Jump to content

2002 Seat Leon TDi Sport

Predator

Postare recomandată

Salut! la toata lumea

Va prezint si eu masina mea: 2002 Seat Leon 1.9 TDi 81KW, ASV, echipare Sport

Scurt istoric:

La sfarsitul anului 2004, m'am decis ca este vremea sa'mi cumpar si eu masina :D Vechea Dacie 1310 nu mai facea fatza :P Intotdeauna mi'au placut masinile sport sau cu tenta sportiva. Astfel, era destul de limpede clasa din care facea parte masina pe care urma sa o cumpar. [Precizez ca sunt un inebunit dupa motoarele pe benzina, mai ales cele japoneze de turatzie... visul meu este & va ramane Mazda RX-8 :D ]

Dupa un prim studiu & ceva cautari m'am decis: 2001-2002 Toyota Celica 1.8 TS (192CP). M'am interesat mai in detaliu si am cautat astfel de modele pe site-urile straine/romanesti de specialitate... rezultatele au fost dezamagitoare: se gaseau greu, pret mare de achizitie la care se mai adaugau & taxele pentru masini porduse infara Uniunii Europene... Incetul cu incetul am inceput sa renunt la ideea Celica :D Un scurt timp dupa aceea, am cautat Skoda Fabia TDi PD (101CP), pe motive de fiabilitate (vezi studiile JD Power 2003/2003 efectuare in Germania & Marea Britanie <-- reflecta satisfactzia clientului la 2-3 ani dupa cumpararea unui automobil; interesant ca in aceste studii Toyota/Lexus ocupa primele pozitzii), consum, intretinere... Aici am fost, pe undeva, influentat & de tatal meu. Era cate pe ce sa iau o Fabia. Noroc ca nu s'a intamplat. :D

Dupa indelungi cautari si nopti petrecute cu ochii in monitor am luat in colimator alta masina: Seat Leon. Varaintele pe benzina nu ma prea multumeau (cum am zis si mai sus, pt mine, daca e benzinar, e japonez, aspirat de cilindreee mica si de TURATZiE). Iata ca am schimbat macazul: am zis ca merg pe TDi.

Timp de jumatate de an am cautat mashina actuala. Am gasit'o in Luxembourg, intr'un salon auto. In acest salon achizitzia masinilor se facea in nrma unei licitatii. Neputand sa merg personal dupa masina, s'a dus cineva pentru mine. Prin urmare in data de 5 ianuare 2006 am intrat in posesia "leului".

2002 Seat Leon 1.9 TDi SPORT:

- 1896 cmc, 81KW (110CP), non-PD

- suspensie sport

- scaune sport, volan sport in 3 spite imbracat in piele

- ABS, ESP, TCS

- geamuri electrice doar pe fata

- turela electrica

- radiocasetofeon cu magazie 6CD Seat Audio AURA cu 8 incinte acustice

- climatronic

- 4 airbag`uri

- proiectoare ceata

- pneuri 195-65 R15 pe jante magneziu (cred) 6J x 15"

- pedale Audi TT

*masina are in prezent aprox 107.000 km (reali & verificatzi la o scanare cu VAG-Com)

Planuri de viitor:

1. cauciucuri 205 / 60 R15 , probabil GoodYear EagleF1

2. vreau parguri Cupra / FR / TopSport

3. eleron Carzone

Nu va mai ametesc cu povestile, las pozele sa "vorbeasca"...

picture001cb0.th.jpg

picture002kb1.th.jpg

picture006xn9.th.jpg

picture028xh5.th.jpg

picture015hm4.th.jpg

picture047ov1.th.jpg

Modificat de Predator
Link către comentariu

am si eu o intrebare..clima aia e de audi cumva.....model mai vechi ....nu ?;)

Link către comentariu

Nu. E climatronicul de Seat Leon / Toledo. Posibil ca designul sa fie asemanator cu ceva de la Audi...

rotationofpicture048cf5.th.jpg

Link către comentariu

din cate mi se pare mie e prima generatie de climatronic d-asta.....pe primu a4 am vazut chestia asta (sau poate nu stiu eu....)

