Jump to content

Paris

BICOLORUL
 Share

Postare recomandată

Peste 2 saptamani voi pleca in concediu spre PARIS.

Ce ruta ma sfatuiti sa aleg? de preferat sa fie prin HU si A, ca pe aici am mai fost si cunosc cat de cat drumurile. Merg impreuna cu viitoarea sotie ( de fapt plec in " luna" de miere ) singuri in masina cu bagaje; voi fi singurul sofer, asa ca daca stiti careva un motel undeva in zona Viena sau chiar mai in sus pe traseu dar in Austria unde pot sa ma odihnesc mai ieftin mi-ar fi de folos. De asemenea cine a mai mers sa-mi zica ce taxe ar fi de platit, si ce alte lucruri mi-ar mai trebui sa stiu pentru acest drum

Multumesc

Astept parerile/raspunsurile voastre.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Alextz

14

• Roger

9

• BICOLORUL

7

• docman

6

Top Posters In This Topic

Salut,

Initial m-am gandit sa merg pana la Viena; apoi am zis ca merg la Paris...

Asa ca am inceput sa imi fac un fel de plan...

Dar nu e batut in cuie!

Eu vreau sa plec din 7 sau 8 august.

M-am gandit sa merg in prima zi pana in Germania (via Ungaria, Austria) sa stau peste noapte undeva in Augsburg sau Stuttgart daca pot.

Si in a doua zi sa ajung la Paris. Acolo vreau sa stau trei zile si la intoarcere sa vad Munchen, Praga, Viena si Budapesta (ultima numai daca ma incadrez in cele 10 zile cat mi-am planificat).

Daca nu mai am timp o sa vad intr-un weekend Budapesta ca de mine e destul de aproape!

Taxe stiu ca in Ungaria sunt pentru autostrada (vreo 15 eur max pentru 10 zile) si in Austria.

In Franta o sa incerc sa evit pe cat posibil autostrazile ca am inteles ca sunt f. scumpe.

La nemti stiu ca sunt gratis!

Acum incerc sa fac rost de un GPS... sa nu ma incurc cu hartile pe suport de hartie...

Daca nu reusesc o sa imi tiparesc traseul pe zile de pe net.

Eu am ceva Sony Maps si http://www.uk.map24.com

Iti doresc calatorie si concediu placute!

Link către comentariu

Daca iti faci rost de un GPS ar fi bine sa iei Igo2006 Europe cu tine...Iti va fi util in Franta daca vrei sa te feresti de autostrazi pt ca ai un mod de configurare a traseelor prin care sa excluzi autostrazile...

Link către comentariu

Eu am fost anul trecut la Paris. Eu am fost pe traseul recomandat de ViaMichelin adica Buc-Arad-Budapesta-Viena-Passau-Regensburg-Nurenberg-Mannheim-Sarbruchen-Reims-Paris. Am folosit autostrazile din comoditate dar sincer te rup la bani. Oricum decat sa stau sa caut drumurile (chiar daca sunt f bine semnalizate) am zis ca sunt in concediu si am dat banii pe autostrada.

Link către comentariu

Am folosit autostrazile din comoditate dar sincer te rup la bani.

Ce inseamna asta daca mai ti minte?

Ai facut popas undeva?

Link către comentariu

Daca nu mergi pe autostrazi s-ar putea sa lungesti foarte mult pentru ca pe celelalte drumuri ei respecta limitele de viteza care sincer nu sunt prea mari.

Link către comentariu

Un exemplu, din cate imi amintesc, e ca din sudul Frantei (de undeva aproape de Monte Carlo) si pana la Paris am platit in jur de 50 de euro acum 2 ani. Prima parte a drumului plateam cate 1-2 euro la fiecare cativa km (era enervant sa opresti la fiecare cativa km la bariera si sa ai schimbati bani sa platesti), apoi pe o portiune de cateva sute de km am platit 38 de euro (am luat un fel de card la intrare pe acea portiune si am platit la iesirea de pe autostrda).

