Jump to content

Sfaturi De Exploatare La Un Passat Nou


tomyro
 Share

Postare recomandată

Salut!

Tocmai am cumparat un VW Passat 1.9 TDI. E nou (30 km la bord)...

Care ar trebui sa fie regimul de mers in primii 1500 de km?

In cartea tehnica a masinii se spune ca nu trebuie fortat prea tare motorul: sa nu apas acceleratia pana la fund, sa nu merg cu viteze mai mari de 3/4 din viteza maxima si sa nu turez prea tare motorul...

Ideea e ca informatiile astea sunt generale, nu se refera specific la motoare Diesel...Deci, ceva pareri personale? Experiente? Sfaturi?

Cand ar trebui sa fac prima schimbare de ulei si ce ulei sa folosesc?

Multam fain.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

a. S-o stapanesti sanatos

b. Evita acceleratiile puternice in special cele de la turatiile mici. Apasa progresiv pe pedala de acceleratie mai ales cat timp motorul este rece. Incearca sa nu depasesti 3000rpm cu motorul cald respectiv 2200-2500rpm cu motorul rece

c. Fereste-te de extreme cealalta cu turatiile prea mici, nu lasa motorul sa scada in sarcina sub 1700rpm

d. Foloseste motorina buna (euro4), nu lasa rezervorul sa se goleasca pana la "rezerva"

e. prima schimbare de ulei fa-o dupa cum iti recomanda manualul service pentru ca orice alta initiativa iti aduce pierderea garantiei.

f. dupa ce ai pornit motorul nu astepta sa se "incalzeasca" pe loc, porneste imediat. Regimul termic il atinge mult mai bine in trafic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa o stapanesti sanatos! Ca de obicei , dupa ce pune Andi un post , nu mai este nimic de zis ... :-)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pentru sfaturi. Sunt intr-adevar foarte precise...

Despre motorina nu cred ca ar trebui sa-mi fac griji, pentru ca locuiesc in Germania...Banuiesc ca aici nu se fac aceleasi magarii ca acasa in Romania...

O alta intrebare: le ce turatie se schimba in mod normal viteza la o masina si un motor ca ale mele? Stiu ca in viteza intai nu trebuie mers prea mult, cel mult o distanta egala cu lungimea unei masini, apoi, pe la 2000 rot/min, trebuie sa trec intr-a doua...Care sunt insa valorile optime pentru vitezele superioare?

Imi cer scuze daca intrebarile par puerile, insa sunt absolut incepator in ceea ce priveste motoarele Diesel (si motoarele serioase, in general). Am avut pana acum o Dacie Berlina si apoi un Peugeot 106...Deci saltul este unul revolutionar...

Mai sunt si alte lucruri bine de stiut de la inceput despre Passat?

Multumesc pentru raspunsuri...

A.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut! Cuplul maxim la motorul tau trebuie sa fie undeva in jur de 1900 rot/min. Deci nu este nevoie sa te duci foarte sus in turatie. Asa cum a zis si Andi ( recomandarile lui sunt valabile si dupa perioada de "rodaj" ) incearca sa schimbi in jur de 2300-2500. Daca schimbi aici, cand treci intr-o treapta superioara , ajungi exact in apropierea valorii de cuplu maxim ( 1900rot/min :-) ). Oricum recomandarile astea sunt generale, pentru ca in functie de situatie ( depasire, panta ) poti sa schimbi si mai sus :-)

Have fun!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!