Link către comentariu

Frumoasa masina... dar da husa jos de pe volan.. e pacat de pielea de pe el :P Muta pe dacie husa :P

Link către comentariu

Mumtumesc de aprecieri :P

@ NetFlow > Husa am pus'o pentru ca imi transpira palma foarte tare & dupa aceea sa vezi ce urme nashpa imi raman pe volan. Dar chiar asha urata e? :P n'am gasit albastra :P

Link către comentariu

Si eu dau o bila neagra pt. husa. Daca era cu albastru macar nu iesea atat in evidenta... Rosu ...

In rest sa te bucuri de masina ca e faina. :Driver:

Si inca ceva: cum ai obtinut efectul ala rosu la una din poze (editare sau cu un filtru ceva???)

Link către comentariu

Filtru in fatza obiectivului :Driver: Ms de aprecieri & de bila neagra :D

Link către comentariu
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

frate .... cum sa pui pe un seat leon tdi sport burete pt volan :P si mai are si rosu pe el ........scuze da e de mare prost gust in opinia mea ......

indiferent ca are o folosinta si un scop e naspa frateeee

sper totusi sa nu te vedem ca soferii aia de troleibuze cu prosopu de gat sau pe picioare :)

Modificat de Raekwon
Link către comentariu
  • 11 months later...

Predator, cum mai e Leon-ul? In ce stadiu se afla? I-ai mai facut ceva modificari? Ceva impresii noi in ultimul an (de cand nu s-a mai postat aici)? Planuri pentru viitor? Poze mai recente....? :icon_thumright:

Link către comentariu

Am si uitat ca am topic la "Masina mea" :angry:

In ultimul an, LEON-ul a primit praguri de Cupra R, fuste fata-spate vopsite in culoarea caroseriei, vopsire etrieri in albastru, becuri faza scurta H7 Osram SilverStar si o curatare turbina + EGR in iarna (nu era nevoie, dar niste presiuni destul de mari detectate cu vagcom in mers m'a "impins" in aceasta directie).

Sper in continuare la jante pe 17" (model frumos) cu cauciucuri bune, dar inca sant tot in cautari. Banii fiind principalul impediment.

Tot la statut de plan este si un eleron pentru haion.

Actualmente masina are 114.000km si merge foarte bine, cu mentiunea ca ii plange putin EGR-ul. :icon_thumright: Sant multumit. Doar consumabilele schimbate.

KW-tzii nu i'au crescut, pentru ca eu inca nu m'am decis asupra unei resoftari a motorului. Pana ma hotarasc eu poate vand masina :blink:

Poze recente nu am decat cele facute cu telefonul.

O sa revin in curand cu unele mai ...artistice :)

Multumesc pentru interes!

Numai bine!

post-4211-1189943185_thumb.jpg

post-4211-1189943238_thumb.jpg

post-4211-1189943486_thumb.jpg

post-4211-1189943593_thumb.jpg

post-4211-1189943733_thumb.jpg

post-4211-1189943757_thumb.jpg

Modificat de Predator
Link către comentariu
  • 2 years later...

Salut,

Readuc la viata topicul tau cu ceva intrebari legate de praguri:

1- cum ai prins pragurile?

2- au fost noi su SH?

3- cat au costat la vremea aia?

4- daca au fost SH si le-ai revopsit, cat te-a costat vopsitul?

Merci.

Link către comentariu

Salut!,

Dar ar cam trebui readus la viaţă topicul :icon_thumright:

Roger, pragurile le-am cumpărat de la un nene din TM. Le-a schimbat pe casco. Unul dintre ele a avut o gaură facută cu şurubleniţa (motivul schimbarii). Ambele au costat 300 lei (dacă bine reţin). A trebuit sa cumpar cele 4 capace şi prinderile

Modificat de Predator
Link către comentariu

Chiar te-ai ocupat de ea in ultimul timp.Arata f. bine jantele noi si culoarea ii vine f. bine! Imi place :cool:

Link către comentariu

Multumesc! :blush:

Succese şi ţie cu ale tale :) :cool:

Modificat de Predator
Link către comentariu

Felicitari pentru toate modificarile aduse masinutei...

Daca as dispune de $ necesari, aceleasi lucruri le-as face si eu la a mea.

Felicitari inca o data, pentru ca investesti in ea.

Link către comentariu

Frumoasa masina, bafta la modificari si cati mai multi km fara evenimente neplacute. :cool:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!