Arunca o privire si aici:

http://www.viamichelin.com/viamichelin/gbr...ItineraryType=5

Link către comentariu

Bucuresti - paris via nadlac da-i sa caute pe www.viamichelin.com. Da-i print la traseu si ia-l cu tine. Eventual pui la "stages" adresele de la hoteluri.

exemplu de traseu Traseu 1

Aici ai Hoteluri. Alegi, bagi adresa pe viamichelin si iti faci traseul pana in poarta hotelului. Si de acolo mai departe.

HOTELURI

Modificat de godoroja
Link către comentariu

@Bicolorul: Pentru traseul Saarbrucken-Metz-Reims-Paris-Amiens-Reims-Metz-Saarbrucken am platit aproximativ 100E.Sunt in mare 700 de km. Oricum cand ajungeam la casele de platit aveam deja banii fixi din cauza ca ViaMichelin iti zice exact ce costuri ai unde. Din punctul asta de vedere stiam deja de acasa de cati bani ma va usura autostrada.

Cat despre partea cu popasul am mers cu o singura oprire si la dus si la intors in Austria. Cand oboseam definitiv ieseam de pe autostrada si in orice satuc exista Gasthaus sau ceva in genu asta. Chiar am fost intr-un orasel super numit Haag.Oricum eu am plecat din Haag spre Paris (1000km) la 8 dimineata si la 20 eram la hotel langa Charles de Gaule(asta si cu ceva opriri).Mai naspa a fost la dus ca am prins coada la Nadlac 1h 30' si la Nickelsdorf 2h 30' (sf august -inceput sept).

Link către comentariu

Asa zice si ViaMichekin, ca m-ar costa in jur de 45EUR.

Voi merge clar pe Autostrada, chiar daca costa un pic mai mult (nu mi se pare chiar exagerat), iar la dus vreau sa fac popas la NURENBERG (sunt ~1600KM), iar de aici pana la PARIS inca ~600, iar la intoarcere vrea sa fac popas la BUDAPESTA; ideea este sa fac un drum lung in prima zi (odihnit) si unul mai scurt si cat mai aproape de destinatie in a doua zi, pentru ca nu ma voi odihni cum trebuie dupa primul drum.

Deci cred ca voi merge BUC - BORS(mi-a placut drumul)-BUDAPESTA-VIENA-NURENBERG(innoptez)-PARIS.

Ce nu reusesc sa fac acum, este:

1. sa imi raspunda francezii la mail(vreau sa-mi confirme ca stiu ca vin)

2. mi-am facut rezervare si la NURENBERG si nu mi-a raspuns nimeni.

De ce oare?

Multumesc de sugestii, daca mai sunt tell me more, in 2 saptamani plec.

Link către comentariu

da si telefon. Daca este , ai nr de la etap hotels, daca acolo te duci. Sfatul meu ar fi sa te opresti in RO aproape de iesire ca drumul va fi obositor. Apoi te duci glont la paris , esti pe autostrada ,treaba merge glont...

Link către comentariu

ideea cu multi km in prima zi ar fi buna (dar totusi 1600 nu e cam mult,?? mai ales ca ~600 sunt in RO..!) dar e cam grea de realizat. ai vame de trecut..ai RO..ai mult prea multi km..parerea mea. de vazut nu mai apuci vedea nimic la dus..decat autobahn..autobahn...copaci..parcari...vitezometru..benzinari.. vame.. boring! trust me! mai bine vreo 1000, pauza..si mers restul.. the choice is yours!

Link către comentariu

Fa pauza la viena poftim, desi vei fi cam rupt si pana acolo.

Link către comentariu

Voi vedea. BUC - VIENA, am tot facut-o si nu mi se mai pare chiar asa greu, cu conditia sa plec FRESH. In orice caz, daca ma simt doborat trag pe dreapta INSTANT, nu sunt genul HERO.

