Jump to content

Bulgaria

GicuP
 Share

Postare recomandată

Drumul e prost de la iesire din Bucuresti pana la iesire din Jilava. Apoi este perfect drept, l-au refacut.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ma sperii cu ce spui, cum adica 5h de la Giurgiu la SB???

Pana in Varna cat ai facut?

Eu plec luni Ploiesti - Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Varna - Nisipuri..., deci...?

PS: am mai auzit ca pana la vama e drumul plin de gropi (cratere), e adevarat?

Multumesc!

Salut,

Drumul de la Adunatii Copaceni pana la vama Giurgiu este excelent. Pana la Varna am facut cam 2 ore jumate cu inca aprox o ora sa ies din Varna.

$

ai fost cu masina, cum e cu taxele?!parcarea ai avut-o la hotel?

am auzit numai vorbe de bine despre Sunny Beach!

Apa curata ce cuvant "MARE" pentru litoralul nostru :vaidecapulmeu:

http://img37.imageshack.us/img37/8284/image0255.jpg

Am fost cu masina.Am avut parcare la hotel,am dat 10 leva de masina spaga dar a fost in siguranta. Plaja este diferita fata de a noastra in sensul ca nu sunt scoici pe plaja,este un alt nisip,iar apa era curata.

Pt cei care doriti sa apelati la GPS pt a merge la Sunny Beach sa stiti ca denumirea ce trebuie introdusa in gps este Slanchev Briag.

In rest,drum bun si concediu placut !

Link către comentariu

Maine la 5.00 plec spre Nisipuri.

Revin cu impresii, poze si raspunsuri lunea viitoare.

Pana atunci, Doamne ajuta!

Link către comentariu

Miercuri , 26 august plecam spre Nessebar 5 masini....cine mai este doritor s se bage in coloana sa ma anunte :lol:

Link către comentariu

sorinaccio_G5

am revenit de la sunny beach cu impresii de drum si conditii de turism. ce pot spune ca am plecat din bucuresti via ruse-varna sunny beach si la intoarcere sunny beach- varna albena-vama veche-constanta-bucuresti.bineinteles ca m-am intors cu bara spate pe lateral zgariata vreo 10 cm in urma numeroaselor manevre ale marilor soferi bvulgari in parcarile astora arhipline, si cu toate ca era parcare pazita am avut beleaua asta. drumul acceptabil, nu am depasit 100 km/ora in afara si vreo 50 in localitati, nu am dat de politisti, la ruse la dus 5 eur vigneta si taxa de pod care parca era ceva de genu 170 000 sau 270 000 lei vechi, scuze de imprcizie dar nu am fost deloc atent la taxa de pod

Link către comentariu

24,5 ron - atat este taxa de pod, la noi si la bulgari - 6 euro.

Link către comentariu

Hotel GRIFID ARABELLA 4* - Nisipurile de aur

Exteriorul (vazut de la piscina):

th_Image045.jpg th_Image033.jpg

Aici am stat eu (camera mare, cu AC):

th_Image034.jpg

Panorama vazuta din camera, inclusiv piscina (de la balcon):

th_Image005.jpg th_Image001.jpg th_Image009.jpg th_Image006.jpg

th_Image007.jpg th_Image000.jpg

Panorama noaptea (poze facute mai mult pentru cei interesati, calitate slaba):

th_Image032.jpg th_Image027.jpg th_Image029.jpg th_Image031.jpg

Camera (spatioasa, curata, minibar, 2 paturi alaturate):

th_Image013.jpg th_Image014.jpg th_Image011.jpg th_Image017.jpg

th_Image018.jpg th_Image023.jpg th_Image019.jpg

Toaleta (curata, prosoapele lasate pe jos se schimbau a doua zi de catre camerista, erau considerate murdare):

th_Image020.jpg th_Image022.jpg th_Image021.jpg

"Surprize" de la camerista (in pliant puteti pune cativa leva pentru doamna de serviciu):

th_Image024.jpg th_Image025.jpg

Ce mi s-a dat de la receptie (cartele au fost 2, una era in automatul de sigurante de pe perete, iar celelalte 2 cupoane sunt pentru prosoape):

th_Image026.jpg

Piscina (2 exterioare, din care aceasta este cea mare si una interioara):

th_Image039.jpg th_Image035.jpg th_Image041.jpg

Piscina pentru copii (adiacenta celei mari, bine delimitata):

th_Image037.jpg th_Image042.jpg

Piscina vazuta de la etajul 7 (ultimul):

th_Image049.jpg

Barul de la piscina (tipul care arata OK, face multe smecherii cu pahare, cu gheata, cu paie, etc.)

