe sursa separata in casa. Asta ca sa il iau la masurat cu aparat de masura si osciloscop.

http://www.vwaudiforum.co.uk/forum/showthread.php?70812-Retro-fitting-VW-Aux-in-Lead-Golf-MK5

Hmmm, sa vedem ce zice Bosch Ungaria. Astept cu interes raspunsul de la ei.

Inca o data, multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu placere si sper sa se rezolve.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am recitit ce ai scris cu referire la conexiunile ce le-ai facut intre rcd300 si dispozitivul cumparat. am inteles ca ai modificat mufa de conversie pentru ca ce ai luat era pentru alt tip de conexiune. Pe rcd300 telefonul si cd-changer sunt pe mufe separate dupa cum vezi aici:

http://www.mytouran....radios_rcd.html

iar ce ai luat era pentru asa ceva?

http://www.mytouran.de/html/dx-r4.html

Pot sa gresesc, insa daca e ceva asemanator cu ce ai tu, poate refaci legaturile eronate. Succes.

Modificat de moose
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Buna dimineata,

Pana primesc raspunsul de la Bosch Ungaria ca sa impachetez jucarica si sa le-o trimit, o sa mai postez aici cateva materiale pe care le-am construit de ajutor.

Deci, jucarica pe care am vrut s-o instalez e un adaptor BT/USB Blaupunkt 7607545550 (special pentru VW si chiar Touran), care se leaga normal de RCD300 cu AK7607001539, care leaga Quadlock-ul de la masina cu miniso de la adaptorul bluetooth. Faza e ca balaria asta, cu 2 conectori Quadlock e uriasa si nu intra in spatele RCD-ului. Asa ca am legat pe direct:

- firul de TEL MUTE vine direct de la adaptor in RCD300 (si merge!!!)

- restu de la CD-changer si intrarile de telefon ies direct din prelungitorul de miniiso in cei 2 conectori alb si negru care intra in fundu' RCD-ului.

Un fisier excel atasat mai jos si o poza cu cablul adaptor original...

Se pare ca la conexiuni n-are nici pe naiba, adica sunt in regula, luate pin cu pin si fir cu fir la aparat de masura... Cu manutza mea! :)

Ce nu inteleg e ca in mod normal, daca pun scurt pe TEL MUTE, tre' sa am zgomot de fond daca ating cu deshtu' AF- si/sau AF+. Ei bine n-am!... De ce?! O fi ceva ars in RCD? Lumea buna pe care am intrebat zice ca tartareatza are protecti care nu' l lasa sa se prajeasca asa de usor. Trebuie activat ceva la VCDS?! CANu' ala o fi de vina? I-am intrebat si pe inteligentii de la VW Germania... sa vedem daca au vreo idee.

Daca as gasi un electronist care a mai intrat intr-un RCD300, ar fi super. Pana atunci, varianta Bosch service e singura si cu ocazia asta aflu si SAFE codu de la radio. Ca daca l-as fi avuuuuuut, demult era RCD-ul in casa pus pe alimentare si teste facute, da pe masina n-am ce sa-i fac ;)

Eh, multam frumos si daca mai apar idei, le urmresc cu interes.

post-66339-0-77536300-1335255472_thumb.p

post-66339-0-92654700-1335255481_thumb.j

rcd300 bt-usb connections.zip

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu nu as merge asa de departe incat ss presupun ca e arsa intrarea in rcd. In mod normal, pentru ca e cu interfata pe canbus, daca ai eroare stocata, modulul de comunicare cu cd changer e blocat, deci nu va functiona nimic. Pe tel mute, normal nu ai ce zgomot auzi pentru ca e semnal digital nu analog (ma refer la faptul ca circuitele logice inchid si deschid porturi de comunicare). Referitor la touran, eu nu am mufa ta pe masina pt ca am DX4 navi fara can bus, deci la mine e diferit. Insa, pentru a verifica daca rcd e functional pe partea de changer, poti cauta cun changer pe ebay ieftin, asa cum ti-ai luat clona vcds ori un player usb made in china care se conecteaza pe aceeasi mufa si va fi ok pentru test. Oricum, iesi mai ieftin decat umblatul in rcd si testat cu o unitate care nu esti sigur ca mai e in parametri. Din ce vad eu, daca tu codezi cd changer pe unitate iti da eroare pentru ca modulul cumparat de tine nu comunica in felul asta ori e defect ori e defect rcd - dar in oricare caz, comunicarea iti e intrerupta prin prezenta erorii memorate asa ca nu ai ce testa decat cand reusesti stabilirea comunicarii cu un modul compatibil. Succes.

