Jump to content

intrebare de noob


moshu
 Share

Postare recomandată

Am si eu o intrebare: care benzina se preteaza cel mai bine la polo-ul meu (stiu k scrie in cartea mashinii) ?

la inceput puneam numai 95, dar mi-a zis cineva sa pun 98 k e mai buna! acum mi-a zis un prieten sa pun numai omv 100! afecteaza mashina.... avand in vedere k e injectie mono punct?!

PS: care e cea mai buna benzina de la noi? OMV? eu pun numai de la mol daca pot, e bine?

Multumesc anticipat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

poti sa mergi foarte bine cu 95 , daca bagi superioara nu cred ca se simte ceva notabil plus ca la noi calitatea benzinei inca e asa cum e, am vorbit cu multi care lucreaza la diverse statii de alimentare cu carburanti si imi ziceau ca sa fiu eu sanatos de cate ori am luat de 95 ca fiind 99TOP sau 98. Asa ca daca esti multumit cum trage cu 95 si daca urmaresti consumul s-ar putea sa ramai uimit ca e mai mic cu 95. Deci verifica astea doua si ai sa-ti dai singur seama daca merita sau nu. Fac specificatia ca sa faci cel putin 2 plinuri cu o anumita benzina care vrei sa o incerci.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da-mi voie sa te contrazic: se simte diferenta intre 95 si 98 luate de la MOL, de exemplu. Este si normal sa se simta diferenta...

In carte (si pe capacul de la rezervor) trebuie sa scrie ce benzina sa folosesti. La mine, de exemplu, este trecuta si 95 si 98. Normal ca o prefer pe a doua care, chiar daca este mai scumpa (mult mai scumpa!), imi ofera mai multe satisfactii!

Parca stiam ca e invers: cu cat benzina este mai buna, cu atat consumul ar trebui sa fie mai mic, randamentul de functionare fiind mai bun.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da Zorro ,dar el are injectie monopunct si 8V,iar motorul tau are multipunct si 16V.Este normal ca la un dohc sa se cunoasca mai bine diferenta de de cifra octanica intre diverse tipuri de benzine.

Intr-adevar, el va sesiza o diferenta ,dar nu asa de mare ca la tine si ciudat ii va creste consumul foarte usor..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ciudat, intr-adevar! La mine se simte puternic diferenta dintre 95 si 98. Totusi am simtit pe pielea mea cum se comporta o supeRnova cu benzina de 98. Trage mai tare si merge parca mai rotund. Masina a afost alimentata in Constanta si am mers pana la Bucuresti cu ea, deci si pe autostrada.

Oricum, din cate stiu eu, la benzine nu este asa de drastica delimitarea ca la motorine, adica o masina mai veche poate sa utilizeze o benzina superioara fara probleme.

Modificat de Zorro Classic
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ma bag si eu in seama! Am luat prietenei un Polo 1,2 12v 64 CP! Pentru ca e prima masina pe benzina(vezi semnatura - dieselhead all my life) si pt ca pe ea scrie Fara plumb 95 am bagat OMV95! Pot sa bag si 100 sau Mol98? este mai bine pt motor? de ce scrie 95 pe masina?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, poti sa o alimentezi cu 98. 95 este minima recomandata pentru masina ta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Raf, cauta cu incredere pe forum. S-a discutat mult pe tema benzinei ideale pentru motorul 1.2HTP (baga un oki si la Fabia si la Ibiza).

Parca se concluzionase ca 95 este cifra octanica ideala.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sebastian stefan

Acelasi lucru am patit si eu la masina mea cu benzina 98 de la mol a crescut consumul dar nu s-a inbunatatit mersul motorului. Ciudat nu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!