th_Image044.jpg

Lifturile (acestea 2 + 1 cu vedere la piscina):

th_Image048.jpg

Statiunea (vazuta din roata mare):

th_Image053.jpg th_Image059.jpg th_Image056.jpg

Roata mare (5leva/persoana, dar merita!):

th_Image063.jpg th_Image062.jpg

Impresie: fata de litoralul nostru care are 5 din 10, aici voi acorda 8 din 10.

Multumit - 400e/persoana/7nopti/17-24.08.09/UAI

Modificat de R_a_z_v_a_n
Link către comentariu

Frumos :) cred ca merita. 29aug (sambata) o sa ma indrept si eu spre Bulgaria. Dintre cei care ati mai fost as vrea sa vizitez Bulgaria in sensul ca am 6 zile la dispozitie si as vrea sa merg din statiune in statiune eventual si prin alte orase si sa ma cazez la diferite hoteluri si pensiuni. Vroiam sa stiu de la cei mai avizati, ce au mai condus prin Bulgria daca am de ce sa imi fac probleme.

Modificat de FreeGate
Link către comentariu

Cum este Ultra-all-inclusive la bulgari ?

Detaliaza

Link către comentariu

Ultra All Inclusive la Bulgari...

PARCAREA:

In limita a 50 de locuri, care cum te directiona portarul, "claie peste gramada", la receptie ti se solicita un numar de telefon de contact si ti se dadea un cupon cu numarul camerei pe care il puneai pe bord, la vedere. Pentru parcarea inainte de ora 14.00 se platea 10euro/masina;

CAZAREA:

Camera de 4 stele, spatioasa, curata, prosoape, aer conditionat, TV mic, minibar, cazarea se facea la ora 14.00. Pentru cazarea inainte de aceasta ora se platea 10euro/persoana;

MINIBAR:

Gratis o sticla apa plata 1.5l, o sticla 0.5l "un fel de cola", o sticla 0.5l "un fel de fanta", doua sticle de bere negustate. Se completa in fiecare zi, daca era DESFACUT ceva, indiferent daca sticla era plina sau jumatate sau goala ori lipsea;

RESTAURANT:

Tip bufet suedez. Mic dejun 7.00-10.00, masa pranz 12.00-13.30, cina 18.00-21.00. Mancare la discretie, te serveai singur de cate ori vroiai, oricat si orice, nimeni nu se uita urat sau comenta ceva. Mancare diversificata - pui, porc, vita, curcan, peste, iepure, salate, ciorbe, gratare, mancare gatita, tort, prajituri, fructe, inghetata. Suc, cafea si apa plata de la dozator, la discretie;

BAR:

Interior si exterior, la piscina, program 9.00-23.00, comandai ce vroiai de la apa plata la tarie (nu stiu ce tarie, nu beau alcool);

PISCINA:

Sezlong si umbrela gratis pe sistemul "primul venit, primul servit". Sezlongul se rezerva cu prosopul. Prosoape se dadeau de la piscina, contra unor tichete primite la receptie si se puteau schimba cu altele curate, in fiecare dimineata intre 9.00 si 10.00 sau dupa amiaza intre 17.00 si 18.00;

ALTE SERVICII:

SPA, masaj, doctor, relaxare contra cost;

Daca am omis ceva, intrebati si va raspund cu placere.

PS: Kostas a avut dreptate intr-un post anterior in care spunea ca NU EXISTA UAI LA BULGARI! Cel putin nu la 4 stele.

Modificat de CT 10 VWP
Link către comentariu

Unde am fost eu toate acestea se numeau "all inclusive". Nu am avut surprize cu parcarea (sa-mi ceara banuti) iar camera mi-a dat-o pe la 12.30 fara alte costuri...

