Jump to content

Paris

BICOLORUL
 Share

Postare recomandată

Mergi ca mine pe la saarbrucken - luxemburg-sedan -reims-paris. 9E taxe + motorina mai ieftina in Luxembourg.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 4 months later...
  • Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Alextz

14

• Roger

9

• BICOLORUL

7

• docman

6

Top Posters In This Topic

'Alextz'

Vrei sa spui ca taxa a fost de doar 9 euro din Luxembourg pana la Paris ?

La Paris unde ai stat ? Ce zici de " Campanile " ?

Trebuie deja facut planul pentru vara, NU ? :)

Multumesc anticipat

Link către comentariu

Salut,

Daca dai pe viamichelin ca detour prin Luxembourg o sa vezi ca e doar 9E, pentru ca de fapt tu nu platesti decat portiunea intre Reims si Paris.

Pentru mine a fost dublu avantaj ocolul, pe cand in Fr motorina era 1.5E aici a fost 1.09E.

Nu stiu nimic de hotelul ala, dar sa stii ca la preturi mici in Paris camerele sunt meschine.

Daca mergi prin Luxembourg nu uita sa te duci in Sinsheim sau la Speyer,amandoua aproape de Mannheim, sunt niste muzee tehnice de exceptie, dar pierzi cam 4-5 ore la fiecare.

Link către comentariu

O mica corectie la autostrazile din Luxembourg.

Limita de viteza este 130km/h si 110km/h pe timp de ploaie.

Pentru preturile la carburanti in Luxembourg puteti consulta www.aral.lu. Chiar daca nu alimentati de la Aral, in Luxembourg toate statiile au aceleasi preturi, indiferent de marca, preturi fixate de stat.

Link către comentariu

" Alextz "

Este diferenta de pret intre Sudul Frantei si Nord la autostrazi / km ?

In vara care a trecut am facut excursia prin sudul Frantei - Nice, Canne, Barcelona. Preturile " autostrada " foarte mari.

La vara vrem sa facem Antwerp, Paris, Nantes.

Nu stiu daca merita sa fac traseu pe sosele nationale - mai lung, mai frumos fara taxa sau autostrazi - cu taxa si castig timp.

Multumesc

Mihai

PS. Nu incerc sa iau cazare in Paris din cauza parcarii, a camerelor mici si majoritatea fara mic dejun. " Campanile " este un grup de hoteluri la care am stat in 1992 ( trei nopti ) si in 2005 ( patru nopti - am fost cu grupul si nu am vazut mai nimic ). Si au mic dejun bufet :icon_thumright:

Modificat de mihai60
Link către comentariu

Imi permit sa raspund eu inaintea lui Alextz in legatura cu intrebarea de mai sus.

Pretul la autostrazi difera de la o autostrada la alta: unele sunt mai ieftine altele mai scumpe. Spre exemplu, daca faci acelasi drum Luxembourg - Paris (aprox 400 km) numai pe autostrazi, te costa aproximativ 19 euro.

Link către comentariu

Pai

Alextz scrie ca pretul Luxembourg - Paris este 9 euro iar tu scrii ca este 19 :icon_thumright:

Link către comentariu

Alextz a platit doar 9 euro pentru ca a mersi din Luxembourg pana la Reims pe drum european si de-acolo pana la Paris pe autostrada. Eu am platit 19 euro pentru ca am mers din Luxembourg pana in Paris numai pe autostrada.

Link către comentariu

E drum european, dar pe 2 benzi ca pe autostrada. Adevarat este si faptul ca viteza maxima este 110km/h cu limitari destul de dese.

Link către comentariu

Multam

Stiu ca mai este mult pana in vara dar trebuie sa am in vedere acest lucru.

Link către comentariu

Nu stiu daca a mai fost pomenit sau nu, insa www.viamichelin.com face minuni.

Au toll-urile actualizate, drumurile in lucru si optiuni avansate gen calcul de traiectorie cu plata/fara, consum, etc.

Link către comentariu

• 3 weeks later...
Nu incerc sa iau cazare in Paris din cauza parcarii, a camerelor mici si majoritatea fara mic dejun. " Campanile " este un grup de hoteluri la care am stat in 1992 ( trei nopti ) si in 2005 ( patru nopti - am fost cu grupul si nu am vazut mai nimic ). Si au mic dejun bufet :blah_:

Anul trecut am stat la periferia Parisului, la Hotel Citea, parcare la demisol securizata, acces internet, foare curat, personal amabil...etc. Hotelurile din lantul hotelier Citea, Franta sunt foarte curate si am fost extrem de multumit. Pana acum am mai stat la ei in Lyon, si la Strasbourg.

