Jump to content

Paris

BICOLORUL
 Share

Postare recomandată

chiu, fara probleme. Esti si aproape de vama :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Alextz

14

• Roger

9

• BICOLORUL

7

• docman

6

Top Posters In This Topic

Eu tocmai am venit din concediu, am facut vreo 8.000km (Ungaria, Austria,Italia, Franta,Spania,Germania).Pana la Paris drumul nu este chiar asa de obositor precum ar parea la prima vedere.Ideea e ca trebuie sa te gandesti la cazari in Ungaria, Austria si Germania unde,pe drumurile nationale, gasesti pensiuni (si nu numai) destule ,la preturi acceptabile si conditii excelente.Trebuie sa te gandesti si la ceva orase de vizitat daca tot iti sunt in traseu.Nu sunt de acord cu cei care sustin ocolirea autostrazilor, ce daca dai un ban in plus, dar ajungi mult mai repede si mai in siguranta la destinatie.Si oricum pana la Paris ai de platit vignetele in Ungaria (8 euro) si Austria (8 euro).In Germania e gratis (atentie mare, intre Munchen si Strassbourg se lucreaza in prostie la autostrada si sunt blocaje).Nu pleca fara sistem de navigatie, merita banii ,o sa vezi .Pe autostrazi limita maxima de viteza este de 130 km/ora si ar fi bine sa incerci sa o respecti, mai ales in Austria unde sunt cele mai multe camere de supraveghere.Cel mai greu iti va fi pana la vama, trebuie sa ai maaaare rabdare.In rest, drum bun!

Link către comentariu

• 4 weeks later...
Guest somebody
Motorina a fost in jur de 1.25EUR/L in toate tarile (A, D, FR, IT).

UNDE ai reusit sa cumperi motorina cu 1.25 in Austria??? NICIODATA de cind a fost introdus euro nu a avut pretul asta. :( Pretul e cam 1.04-1.06 (azi dimineata a fost 1.06, marti a fost 1.03 chiar).

In Germania motorina era 1.17 azi dimineata (am avut treaba acolo azi).

In Franta acum o saptamina motorina era intre 1.05 si 1.12 (am alimentat in mai multe locuri, pe coasta Atlanticului si spre granita cu Germania).

Asa ca nu stiu UNDE ai gasit asemenea preturi la motorina... :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

• 7 months later...

@BICOLORUL: Anul asta in Iunie vreau si eu sa merg la Nice. Din ce am gasit pe net, cazarile sunt cam scumpe. Tu cum te-ai cazat acolo ? Ai cautat inainte sau mers la noroc ? Cat a costat ?

Merita sa faci concediul in Nice ? M-a innebunit nevasta-mea sa mergem acolo si trebuie sa ii fac pe plac anul asta :icon_thumleft:

Dan

Link către comentariu

• 2 months later...

Se pare ca anul asta voi merge din nou cu masina pana la Paris. In plan ar fi sa plec pe 7 sept. Ceva informatii noi?

P.S. Daca stie cineva bilete de avion mai ieftine dar care sa permita si putina flexibilitate. Ca am gasit la Tarom cu 470E dar fara sanse sa le returnez sau macar sa schimb datele, si nu prea am cum sa le rezerv de acum pentru septembrie in conditile astea.

Link către comentariu

Am uitat sa spun.....cu Blue Air daca iau Flexi ies peste Tarom ~ 550E si mai aterizez si la Beauvais. Asa sa iau bilete standard nu-mi da mana.

Ma refer daca gasesc ceva tot pe la 500E-600E, nu ma intereseaza sa fie neaparat refundable dar macar sa fie changeable dar nu la sky,blue etc. Ma intereseaza o companie normala de linie care sa aterizeze la Ch de Gaulle.

Link către comentariu

Cum vad ca avem utilizatori din Franta poate ma mai ajuta si ei: Stie cineva de la fata locului cat este motorina? Pentru ca pe site-uri am vazut ca este mai ieftina cu 0.10E decat in Germania.

Link către comentariu

ai aici pe departamente preturile.

http://www.zagaz.com/

Da, e mai ieftina un pic ca-n Germania (ecotaxe bla bla).

Aviz amatorilor: nici sa nu incercati macar sa treceti de 130 pe gps pe autostrazi in Franta....

Dupa ce veniti din Germania unde pe multe zone e "no limit" cand intrati in ritmul absolut sacadat de 130 tentatia e mare. La fel si numarul de radare fixe si mobile.

Si pregateste-ti cardul, pe autoroute de l'est e plin de statii de plata. Cam vreo 10-15 cred. Cate 0.85, 1.12, etc pana ajungi pe la vreo 35 euro pana la Paris.

Drum bun si daca te pot ajuta cu ceva, cu incredere...

Link către comentariu

Acum 3 saptamani, motorina era intre 1,30 (la ELF) si 1,40 (la Shell). Pretul mai mare era pe Autostrada, dar am folosit si portiuni de DN, si am alimentat mai ieftin.

