Jump to content

Bulgaria

GicuP
 Share

Postare recomandată

locatia e foarte buna. Am facut plaja acolo. Super misto. Dezavantaj ...se construieste in draci in zona de langa. foarte mult praf.

Poti sa-mi dai niste detalii? :rolleyes: Multumiri anticipate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

M-a oprit politia in Bulgaria pentru depasirea vitezei.

Mi-au notat numarul de inmatriculare si cel de permis, dar NU am semnat nimic.

Imi vine vreo amenda acasa, ceva?

Daca vine (dureaza intre 30 si 90 de zile) si nu o platesti nu patesti nimic. Singurul risc este ca la urmatoarea calatorie in Bulgaria sa te opreasca politia (la vama sau de circulatie) si sa te verifice in baza de date. Atunci vei plati amenda majorata. Daca nu te verifica, nu-i bai. Dupa intrarea in spatiul Schengen a Romaniei si Bulgariei lucrurile se vor schimba (va fi o baza de date la care vor avea toate tarile acces). Dar pana atunci mai este...

Link către comentariu

• 1 month later...

Cine a fost mai de curand in Bulgaria la Ski in Bansko? Ma duc de revelion si vroiam sa obtin un feedback...

Cam cat fac pana acolo, care e starea drumurilor, etc... Idea e ca voi pleca putin cam la limita si sper sa ajung la timp, sa nu imi petrec revelionul in masina :rolleyes:

Daca masina e pe firma este suficienta o imputernicire facuta pe calculator cu antet si stampila firmei in romana / engleza sau trebuie notariala? Daca nu voi merge cu masina mea, insa cea de pe firma e putin mai spatioasa pentru 4 persoane.

La ce ar trebui sa fiu atent si ce taxe trebuie sa platesc?

Multumesc mult!

Stefan

Link către comentariu

Am facut revelionul la Bansko acum doi ani. Statiune super din toate punctele de vedere, nu avem si nu vom avea asa ceva in Romania.

Noi am plecat din Buc. in jurul orei 7 si am ajuns la Bansko pe la 16, cu oprire si servire masa in Sofia plus alte opriri mai scurte.

Drumul excelent (autostrada + tunel in munte, noi stam prost fata de ei) cu o mica exceptie la iesirea din Sofia.

Din cate stiu eu nu trebuie sa faci ceva prin notariat, dar ceva in engleza ar trebui cu toate ca nu prea au traba cu engleza baieti de la politie. Mare grija ca e plin de radare drumul si mai ales in zonele cu restrictii de viteza.

Taxe: pod si vigneta (nu mai stiu cat era).

Drum bun si distractie la maxim.

QUOTE inutil

QUOTE / REPLAY (citatul) ajuta cand se doreste citarea unui pasaj din alt post. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, in caz contrar este inutil si interzis de regulament.

Foloseste te rog butoanele ADDREPLY sau FASTREPLY.

Multumesc!

aryes13

Link către comentariu

Si preturi ceva din Bansko?

In BG e ca in Austrica cu 4 anvelope de iarna identice sau merge cu 2 iarna si 2 vara? :icon_bounce:

Link către comentariu

Si eu aveam in plan sarbatorirea revelionului de anul acesta la Bansko. Din pacate, planurile nu s-au materializat, sper anul viitor sa nu se mai intample asta.

Aditu, pentru exemplu de preturi iti dau un link:

http://www.booking.com/searchresults.html?...7;origin=disamb

Preturile sunt pentru 3 nopti, pentru camera dubla.

Modificat de cristian
Link către comentariu

Scump domne, scump. Mai mici nu puteai sa imi arati? :icon_bounce: Cred ca tot la Straja ajung la ski.

Link către comentariu

Eu am facut comparatie cu Austria, crede-ma ca sunt foarte mici pentru ce ofera.

Link către comentariu

Poate la fata locului se gasesc si niste pensiuni. Oricum, distanta e mai mica fata de Austria. Cam la jumate, si deci la sumate si combustibilul. Plus ca iesi mai repede din tara si ajungi mai repede la destinatie. E de luat in calcul oricum.

Link către comentariu

Pe mine m-a costat 200 euro camera duplex (2 persoane) de pe 31 pana pe 3 la Vihren palace. Problema mea este ca voi lucra pe 31 pana pe la 15 ceea ce ma va face sa merg putin mai repede sa ajung la timp. Daca nu opresc sa mancam am sanse sa ajung pana in 12? Am inteles ca detectoarele de radar nu sunt prea utile la ei deoarece au radar tip pistol. Pe masina mea am xenon after market si inca nu am apucat sa imi cumpar faruri cu lupa. Se vor lua de mine din cauza asta? Farurile sunt reglate bine si chiar si asa le tin mai jos...

Link către comentariu

am folosit detectorul radar in bulgaria si am observat ca e diferenta intre frecventa lor si a noastra si anume:

in RO este K alert

in BG este X alert

in RO, X iti da la antene si la unele camere de luat vederi.

sper sa va fie de folos!

apoi, am observat ca radarele lor, te iau sub 20m distanta, deaorece, era sa dau intr-unul si " am aproximat distanta dintre momentul franari si cel al pozitiei radarului "

atentie mare " pe strada care sa refacut de la intrare in BG spre RUSE sau pus camere de luat vederi cu rol de RADAR.