Link către comentariu

Plateai parcarea (10 euro) in conditiile in care vroiai sa parchezi masina in parcarea hotelului mai devreme de ora 14.00, dar nu sa te si cazezi mai devreme. Daca te cazai mai devreme de ora 14.00, parcai masina si plateai decat 10 euro de persoana (adulti). Cu acesti 10 euro/persoana intrai automat in sub incidenta UAI (AI din cate spui tu) si puteai sa servesti masa de pranz. Daca nu doreai sa te cazezi, pierdeai masa de pranz care se termina la 13.30. Eu am ajuns la ora 10.00 in fata hotelului si am vrut sa platesc cei 20 euro/2persoane pentru a mi se da camera mai devreme si dreptul la masa, dar printr-un concurs de imprejurari, favorabil mie, nu i-am mai achitat - adica mi-au oferit o camera, care aparea in calculator GATA DE PREDARE, cu turisti in ea (am intrat peste ei, noroc ca erau decenti ;) ), lucru pentru care cei de la receptie si-au cerut scuze de o suta de ori.

Link către comentariu

Nu mi se pare normal sa-ti ceara 10 E pentru cazarea pana in ora 14 (e prima cand aud asa ceva :scratch: ),deci practic tu platesti pentru x nopti dar nu beneficiezi de toate serviciile in acele zile (aici ma refer la masa de pranz) pentru ca in ziua plecarii te obliga sa pleci pana in 12 => pierzi o masa de pranz pentru care ,teoretic ,ai platit.

Link către comentariu

Nu pierzi masa. Eu am predat camera la 12, mi-am dus bagajele in masina (in parcarea pazita) si la 12.30 m-am dus la masa. Puteam sa mai stau si dupa-amiaza si seara si sa servesc ce doream pentru ca nu-ti scotea nimeni bratara de la mana, care-ti dadea acces in perimetrul hotelului si restaurantului. Majoritatea stateau si serveau masa de pranz.

Link către comentariu

Pentru cei interesati de litoralul bulgaresc recomand Abena-Hotel Kaliakra superior sau standard,

super servire,mancare si programe distractive si mai ales programul all inclusive care te ajuta sa ai un program de plimbari

foarte aerisit.

De exemplu intre doua mese am fost si am vizitat "mosia" Reginei Maria din Balchik care este asezata pe o foarte mare suprafata.

Link către comentariu

Subscriu la antevorbitorul meu. Recomand Kaliakra superior 4*+ UAI. Singurii bani au fost 10 leva parca pentru cartela magnetica cu care puteai sa iesi oricand din statiune, intrarea si iesirea facandu-se pe baza de cartela. In rest NU AM AVUT CE SA LE REPROSAM. Nota 9 din 10 per ansamblu.

Link către comentariu

ATENTIE: REVIEW-uri NEGATIVE despre KALIAKRA - Nisipurile de aur, pe softpedia! Nu confundati!

Multumesc!

Link către comentariu

nu va fie cu suparare,postez si eu o parere proprie.momentan cazat pe litoralul nostru,pe 02 sept am avut placerea de a face o excursie in bulgaria,la albena si balcic.Albena:e o eforie de 2lei.isi spala rusinea cu hotelul de 5 stele din centrul statiunii.in rest au si ei hoteluri nasoale,coscovite,etc.Balcic:vizitati gradina botanica si palatul reginei maria.fac toti banii.

probabil ca dupa varna sa fie altceva unde chiar sa merite.despre drumuri,cel putin pana la balcic,te intorc

Link către comentariu

Am revenit si eu de la Nessbar , Hotel Sol Nessebar Bay

..concluzia finala toti copii care au fost in grup (4) au facu intoxicatie cu mincarea infecta de acolo si 2 adulti diaree si dureri de cap. Copilul meu de 1 an (fiind cel mai mic, restul de 2, 3 respectiv 5 ani) este inca este in spital cu febra si diaree..a scapat de varsaturi momentan....

-- cazare acceptabila

-- apa la piscina ffff rece de nu iti permiteai sa bagi copilasii in apa

Ce sa zic...un gust amar mi-a lasat acest hotel.