Confirm ce a zis docman2 despre radare pe autostrada(si nu numai), mai ales in zonele unde sunt indicatoare (130, 110, 90).

Scurta povestioara:

Autostrda A8, dinspre Lyon spre Luxembourg, ma avertizase GPS-ul ca intru in "zona de supraveghere mobila 130 km", au aparut si indicatoarele de restrictie, eram pe banda 3, accelerasem , pana la 160 (cred), doar sa scap o mica aglomeratie, si vad un Megane 2 Break, alb, ca se baga brusc in spatele meu si ma presa, mai accelerez un pic (cred ca pe la 170), si ma "prind ca e ceva in neregula, intru pe banda 2, Megane-ul ajunge paralel, soferul era un politai, face semn sa opresc. Trag in spatele lui. Surpriza: avea montata o camera in portbagaj, care te lua pana sa te apropii de el, geamuri fumurii si fara inscriptie.

Coboara politistul, ma legitimeaza, mi-a zis ca am avut viteza, l-am intrebat cat, nu mi-a zis decat ca "muuult", si ca a comparat viteza mea cu ce i-a aratat lui pe km masinii. Am zis ok, cat e amenda si a zis ca 90 E (vazusem in hartoagele lui 3 "variante" 55 Euro, 90 Euro, 120 Euro.

Aici alta surpriza: nu vroia sa-mi dea dovada video, si-mi spune ca are dreptul sa-mi confiste masina, permisul, talonul si permisul de rezidenta si ca trebuie sa merg cu el, daca insit asa mult pt dovada video (ceea ce e adevarat, dupa ce am citi ce scria pe spatele chitantei).

Am zis ok, nu-mi mai trebuie dovada si am vrut sa platesc. Iar surpriza: nu se poate cu cardul, doar cash.

Am platit, am luat chitanta si asta a fost.

Concluzie: mare atentie cu depasirea limitelor iar daca aveti GPS cu avertizare pt camere, e bine sa va luati dupa atentionari, iar daca sunt indicatoare, sunt sfante.

Daca doame fereste v-a oprit sa aveti ceva cash.

Daca aveti GPS cu TMC, are acoperire si e free in Franta.

Asaaa, si acum tot despre banuti: costa cam 7 Euro-100 km de autostrada.

Link către comentariu

De platit pe autostrada stiu deja....ca am vazut pe ViaMichelin si ultima data cand am fost in 2005 a fost corect pana la ultimul cent, e cam 25 E dus. Am vazut ca totusi daca ocolesc 70km Saarbrucken - Luxemburg - Sedan -Reims ar fi doar 9E si ma gandesc si ca motorina e mai ieftina in Luxemburg.

Ar merita ocolul?

Link către comentariu

Da merita.

In Luxembourg, motorina era 1.21 E atunci cand in Franta era 1,40 E.

Link către comentariu

Acceseaza link-ul de Aici , introdu in campul "localite" orasul "BERCHEM" (numarul 1 - Autoroute Bechem E25).E o benzinarie Shell destul de renumita pt ca este foarte mare, cu multe pompe si pretul carburantilor este cel mai mic si este si e pe autostrada.

O recomand.

Preturile le poti vedea aici.

Modificat de Roger
Link către comentariu

@Roger

ai avut bafta. Confiscatul masinii si intorsul pe jos acasa se aplica pentru absolut oricine si fara ezitare daca li se pune pata. Mai ales cand apar asa numitele "cote" care trebuie indeplinite rapid. De multe ori strang si o coloana de 20 masini pentru legitimare (fara neaparat vreo infractiune justificativa) e jale, fiind extrem extrem de irascibili cu soferii. Nu uitati ca Hamilton are interdictie de conducere in Franta pentru un 193/h facut pe o autostrada absolut goala.

Oricum, daca va opreste jandarmeria (au uniforme+masini/motociclete complet albastre) sa nu va bata vreun gand de intrebari sau discutii. La fel si crs-ul (un badge rosu). La cel mai mic semn de discutie vor aplica sanctiunea cea mai drastica din barem. Cu politia locala sau politia normala de circulatie puteti sa intrebati ce ati facut fara sa va treziti cu o privire de ucigas in spate...

Oricum, pentru cei curiosi

http://www.radars-auto.com/radars_mobiles.php aveti aici (folositi cu incredere meniul din stanga) toata tehnologia de care dispun. In total au aproape 2000 radare active...

Link către comentariu

Merci docman2. Foarte util link-ul. Stiu ca am avut bafta, mai ales ca Politaiul era in drum spre locul unde sa se aseze la vanatoare si nu cred ca apucase sa-si foloseasaca aparatura din dotare, iar dupa ce a terminat cu mine, a mai mers 2 km si s-a bagat dupa un parapet cu boscheti. Doar a aproximat viteza mea dupa viteza de pe bordul lui.