Asta e link-ul pentru Paris: http://www.citea.com/hotel/fr/Apparthotel/...---strong-.html

Sfatul meu: ajungi, te cazezi, lasi masina in parcare si la 3 minute de mers pe jos e gara si poti lua RER, catre centrul Parisului.

Link către comentariu

lasi masina in parcare si la 3 minute de mers pe jos e gara si poti lua RER, catre centrul Parisului.

Cat costa parcarea?

Link către comentariu

Parcarea nu costa in plus. E inclusa in pretul cazarii.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

" Roger "

Chiar daca cazarea este mai scumpa doresc cu mic dejun bufet.

Stiu ca este convenabil sa gasesti ceva langa o gara ( metrou ) pentru a ajunge si a te deplasa prin Paris.

Link către comentariu

Asa e, au mic dejun (taxa in plus) dar nu e chiar bufet, in sensul ca au croissante, gem, miere, ...etc. Adica gustari reci, insa mananci cat vrei. La fel: cafeaua, laptele, ceaiul si sucurile sunt incluse si bei cat poti. In schimb poti sa-ti pregatesti singur, in camera micul dejun. Toate camerele au bucatarie dotata cu tot ce ai nevoie.

Link către comentariu

La un hotel din lantul asta am stat si eu, dar in La Defense...si recomand. Esti la 5 minute de linia 1 care te lasa exact in centru si merge extrem de rapid.

In La Defense parcarea pe o sapt a fost 50E, scrie si pe site.

Link către comentariu

• 1 month later...

Unde imi recomandati sa ma cazez dupa granita cu Romania,in Ungaria la o distanta pana in 70-80km de Oradea,ca plec din Bacau si am ~600km in Ro de mers si nici nu vreau sa exagerez cu oboseala fiindca sunt in concediu. :)

Link către comentariu

Eu unul de fiecare data cand am plecat din Ploiesti ( tot 600 km in Romania ) am dormit imediat dupa granita dar in Austria nu in Ungaria. E mai comod, platesti cu Euro plus ca a 2-a zi poti ajunge snur pana la Paris.

Asa daca dormi in Ungaria va fi detul de greu sa ajungi la Paris direct.

Link către comentariu

Vreau sa imi mai iau o cazare in Nurnberg. As face drumul in 2 zile dar nu vreau sa ma chinui prea mult;in Romania am facut si 1100km intr-o zi si nu pot spune ca ma simteam f obosit,dar atunci nu mergeam in vacanta. :lol:

Link către comentariu

• 1 year later...

Am sa revigorez putin acest topic pentru ca vreau sa plec pana la Disney Land in august.

Credeti ca este recomandabil drum pana in Austria si acolo sa dorm prima noapte sau sa fac popas si in Ungaria?

In ce localitate de dupa granita in Austria a innoptat vreunul din voi la preturi ok?

Link către comentariu

salut.vad ca esti din bucuresti.te sfatuiesc sa pleci din buc de dimineata,iar primul popas sa il faci tot la noi,pe la o pensiune pe la arad...apoi sa iesi din tara dimineata la 7 sa zicem,si calare pe autostrada de la unguri si pana la paris.ca idee,te poate ajuta topicul meu de la calatorii,unde am dat toate detaliile ,inclusiv de la disneyland...

daca esti la unguri pe autostrada la 9 de dimineata,tempomatul pe 130,seara ar trebui sa dormi la neurenberg,eu asa a mfacut.apoi de acolo0 mai ai jumatate de zi...scurt si cuprinzator,de la granita de la noi ai 17 ore de mers...brgds

Link către comentariu

Eu am mers din Bucuresti pana dupa Linz in prima zi, iar apoi direct pana in Paris. Se poate si nu este foarte obositor.

Link către comentariu

Eu mereu plec de la Bucuresti dimineata pe la 6, la 12:30-1 sunt la Nadlac, la 4-5(ora Austriei) sunt in Viena unde dorm la Etap. A doua zi ajung fara probleme la orice destinatie(excluzand peninsula scandinava si iberica :)).

Link către comentariu

ideea era ca la noi in tara oricum nu avem drumuri unde sa poti merge ca afara ...iar in timpul in care faci 6oo km in romania,faci 1200,1300 pe autostrazi in europa.insa fiecare cu ale lui...la fel iti pot spune ca daca iesi din nadlac la 4 dimineata.seara la 23 esti la paris,dar nu cred ca ai nevoie de asa ceva...mai ales ca pleci in concediu cu familia.

daca fondurile iti permit,dormi o seara la budapesta,una la viena,si apoi la paris...ai avea ce sa vezi,daca vrei sa te plimbi cu familia.

brgds

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!