@godoroja - mai zi-mi odata cui sa dau telefon? 10x

Link către comentariu

Etap Budapest

+362337736

Etap Karlsruhe

+497214902720

Etap Munchen Putzbrunn

+49896884870

Etap regensburg

+49941789541

Etap Wien Sankt Marx

+4317984555

asta asa..ca unora le e greu sa se uite pe site-urile deja indicate...

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Am revenit. Am urmat traseul RO - BUDAPESTA - VIENA - NECKARSULM (un orasel mic dar cu o fabrica AUDI, nu stiam de ea, voi?), AUXERRE - LYON - PARIS - NICE - VENEZIA - MILAN - VIENA - BUDAPESTA - RO

Cam asta a fost traseul.

Concluzii despre drum, autostrazile in franta te usuca de bani ( comparativ cu restul ), drumurile impecabile, iar la intoarcere, in ITALIA blocaj la VENEZIA de 6 ore, in BUDAPESTA blocaj de 3 ore, si in RO la Sinaia blocaj de 2 ore.

Daca aveti intrebari nu ezitati.

Trebuie sa dau nota 20 lui TOMTOM, care m-a scos din situatii dificile de fiecare data, la blocaje ii dadeam functia ROADBLOCK si ma scotea tot timpul mai in fata, iar unele adrese din franta mi le arata mai bine decat orice ghid, deci inca odata nota 20 lui TOMTOM.

Link către comentariu

Pina la urma pina unde ai ajuns in prima zi? Eu am fost in apuseni si la dus am pierdut 5 ore pe valea oltului si am facut 10 ore; la intors am luat-o pe valea prahovei si am facut 9 ore (desi au fost km mai multi + blocajul de rigoare dupa sinaia). E adevarat plecat vineri dupa - amiaza si venit duminica (adica cand e mai prost). In ungaria si austria mergi de voie; In Ro pierzi f . mult timp (si pe drum si la vama);

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu

Am plecat Marti la 4 dimineata - SINAIA - BV - aici trebuia sa o iau spre TG. MURES ca sa ajung la ORADEA, dar am gresit si am luat-o spre SIBIU - ARAD - NADLAC - BUDAPESTA - WIEN - LINZ(D) - KARSHLRUE, in total 1700KM, am ajuns la 11 noaptea, nu am avut blocaje in trafic, totul a decurs bine.

Urmatorul tronson, a fost KARSHLRUE - PARIS ~500KM, am facut 4 ore si 1 ora in PARIS; blocaje mai mari decat in RO, sfatul meu este sa nu mergeti cu masina la PARIS, autostrazi scumpe, parcari exagerat de scumpe, plus ca sunt mii de scuteristi care trec pe langa tine, cand tu stai, cu 40-60 la ora, inconstienti, dar ce-mi placea la unii ca erau la 4 ace imbracati pe scuter, probabil se duceau la munca, la intalniri, etc.

Urmatorul tronson a fost PARIS - NICE, ~1.000KM, am plecat la 8 dimineata si am ajuns la 19, la fel cu o ora in oras ca erau blocaje.

Drumul de intoarcere a fost prin ITALIA, am vrut sa ajung la VIENA undeva la ora 22 cu plecare de la ora 8 dimineara pe un traseu de 1100km ( cu 2-3 ore vizita la VENEZIA ),deci nimic imposibil, numai ca la plecare din VENEZIA am dat de un blocaj care m-a tinut in loc ~6ore ( nu exagerez ), asa ca in loc de ora 22, am ajuns undeva la 3 noaptea si am poposit intr-o parcare. Aici am avut o intamplare care tine de obrazul romanului; am ajuns in parcare la o benzinarie unde de altfel nu eram singur si am pus cornu in perna , la 7 dimineata cine credeti ca batea minge de mama focului in parcarea unde dormeam??? calatorii din 2 TIR romanesti, va dati seama ce bine m-am odihnit in 4 ore. :blink:

Per total drumul a fost placut, e placut sa mergi pe autostrazile din afara, consumul s-a situat undeva la 6.3 cu un mers accelerat (tot timpul gaseam unul dupa care sa merg dupa el), deci zic eu mai mult decat rezonabil pentru o masina de 1600KG + 300kg (pasagerii + bagaje)

Daca mai aveti intrebari va ascult.