Inca ceva - unde ai pus masa aceea din mufa fakkra? si pe rcd-ul tau e scris Blaupunkt, da?

Modificat de moose
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inca o data multumesc :)

Buna idee, o sa incerc sa caut un adaptor de AUX ieftin, ca sa-l pun pe rcd sa vaz ce zice.

Insa azi o sa mai incerc o chestie, cu eroarea stearsa (ca acu are dezactivat cdchanger si erori sterse), sa vad ce fasieli imi iau pe AF- AF+. Sincer asta a fost testul recomandat de Bosch (pune tel mute in scurt si da cu deshtu' pe la AF-uri). Asa ca la TEL e posibil sa fie intrari analoage si nu digitale. Sigur intrare digitala e la CD :)

Sa vedem, oricum ma enerveaza ca nu-i dau de cap si deja mi s-a pus in cap treaba asta. Ma roade si alta chestie, n-am nimic sigur, da se pare ca exista 2 tipuri de rcd300, un blaupunkt si un grundig. Grundig e capabil sa mearga cu AUX/CDCHANGER etc. da' blaupunkt nu. Si eu am Blaupunkt :(((((((

Ufffff, inca o data multumesc frumos.

masa am pus-o pe carcasa rcd. schema e ca fara masa aia legat, BT/USB blaupunkt nu porneste

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tu ziceai ca esti in Budapesta, astfel ca banuiesc ca e mai greu sa iei ceva din Romania ca sa ajunga la tine in timp util. Am cautat putin pe net si am aflat ebay.hu

http://search.eim.ebay.hu/?ev=&kw=rcd+300&ect=&elc=3&ec=&st=eim&eb=Keres%C3%A9s&hidden=search

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salve,

Am gasit in lista de pe ebay un contact de la o firma de reparat rcd-uri si le-am lansat o intrebare legata de problema. Sa vedem ce raspund... :)

Schema e ca deja am facut ceva investitii si ca sa cumpar un alt rcd, sincer nu prea imi vine. Mai bine renunt la ideea de a instala adaptorul bt/usb pe el. Ca altfel merge bine :)

Multumesc mult inca o data si tin updated cu ce am reusit sa fac in continuare. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

http://www.mytouran.de/html/cd-wechsler.html

POate ar fi interesant sa iei legatura si cu cei din germania care fac tot felul de modificari pe touran si poate te sfatuiesc ce ar trebui sa incerci. Informatia e valoroasa si uneori e mai simplu sa intrebi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Done!

sar'manaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :) :Computer:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai ti-l dadeam al meu daca aveai pe cineva care trece prin cluj

Modificat de flotouran95
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

'neata,

@flotouran, inca o data multumesc. As putea sa- trec prin Cluj undeva in iulie sau august, cand merg la Bucuresti sa imi vizitez parintii. Daca merge il dau inapoi pe al meu sau chiar il cumpar :) Daca nu, cand ma intorc in Budapesta, ne putem vedea sa-l returnez. Bine, acuma, oricum ne putem vedea, chiar daca merge sau nu merge :)

Inca o data multumesc mult.

PS - Daca este fabricat de Blaupunkt, se pare ca cea mai mare probabilitate este sa nu mearga

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut. Am o mica nelamurire. Am RCD300 fara mp3 pe masina si sunt curios daca pot conecta o statie+un subwoofer la el.

Modificat de sobv9
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De cand mi-am luat iphone caut o solutie in care sa il pot 'lega' la sistemul audio al unui golf v, rcd 300 cu mp3, si sa se si incarce in acelasi timp. din pacate nu am gasit. poate voi stiti daca exista asa ceva si cam ce modificari ar implica.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai nevoie de asa ceva! Nu fix de aceea, dar de una care sa se potriveasca la Golf V/RCD 300.

Din pacate asta implica schimbatul cotierei ca sa poti monta noua cutie. Mai exista si asta dar nu stiu daca se potriveste la Golf V.

Da-le un mail si intreaba-i! :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
sorinaccio_G5

cumpaar butoanele de la RCD 300 pt a le inlocui pe cele pe care le am, ofer 100 RON

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Ex member pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!