Jump to content

Senzori De Parcare Oem sau AM

zeus
 Share

Postare recomandată

Tu ai pb la stopul de pe stanga si la aux heating-baterie la nuvel min asa ca nu sustine flacara. Colegul te indruma spre topicul de erori ptr pb tale care rezultau din scanare.

Vezi aici http://vwforum.ro/index.php?/topic/1234-Scanarea-cu-VCDS---erori-aparute

Park assist-ul e ok - vezi adresa 76.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

CoconeaValentin

Salut. Am inteles ca senzorii de pe spate se pot verifica prin R cu contactul pus. Cei de pe fata cum se pot verifica? Sau pacane toti senzorii cand cuplez R? Inclusiv cei de pe fata?

Link către comentariu

Se cupleaza toti cand bagi im R.

Link către comentariu

CoconeaValentin

Multumesc pronet. La mine se aude doar un sunet in bord 2-3 secunde, imi palpaie butonul P dar nu se aude nimic. Si sa verific daca este un sensor defect sau doar buzzerul ars.

Link către comentariu

O scanare va evidentia exact. Daca nu tiuie posibil buzzer din spate.

Link către comentariu

CoconeaValentin

Am facut scanare si intr-adevar este buzzerul defect. Unde pot gasi de cumparat buzzer? Si daca schimba cineva in Ploiesti...

Link către comentariu

se comanda la magazin piese/reprezentanta - este in jurul la 60-70 lei original.  Il comanzi pe baza seriei sasiu

Link către comentariu

De schimbat nu e f greu. O poti face tu-vezi ca am postat in topic procedura de inlocuire.

Link către comentariu

daca e berlina e un pic de chin... dar se rezolva. Mai urat este la cele care au perdeluta spate electrica.

Link către comentariu

CoconeaValentin

Florin, tocmai ca am perdeluta spate electrica :)))) norocul meu

Link către comentariu

da, o sa fie frumos....  :winter:

Link către comentariu

• 2 weeks later...
Salutare.

Am primit noul modul (1T0 919 475 M) si restul kit-ului.

Acum, inainte de a trece la treaba, as avea nevoie de niste lamuriri.

1. Trebuie sa dau bara jos si sa dau gauri, ce diametru la freza ar trebui sa folosesc ? 33 ? din cate am gasit, distanta ar trebui sa fie 55mm din lateral si 55mm de jos in sus dar nu stiu exact diametrul frezei.

2. Pun suportul pentru senzor, pun senzorul si dupa ce fac ? alimentez noul senzor de la cel mai apropiat senzor sau duc cablajul pana la modul ?

3. Trebuie data bateria jos atunci cand duc cablajul catre modul ? Sau cum ar trebui sa procedez cu tot cablajul, prin ce zona sa-l duc catre modul ?

4. Din cate am aflat, modulul este sub sistemul de la stergatoare, care trebuie dat jos, posibilitate sa ajung la el pe la BCM nu se poate ?

5. Dupa ce am dus tot cablajul la modul, restul cablajului il duc catre butonul PLA ? 

Cam asta ar fi, in mare parte stiu cum sa procedez, dar vreau sa ma lamuresc.

Inainte sa fac un test ? Adica sa lipesc senzorii lateral, codez ParkAssist si dupa sa ma apuc de dat gauri ?

Multumesc mult!

Sarbatori fericite!

post-140911-0-53635000-1450943206_thumb.

Link către comentariu

Suportii care ii ai tu nu sunt de B6, sunt de Passat CC. Diametrul lor este de aproximativ 28. Cel mai bine masori diametrul.

Pentru restul intrebarilor ai toate raspunsurile aici: http://www.bronken.de/pla/

Link către comentariu

Si suportul pt senzori de CC nu se potriveste pt B6 ?

Link către comentariu

Si eu, cand am comandat kitul de parking, am primit acelasi model de suport pentru senzori. La montarea pe bara a trebuit sa adaptez suportul de senzor (i-am taiat un colt) pentru a putea monta la loc suportul care prinde bara de masina. Gaurile le-am facut cu bara data jos pentru ca i-am montat toti senzorii, masina neavand sistem de parking cand am cumparat-o. Pentru senzorii din lateral, cei pentru PLA, am gaurit bara cu o freza de 29mm pe care am cumparat-o dintr-un magazin de bricolaj iar restul gaurilor le-am dat cu o preducea (skoda) pe care am cumparat-o de unde am cumparat si kitul de senzori.

