Jump to content

+/- Octavia Tour

savarina
 Share

Postare recomandată

Va dati seama ca nu o sa conduc ca la Formula I . Eu intrebam de stabilitate pentru ca am vazut cateva persoane care se plangeau si ma gandesc eu daca mergi normal adica daca o curba tre sa o iei cu 30 km/h si o iei cu 30 km/h ai probleme de genu asta sa iti fuga fundul masinii ?

Va multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stai linistit ca la viteze de 30km/h n-o sa fuga fundul. Am luat si curbe periculoase cu 150km/h, avea indicator de curba periculoasa, nu stiu de ce, pt ca era una lunga si eu n-as considera-o periculoasa. Acum depinde ce alte masini ai mai condus, eu as putea compara cu Clio, Fabia si sta mult mai bine decat ele in curbe (asta asa ca sa-ti faci o impresie daca cumva ai condus amsinile respective). Eventual spune-ne ce masini ai mai condus ca sa iti faci o idee in comparatie cu alea. Mai este un aspect, cauciucurile, cu actualele bridgestone turanza iau curbele cam cu 10 km/h in plus fata de defunctele continental supercontact - care erau cam slabe. Dar nici nu o sa stea masina ca un audi A4 sau de ce nu un Golf>=4 hatchback.

Modificat de manfred
Link către comentariu

Pai am condus un opel astra clasic, un logan diesel , renault master , skoda fabia si astea ar fi cu care am mers pe distante lungi. Daca zici ca e mai bine decat la skoda fabia m-am mai linistit putin .

Astept sa vad cum e daca e nasol rau ii schimb suspensia si arcurile .

Abia astept :D :D

Modificat de StarLays
Link către comentariu

Masina este ok! O am de 4 ani si jumatate , timp in care am facut 85 k. Tot ce am schimbat la ea au fost scutul, lateralele de la scut si bucsele de la bara stabilizatoare ( drumurile noastre !!!!).In rest absolut nimic ( am inca placutele de frana originale !!!). Ulei bun ,filtre bune si atentie la gropi . In rest este super daca nu vrei sa faci liniute cu ea .Multa bafta !

Modificat de pte
Link către comentariu

Daca pui jante pe 16 masina va fi mai rigida. Eu mi-am pus pe 16 dar am revenit la 15 pentru ca nu imi placea ca simteam mai tare denivelarile. Ma rog, e chestie de gust.

Insanity, Golf 4 si Octavia Tour au aceeasi diagonala intre roti. E aceeasi platforma. In plus nu sunt clase diferite. De ce ar fi? Pentru ca Tour-ul are portbagaj?

Am condus si eu Clio scurt, ca se face comparatie cu el. La 130km/h, Clio e mai stabil la vant lateral. E mai lipit de josea. Nu e asa inalt ca Tour-ul.

Si eu am masina de vreo 2 ani. Sunt multumit de ea dar una peste alta mi se pare mare pretul de achizitie pentru o masina de conceptie 1999.

Link către comentariu

conceptia este 1996 nu 1999 deci mai are putin si face 14 anisori si intra la liceu :D

Imi aduc aminte ca primele modele aveau bordul de pe Classic si era luminat in rosu ca la Audi din perioada aceea.

La inceput aveau un motor de 1.6 si 75 CP (55kw) sau 1.4 cu 60 CP (44kw) sau 1.9 sdi de 64 CP.

Acum lumea se gandeste daca 1.4 16v de 80 de cai e suficient ptr o masina ca Octavia :frigbaitata:. Ce mult au crescut pretentiile in zilele noastre...

Link către comentariu

Sa stii ca nu neaparat tot ce e nou e mai bun. Multa lume vorbeste cu nostalgie despre masinile de alta data, care nu aveau atat de multa electronica dar pe care te puteai baza :)

Link către comentariu

Conceptia este 1996, dar Tour si Octavia1 este generatia de dupa 2001, bazata pe platforma Golf4.

Sa nu credeti ca daca este conceptia 1996, tehnologia e la fel. Va inselati. :frigbaitata:

In 1996 nu existau sisteme precum ASR, ESP sau dotari precum navigatie, faruri xenon, climatornic si altele.