Link către comentariu

Salut,

Pe 27 plecam spre Bansko din Bucuresti 2 masini. Doritori de coloana mai sunt?

Link către comentariu

Stiu ca mai pleaca si sora mea atunci! Ii intreb pe ei!

Eu pe 31 pe la 4... Daca sunt doritori! :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

• 5 weeks later...

salut

revin cu o experienta proasta. pe 11.01.2010 doar ce am luat o amenda de 50 euro de la MILITIENII Bulgari. 2 milionii " numai asa stiu sa ceara "; ca de, vechea poveste " retinerea permisului, trimiterea lui la ambasada romaniei, apoi la bucuresti si apoi la militia din judet si apoi la mine "

ave-ti mare grija, la intrarea in Bulgaria, mai exact pe drumul de la intrare in Russe, pe drumul acela drept, stau cu radarul.nu a mers vehea vrajeala" $5 "

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Servus,am o mica problema si sper in ajutorul vostru,ma gandesc sa fac concediul din vara in Bulgaria,ideea e ca am gasit o agentie din Bucuresti(Travel planner se numeste) si nu stiu nimic despre ea,are oferte bune si m-ar avantaja.M-ar interesa daca a mai apelat cineva la agentia asta si daca sunt seriosi.

Al doilea lucru care doresc sa-l stiu la cei care au fost cu bebe in Bulgaria , ce hoteluri sunt indicate pentru copii ,din cate m-am interesat cea mai buna alegere a fost Kaliakra daca nu ma insel. Astept sugestiile voastre.

Link către comentariu

Eu iti recomand un alt loc, langa Kaliakria, se numeste Topola Skies:

http://www.booking.com/hotel/bg/topola-ski...-resort.en.html

Citeste reviewurile, toate sunt pozitive. Eu am fost acolo in prima luna dupa deschidere, totul a fost imaculat, apartamentele sunt foarte mari, bucataria e complet echipata, aer conditionat in fiecare camera, 2 piscine imense, foarte multe facitilati in cadrul locatiei.

Iti dau si cateva poze facute de mine in apartament si in complex:

http://img20.imageshack.us/g/dsc4041.jpg/

Link către comentariu

Cum este mai bine sa merg spre Bansko? Adica pana la Sofia o iau normal pe la Plevna. Apoi, cum e mai bine s-o iau - pe autostrada spre Plovdiv si apoi la un moment dat sa fac dreapta spre Borovets sau s-o iau pe drumul spre Kulata (granita cu Grecia)?

Inca ceva: un prieten mi-a recomandat sa n-o iau pe centura Sofiei, ci sa tai orasul prin centru pentru ca se merge bine si e mai scurt (asta in ideea in care merg spre Kulata). Aveti idee cum e mai bine?

Multumesc!

Link către comentariu

cu copil in bulgaria a fost foarte bine la hotel Hrizantema, Sunnybeach binenteles allinclusive.

Link către comentariu

Inca ceva: un prieten mi-a recomandat sa n-o iau pe centura Sofiei, ci sa tai orasul prin centru pentru ca se merge bine si e mai scurt (asta in ideea in care merg spre Kulata). Aveti idee cum e mai bine?

la ce ora traversezi sofia? intr-adevar pe centura se ocoleste dar tot cred ca iesi mai bine decat prin oras.

eu am ajuns pe la 5-6 dimineata, am intrat prin oras si am pierdut ceva vreme chiar daca multe semafoare erau pe intermitent.

indiferent de ora eu as opta pt centura.

Link către comentariu

Ar fi undeva spre pranz... Sunt restrictii de viteza pe centura Sofiei de genul 30-40 km/h?

Link către comentariu

eu fac drumul romania-grecia de 2-3 ori pe an,o singura data am intrat prin centru si mi s-a parut putin mai complicat si tot aglomerat cum e si pe centura.in rest numai pe centura merg.parerea mea este centura,este mai simplu. :biggrin:

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salutare,

Dupa ce anul trecut am fost la Nisipuri la Berlin Golden Beach, ne-am hotarat ca si anul asta sa mergem tot la vecini.

Acum am vrea sa mergem la Duni, am citit multe si pare ok

Cei care au mai fost ce puteti sa imi spuneti de drum, ati luat-o prin Varna- Burgas, cat ati facut pe drum, avand in vedere ca e mai departe probabil o sa alimentez la intoarcere de la ei, de unde?

Cum e acolo, ma refer ca si locatie, distractie, mancare, sunt locuri de joaca pentru copii? Internet este?

Vrem sa mergem la Marina Royal Palace pretul pare ok in comparatie cu cel de anul trecut cu deosebirea ca acum o sa mergem la sf lui august inceputul lui sept.

Daca aveti poze si sfaturi va rog postati.

Multumesc.

Link către comentariu

salut! anul acesta plec cu familia la bulgari . as dori ceva sfaturi despre drum, statiuni(pt un copil mic) si ce este mai important. multumesc

Link către comentariu

Recomand OBZOR - Club Miramar, 4 stele. Sfaturi foarte multe gasesti in cele 37 de pagini, sau pe acest site. Succes la citit.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!