Jump to content

Vibratie la frinare


aas
 Share

Postare recomandată

Salut,

Problema cu care ma confrunt de ceva timp: La o viteza de peste 100km/h daca pun frana(normal nu brusc) masina incepe sa tremure pana pe la 80-70km/h cand tremuratul inceteaza. Franele sunt eficiente, sunt noi, avand cam 2000km de cand am schimbat si discurile si placutele(toate fata-spate). mentionez ca masina a stat cam 7luni in garaj fiind doar pornita cam de 2ori pe luna, dar nemiscata. Acum masina are 185.000km si in afara de aceasta problema, totul merge impecabil, motorul are putere, nu consuma ulei, altceva nu stiu ce sa mai spun.

Merci anticipat pentru orice sugestie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

verifica daca sunt echilibrate perfect rotile cu toate ca daca nu sunt ele ar trebui sa vibreze si cand nu franezi.

imi vine greu sa cred ca discurile ar fi ovalizate in doar atat de putin km dar nu e exclus. poate fi si o eroare de montaj cand s-au schimbat discurile... daca nu s-a curatat perfect suprafat de contact intre disc si butuc- asta ar putea duce la o ovalizare prematura a discurilor

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

gabibotosani

nu stiu daca este normal,dar aceleasi simptome le-a avut si taica-miu(a4),cand si-a schimbat placutele si discurile de frana.explicatia ar fi urmatoarea(data la reprezentanta):dom'le trebuie ca placutele sa se dea dupa discuri si nu o sa mai fie probleme!sincer si acum vibreaza un pic la o apasare mai brusca,dar nu la fel ca la inceput!ducu are si el dreptate,in sensul ca jantele pot avea ceva probleme,sau chiar cauciucurile-mai ales ca spui ca a stat mai mult in garaj!ce cauciucuri folosesti?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Folosesc dunlop 2000sport pe spate si dunlop sport 9000 pe fata. La eclilibrare si deformarea gumelor m-am gandit si eu dar nu simt vibratii decat la franare. Fiind tiptronica ma gandeam sa nu fie ceva de la ambreiaj?

Daca sunt discurile ovalizate... ar trebui sa se simta si la viteze mai mici?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da,trebuie sa se simta atunci cind frinezi,simti cum pulseaza pedala..daca este de la discuri..

Luigi Vicol

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Faza cu placutele si discurile noi o stiu si eu.In general asa face pana se dau placutele dupa discuri.Mai poate fi din cauza discului ( poate fi ovalizat) dar nu e cazul tau dinnoment ce zic ca e nou.Singura explicatie ar fi exact cum a msi spus cinceva ca locul de contact dintre disc si partea masinii nu a fost curatat cum trebuie ,sau suruburile nu au fost prinse cum trebuie.In general ca discul sa fie pus uniform trebuie ca suruburile sa fie stranse in parti opuse si nu in sensul acului de ceas.te-as sfatui sa le desfaci sa cureti si sa le mai strangi o data.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca citesti instructiunile de montare vei vedea ca discurile trebuie stranse cu o cheie dinamometrica la o anumita forta si verificate sa nu bata.marja de eroare este de 0.05mm. :angry: As vrea sa vad si eu un service care face aceste teste dupa montare.Asa scria pe instructiunile de montaj a unor discuri care le am cumparat pt. un ford mondeo.

Modificat de TazVW
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

N-are nicio importanta..

Daca lucrezi cu doua maini stangi si nu ai cum sa gresesti la montarea discurilor!

Eu mi-am schimbat singur discurile si placutele,nu am mai curatat nimic,nu am avut cheie dinamometrica si totul este perfect.

Singurul lucru de care trebuie tinut cont este ca trebuie sa nu frinezi violent primii 20/30 de km si asta ca sa nu distrugi placutele.Restul sunt simple vrajeli de producatori!

Sunt sigur ca este de la cauciucuri,poate le-a lovit si le-a distrus plasa din ele si atunci fac gilme si bat sau a indoit jantele pe interior si nu se vad din afara.

Salut..

Luigi Vicol

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si la mine le a schimbat un mecanic (care nu a facut nimic din ce nu as fi putut sa fac si eu) si au fost fara probleme tot fara scule speciale. Acu nu stiu ce sa zic.... :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am patit si eu la fel, la 3 echilibrari (schimbari de cauciucuri) mi-au zis ca totul e ok dar vibratia persista.

Abia la a 4-a :) echilibrare m-a chemat omu sa-mi arate ca jantele sunt ovale ... le-a roluit putin si acum nu mai am nici o problema.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!