Jump to content

ajutor


Liviu
 Share

Postare recomandată

Salutare oameni buni,

Am cumparat anul trecut o broasca 1200 cu motorul original nerecuperabil, in schimb am primit motor 1300. Acum 1 luna am bagat-o la facut din bara-n bara si am intampinat o problema: nu pot pune motorul din cauza ca volant loveste in cutie. Am inteles ca se poate pili un pic acolo unde loveste dar eu doresc sa schimb volant cu una care sa intre fara probleme. Se poate? Gasesc pe la cineva piesa respectiva? Contra cost, bineinteles. :D

In afara de asta mai am nevoie de 1 balama si de arcul de la capota spate care se pare ca nu le am ... :lol: daca se gasesc pe la cineva raman dator.... :offtopic: sau se negociaza.

Mersi, Liviu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Se poate pune alt volant (ideal ar fi sa faci o echilibrare a ansamblului volant+arbore).

N-ai spus din ce an e masina, poate e cu o cutie model mai vechi, de dinaintea aparitiei volantului cu 130 de dinti.

Arcul si balamaua cit de repede iti trebuie? Please call!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

forumist tacut
Am inteles ca se poate pili un pic acolo unde loveste dar eu doresc sa schimb volant cu una care sa intre fara probleme. Se poate? Gasesc pe la cineva piesa respectiva? Contra cost, bineinteles. :D

Mersi, Liviu.

De doar 2 saptamani mi s-a poticnit motorul din cauza cutiei si ... da, se poate!, s-a pilit :lol: . Din pacate nu mai eram langa masina cand s-a facut asta, s-a ocupat doar tata de pilit; dar am tinut tot timpul legatura si mi-a spus ca a fost treaba de juma' de zi cu tot cu dat jos/pus la loc motorul.

Acum merge perfect (l-am auzit la telefon :offtopic: , vorbeste ca inainte...)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

practic poti "lua" din cutie cu volantul motorului, centrat pe ea, dand motorul la manivela sau, daca ai sange in veioza, cu el pornit si intri incet incet in cutie - kids, don't try this at home, please!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

forumist tacut

Omul nu a putut pune motorul pe cutie, sau s-a oprit la timp... :offtopic: de ce sa-l puna sus si sa-l pileasca "la keie"...?

Bubul s-ar putea sa aiba dreptate... poate e mai mult decat ca loveste 1 pic turbina in volant...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Scuze, an de fabricatie 1962 (broasca rosie a lui Tipatescu daca stiti). volant care loveste in cutie are 130 dinti, cred ca imi trebuie cu dinti mai putini / rari pentru ca electromotorul de pe cutie are dintii mai rari decat aceasta volant (130 dinti). Si daca pilesc cumva cutia sa poata intra motorul, o sa imi trebuiasca alt electromotor presupun.. ( s-ar putea sa gresesc, nu le am cu mecanica ).

Partea cu pornitul motorului e mai delicata: nu a mai functionat de cativa ani :offtopic: si mai am si instalatia electrica la pamant (sau aproape).

Modificat de Liviu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Oamini BUNI! Trei cutii am pilit ( POLIZAT) pan acu! Cu un "device" cu szmighel in masina de gaurit ( granulatie 60 ca-i aluminiu si mai fin se-mbacseste imediat). Daca nu reusesti din prima, cand pui motorul sus il stringi treptat in prezoane invirtind ( la cheie inelara cotita de de 28 sau 30 ori la cheiea de contact daca te tin nervii - MikeRG ai dreptate-) pana volantul frezeaza ( FINISEAZA!! )singur locasul in cutie. Pun in juma de ora si ceva poze!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

scoate electromotorul si vezi cum se pupa dintii cu dintii de la volant.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poza promisa si Spor la treaba!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ideea e ca, la nevoie, pilesti si ti-ai rezolvat problema avind demaror de 12 V si chiar ambreiaj mai mare.

@ Liviu Daca motorul a stat unde trebuie si cu ulei in el, n-ar fi probleme la pornire, dar, mai intii, roteste arborele, cu fisa centrala scoasa, ca sa se unga ca lumea...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Zice misu ca are el volante si ca nu trebuie sa schimbi ambreiajul. Da-i un PM si vezi ce si cum. Daca schimbi volant nu mai trebuie sa schimbi electromotorul.

Ma intreb - se poate schimba doar pinionul de antrenare de pe electromotorul vechi cu unul de pe electromotorul nou ? Asa s-ar pupa si cu volant noua. I-am dat lui liviu un pinion de pe un electromotor de 12V. Ar putea sa-l puna pe electromotoarele vechi ?

Modificat de tipatescu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!