Referitor la problema expusa de mine pe forum, cu parcarea laterala care nu se activa desi nu apareau erori la scanare, singura rezolvare dupa mai multe incercari de codare a modulului de parking (SW:3T0 919 475 C   HW: 3T0 919 475 C) a fost sa achizitionez un nou modul cu SW : 1T0 919 475 P si  HW: 3T0 919 475 C. Cu acesta a functionat corect dupa codare.

Link către comentariu

Am terminat cu montatul senzorilor, a iesit ok.

Acum ramane sa schimb modulul si sa conectez cablurile.

Nu prea inteleg unde trebuie bagati acei pini la modul si restul cablajului catre buton. 

Am cablajul cu mufa pt buton direct plus niste pini care trebuie conectati la ESP cred ?!

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare,

Dupa o descarcare a bateriei, reincarcare si apoi montare pe masina, nu imi mai functioneaza senzorii de parcare.

La actionarea butonului sau cu cuplarea marsarier se aude un sunet lung iar lumina din butonul de la schimbator clipeste.

Din ce am citit pe aici in ultimele zile, este arsa unitatea de control PDC.

Masina e Passat B6 Variant din 2009, VIN VWVZZZ3CZ9E078801. Codul modulului PDC este 3C8 919 475.

Va rog sa imi spuneti daca pot inlocui modulul cu codul 3C8 919 475 cu unul 56D 919 475 sau 56D 919 475 A.

Multumesc.

Link către comentariu

Nu te apuca inca de schimbat unitatea. Vezi intai ce erori ai pe PDC.

Link către comentariu

CoconeaValentin

@seba98 La mine, dupa diagnoza a rezultat ca este ars buzzerul. Aceleasi simptome cum le ai tu. Deci... fa diagnoza intai si dupa apuca-te de schimbat.

Link către comentariu

Buna seara, imi poate spune careva unde se afla difuzorul de la senzorii de pe fata. Imi da ca e defect si nu mai merg nici pe spate multumesc este vorba de un Passat B6

Si Ică o întrebare e posibil sa nu imi mai meargă nici pe spate daca e ars buzzer de pe fata ? Va multumesc anticipat

Link către comentariu

Cele 2 sunt separate si nu se elimina unul pe altul. Nuzzer-ul spate e sub polita de sub luneta. Vezi in cadrul topicului ca am postat schema ptr demontare.

Link către comentariu

Multumesc de răspuns dar nu mi-ai zis unde e cel de pe fata ăla imi da eroare mie

Link către comentariu

In spatele clusterului. Sunt scheme si ptr acela....dar e mai usor sa intrebam decat sa cautam.

Link către comentariu

Salutare,

Dupa o descarcare a bateriei, reincarcare si apoi montare pe masina, nu imi mai functioneaza senzorii de parcare.

La actionarea butonului sau cu cuplarea marsarier se aude un sunet lung iar lumina din butonul de la schimbator clipeste.

Din ce am citit pe aici in ultimele zile, este arsa unitatea de control PDC.

Masina e Passat B6 Variant din 2009, VIN VWVZZZ3CZ9E078801. Codul modulului PDC este 3C8 919 475.

Va rog sa imi spuneti daca pot inlocui modulul cu codul 3C8 919 475 cu unul 56D 919 475 sau 56D 919 475 A.

Multumesc.

Am reusit sa fac scanarea. Eroarea rezultata este:

Address 10: Park/Steer Assist (J446)       Labels: 3C8-919-475.clb

Part No SW: 3C8 919 475     HW: 3C8 919 475

Component: PARKHILFE 8K  H07 0007  

Revision: --------    Serial number: 97540828702152

Coding: 100003

Shop #: WSC 05314 000 00000

VCID: F1E34D8428575B96EBD-80A4

1 Fault Found:

16347 - Control Module - EEPROM Error

014 - Defective

Freeze Frame:

Fault Status: 01101110

Fault Priority: 3

Fault Frequency: 1

Reset counter: 0

Mileage: 0 km

Time Indication: 0

Freeze Frame:

Temperature: 0.0°C

Deci unitatea de comanda este arsa.

Intrebarea mea este, pot inlocui modulul defect cu codul 3C8 919 475 cu unul cumparat din China cu cod 56D 919 475 sau 56D 919 475 A?

Cum fac sa ajung la modul? Trebuie demontate ceasurile din bord sau merge demontata prin compartimentul de depozitare din bord, stanga jos?

Va multumesc.

Link către comentariu

• Manuel N. a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!