Link către comentariu

PAi si aia din 1996 pe ce platforma e ?

Link către comentariu

Conceptia din 1996 a fost pe platforma originala Skoda, deoarece Golf-ul 4 a aparut la sfarsitul anului 1997.

Link către comentariu

Conceptia din 1996 a fost pe platforma originala Skoda, deoarece Golf-ul 4 a aparut la sfarsitul anului 1997.

Nu exista asa ceva!! Octavia 1 si Tour a fost intotdeauna facute pe aceeasi platforma.

Platforma este PQ34 comuna pentru Audi A3 (aparut tot in 1996), Golf 4 (aparut in 1997) si Seat Leon (aparut in 1999). Ce daca a aparut inainte de Golf?

Fabia 1 a aparut inainte de Polo 4 (in 2000 fata de 2001) si au aceeasi platforma.

Link către comentariu

Asa e, de asta intrebam eu mai sus .

Link către comentariu

• 1 month later...

Pe frigul asta cele mai bune sunt scaunele incalzite,chiar imi plac mult. :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

asa e, dar dupa ce se incalzeste motorul eu trec pe climatronic

Link către comentariu

Nu stiu de ce spuneti ca fuge spatele, ca n-am avut niciodata senzatia asta.

Am in familie:

- octy 2 combi/2004, 1.9 tdi

- octy 1 tour sport/2009, 1.8 t

- octy 1 tour/2009, 1.9 tdi

toate cu PDG. La 'testul cercului' la toate, pe masura ce viteza creste, fata pierde prima aderenta. Nici macar daca umflu cauciucurile pe fata la 2 si spatele la 2.5 bari nu reusesc sa fac spatele sa fuga primul... N-am incercat frana violenta in mijloc de curba stransa, dar in situatia asta orice masina normala se pune de-a latul, daca nu cumva se si da peste cap.

Toate cele 3 masini, conduse in aceeasi maniera, au fost la fel de stabile.

Octy1 pare un pic mai 'din topor' la bord si interior si, cu exceptia brichetei, toate elementele sunt cat se poate de bine amplasate.

Sunt masini bune, mergi cu ele in siguranta si comfort relativ si-ti dau putine batai de cap. Nu sunt fan inrait skoda dar, la pretul lor, mi-au oferit cam tot ce mi-am dorit de la o masina.

Link către comentariu

"In 1996 nu existau sisteme precum ASR, ESP sau dotari precum navigatie, faruri xenon, climatornic si altele."

te referi strict la o1?

ASR exista,xen exista,clima la fel la alte modele de masini

Modificat de plus8
Link către comentariu

Fabia 1 a aparut inainte de Polo 4 (in 2000 fata de 2001) si au aceeasi platforma.

Fabia 1 a aparut in 1999

Link către comentariu

te referi strict la o1?

ASR exista,xen exista,clima la fel la alte modele de masini

NU. Ma refer strict la Octavia1 SLX(1996-2000) - clasica.

Octavia1 Facelift (dupa 2000) are cele mai multe dotari optionale din gama Octavia1: Navigatie, Scaune piele incalzite si cu reglaj electric, etc. care pe Octavia Tour nu s-au mai luat in considerare, din motive economice.

Link către comentariu

Dacă vă g

Modificat de pte
Link către comentariu

Si cu bani mai putin poti sa ai aceste dotari,e drept pe o masina rulata.

Link către comentariu

Dacă vă g
Modificat de plus8
Link către comentariu

In concluzie un mare plus pentru Octavia Tour si chiar Octavia 1.Masina nu pune multe intrebari, nu are probleme serioase si nici mici si enervante.

Link către comentariu

Cateva exemple de probleme "mici si enervante":

- de la 20.000km strangane cadranele la drum prost

- se abureste in interior geamul de la cadrane

- nu stiu de ce mai au oglinda retrovizoare ca oricum e super proasta vizibilitatea

- spatiul in habitaclu e mai mic ca la masinile din aceasi categorie

- nu se regleaza intensitatea luminii cadranelor - cand conduci mult noaptea chiar e deranjant

Eu de exemplu nu sunt prea fericit cu alegerea facuta la banii dati. Sper insa sa fie fiabila asa cum e recomandata de toata lumea.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!