In orice caz, am stat cuminte si am ascultat, l-am lasat sa se descarce si in 10 min. am scapat. Nu mai e cazul sa repet ce ai zis si tu de atitudinea lor, despre limbajul foarte agresiv si tonul ridicat.

Link către comentariu

Traseul se pare ca va fii: Buc-Arad-Nadlac-Budapesta-Viena-Passau-Nurenberg-Saarbrucken-Luxembourg-Sedan-Reims-Paris.

Am mai facut traseul acum 3 ani in afara de ocolirea prin Luxembourg.

Link către comentariu

Care sunt cele mai "periculoase" autostrazi dpdv al radarelor? In general sunt montate in zonele cu restrictie? Au la fel ca in Ro o marja de 10km/h(adica poti merge cu 140 daca limita e 130)?

Link către comentariu

nu, e 7 km maxim.

cele fixe sunt premarcate si scapi daca iti descarci prostia pentru TomTom cu pozitiile lor (e link mai sus).

Cele mobile sunt mai imprecise (cam 10 km) insa-s puse unde ti-e lumea mai draga si cand te astepti mai putin, deci nu te risca.

Toleranta e absolut zero si au o distributie statistica suficient de mare incat sa nu va incercati norocul...

Va reamintesc ca Hamilton de ex nu mai are drept de conducere in Franta.

Modificat de docman2
Link către comentariu

Deci trebuie respectata viteza cu sfintenie atat in Ungaria si Austria pe autostrazi?

Modificat de glumaretzuu
Link către comentariu

Ungaria:

- autostrada 130 km/h;

- drum express 110 km/h

- drum national 90 km/h;

- localitati 50 km/h;

- alcoolemie permisa 0,00 la mie.

Austria:

- autostrada 130 km/h;

- drum express 100 km/h

- drum national 100 km/h;

- localitati 50 km/h;

- alcoolemie permisa 0,5 la mie.

Germania:

- autostrada NO LIMIT, exceptand zonele cu restrictie;

- drum NO LIMIT, exceptand zonele cu restrictie

- drum national 100 km/h;

- localitati 50 km/h;

Franta:

- autostrada 130 km/h;

- drum express 110 km/h

- drum national 90 km/h;

- localitati 50 km/h;

Belgia:

- autostrada 120 km/h;

- drum express 90 km/h

- drum national 90 km/h;

- localitati 50 km/h;

Olanda:

- autostrada 120 km/h( posibil sa se fi schimbat la 130 km);

- drum express 100 km/h

- drum national 80 km/h;

- localitati 50 km/h;

Luxembourg:

- autostrada 120 km/h;

- drum express 120 km/h

- drum national 90 km/h;

- localitati 50 km/h;

- alcoolemie permisa 0,8 la mie.

Italia:

- autostrada 130 km/h;

- drum express 110 km/h

- drum national 90 km/h;

- localitati 50 km/h;

Spania:

- autostrada 120 km/h;

- drum express 100 km/h

- drum national 90 km/h;

- localitati 50 km/h;

Informatiile sunt luate din "Opel Atlas" 2005-2006 (nu in format electronic)

Daca sunt ceva date modificate, corecturile sunt binevenite.

Link către comentariu

mentiune la partea cu viteza:

in Franta pe autostrazi, in conditii meteo nefavorabile (ploaie, ninsoare), viteza maxima admisa este de 110. Radarele fixe nu or sa puna probleme (sunt pe 137 max) insa cele mobile (binocluri laser + masini cu radar) nu discuta.

Link către comentariu

• 1 month later...

Se pare ca la dus va fi : Buc-Arad-Nadlac-Szeged-Viena-Linz-Regensburg-Saarbrucken-Luxembourg-Sedan-Reims-Paris

Iar la intors Paris-Reims-Sedan-Luxembourg-Saarbrucken-Augsburg-Munchen-Salzburg-Viena-Szeged-Nadlac-Bucuresti.

Voi sta la Paris 7 zile iar in rest la Viena 1 zi dus/intors la niste prieteni si sper sa apuc sa mai stau 3-4 la intoarcere in Salzkammergut.

PS: docman2 ... poate ne vedem in Paris daca esti intre 8-15.09

Link către comentariu

alextz prezent la datorie. Un pm inainte sa pleci si ne auzim pe tel mobile cand ajungi incoace.

Iti urez anticipat drum bun si grija cu indicatoarele dar mai ales cu oboseala. Si pregateste-te nervos pentru bornele de plata din Franta. 0.53Euro+0.77+0.37 etc :D

Link către comentariu

• 1 month later...

intre 01.09 .2008 si 07.09 petrec si eu o mica vacantasi e akolo prin franta.....paris

un drum mai lung cu pauze si cazare la szeged, regensburg, saarbruken si ... paris....asta la dus

la intors paris- regensburg-szeged- undeva pe valea oltului -cta

intre saarbrucken si paris sunt 400 km(metz- reims-paris) merita sa mergi pe national autoroute astia 400 km? sa nu te gauresti de 40 euro taxele de autostrada?

Modificat de 97LIR
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!