Link către comentariu

Eu cand am fost la Paris (anul trecut) in afara de aglomeratii care erau incredibile,parcarile subterane mi s-au parut de bun simt ca pret. Preturile la ora scad cu cat stai mai mult asa incat ajungi dupa 8-10h de parcare sa dai si 0.70E pe ora.

Link către comentariu

Daca mai aveti intrebari va ascult.

Si eu am fost in Paris intre 20-30 iulie, dar am fost cu avionul. Vienna-Paris si retur, elegant cu 1,5 h pe un sens. M-am bucurat ca am lasat masina acasa.

In rest confirm impresiile tale.

Poate ca nu ar fi rau sa dai niste detalii despre autostrazile Frantei, costuri mai ales pe ruta Paris-Nice.

Link către comentariu

Autostrazile sunt ca si in celelalte tari impecabile, avand in plus fata de restul tarilor, mai tot timpul cate 3 benzi de mers, deci cu greu se putea produce aglomeratie. Nu am mers foarte tare prin FR pentru ca am auzit de radare, dar cand mai trecea unul de-al lor tare pe langa mine ma bagam si eu dupa el

Pot spune ca parcare pe 4 zile in PARIS m-a costat 71EUR, si ca este politie ca la balamuc acolo, deci nu poti sta ilegal, pot spune ca de la PARIS la NICE m-a costat ~70EUR taxele de drum, iar acolo am avut noroc cu parcarea fiindca hotelul la care am stat asigura si parcarea, dar oricum acolo se mai putea sta ilegal. Motorina a fost in jur de 1.25EUR/L in toate tarile (A, D, FR, IT).

Drumul de intoarcere prin IT a fost de asemenea bun dar foarte intortocheata, s-a mers prin munti mult, ~200KM, dar cu peisaje frumoase.

PS: Oricum tot cu avionul era mai bine.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut!

Doar ce m-am intors din concediu de la Paris...

Pot doar sa spun ca atunci cand am intrat in tara mi-am dat seama ca e inutil sa ai masina(autoturism) in Romania!

Aici iti trebuie tanc!

Nu prea am acum prea mult timp dar o sa revin cu mai multe detalii despre sejurul meu (Timisoara-Paris) si eventuale sfaturi pentru cei care se gandesc la destinatia Paris cu masina.

Foarte pe scurt, o statistica :

Km parcursi 3720

Benzina consumata: 215 L...deci un consum de aprox 5,8 la suta

Taxe: autostrada HU 2500 Ft (ar fi bine sa aveti forinti ca rata de schimb EUR/FT e in dezavantajul vostru

autostrada AU 10 Eur

Germania 0

Franta (pe drumuri nationale) 0

Parcare Paris 0 (am avut noroc ca in zona in care am stat luna august a fost free!!!)

Am facut 4 zile pe drum, 2 la dus doua la intors cu oprire in Munchen de fiecare data.

Am mers in medie cam 950-1000 km pe zi...

Deocamdata cam atat... revin saptamana asta cu un post mai consistent!

PS inca ceva... cand iesiti din Romania, incercati sa iesiti pe la Cenad! Am avut si la iesire si la intrare doar cinci masini in fata mea la rand... in 30 de minute am trecut vama doar prezentand pasaportul pe geam!

La intrarea in Hu am fost rugat sa deschid portbagajul da` nu cred ca a ajuns sa se deschida hayonul pana sus ... ca mi-a si zis vamesul "Drum bun"!

Plus ca vamesii maghiari (de altfel foarte amabili, ca si romanii de altfel) stiu romana si vorbesc cu tine in limba ta !

Aia chiar a fost fain!

Modificat de Chera
Link către comentariu

• 10 months later...

Ceva noutati referitoare la un drum de Paris? A mai fost careva recent?

Timpul dat de ViaMichelin e corect, ma pot baza pe el?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!