Link către comentariu

Anul asta am ales si noi tot Bulgaria - Lozenets , o statiune no name, foarte linistita si libera, fara romani :), fiind si relativ departe, la aproximativ 70 km sud de Burgas, aproape de granita cu Turcia.

Am stat la Velika Garden Villas, intr-o vila Akacia cu 3 dormitoare, 3 bai, 2 balcoane mari, living + bucatarie.

1 dormitor cu pat matrimonial si baie in camera

1 dormitor cu 2 paturi separate

1 dormitor cu 1 pat matrimonial

De fapt, se vede daca dati click pe link, schita exacta, precum si locatia.

Am cautat ceva linistit, ca sa putem culca si noi copii si apoi sa stam linistiti pe terasa din fata vilei sa bem pana mai tarziu, lucru imposibil la hotelurile imense unde automat cineva trebuie sa ramana in camera cu copilul.

Pretul? :) Aici o sa radeti :)

Perioada 16-26 august, 10 nopti deci, 1024 euro/vila. Vila in care incap 3 familii....dupa cum am spus mai sus. Noi am fost doar 2 familii deci 512 euro/10 nopti de familie - FARA MANCARE.

Lozenets, o zona necunoscuta pana acum, plaja foarte buna, mai ales cea de la OASIS BEACH, care este foarte libera fata de cea din centrul statiunii. Daca v-ati uitat pe link-ul cu lozenets, asta este ultima plaja a statiunii, cea de jos.

Locuri de parcare garla, mai ales la oasis beach, 2 sezlong-uri si 1 umbrela 15 leva/zi.

Am vazut cam toate plajele din zona, incepand cu sozopol, continuand cu Chernomorets, Primorsko ( foarte buna plaja) si cel mai des am fost in Kiten, care este la 3 km de Lozenets. Am gasit aici o plaja foarte buna si destul de libera, ce-i drept pe un drum lateral care duce la un camping. Tot 15 leva /zi 2 sezlonguri si 1 umbrela.

Kiten e de vazut noaptea, e belea, multe restaurante, se mananca foarte bine, nu mai vorbim de souvenir-uri.... Statiunea e foarte mare si foarte animata noaptea. Am mancat la un restaurant gen Taverna Sarbului, unde canta si o formatie - 4 adulti si 2 copii cu 80 leva, portii foarte mari si la intoarcere am mancat la Nisipurile de Aur pe plaja la un restaurant mare vis-a-vis de Admiral, unde am platit 130 leva pentru toti, cu portii vizibil mai mici .....

M-am imprietenit cu bulgarii de acolo de la Velika Garden Villas....asa ca daca vreti, probabil la anu` - o sa va dau nr direct sa vorbiti cu VLADO pe mobil :) Baiat de nota 10.

Magazine - mici supermarket-uri sunt in zona, restaurante sunt , si dupa cum spuneam , foarte ieftine comparativ cu zona Nisipuri....deci din punctul asta de vedere, aveti ce manca. Au restaurant si la Vile acolo dar nu am mancat deloc pt ca eram mai mereu plecati...

Cu masina pana in kiten la plaja aia buna faci 5 minute. Pana in Primorsko vreo 10. Am fost la Primorsko la un WaterPark bunicel si pt copii si pt adulti.

Paza la masini e asigurata in complexul de vile, sunt camere video si firma de paza e prompta, am vazut asta cand au apasat copii pe butonul de la alarma vilei si imediat a aparut un bulgaroi patrat cu o masina sa vada daca e totul ok.

Iar cu bautura, stam bine, exact langa complexul de vile, vis a vis este un Magazin de bauturi, en-gros dar dau si la bucata, unde preturile sunt foarte bune, chiar mai ieftine decat in Carrefour-ul din Burgas Plaza.

Asa ca in topul preferintelor noastre au fost berile - locul 1 : -Burgasko locul 2 - Shumensko, Locul 3 - Kamenitza si Locul 4 - Zagorka :)

Recomand zona celor cu copii, foarte relaxant si foarte multa liniste. Piscina de copii exista acolo, la fel si piscina de adulti si sala de forta... si foarte bun ca nu vezi picior de roman. Am vazut 1 masina in mers si doar una de Romania oprita in fata unui restaurant. Atat....

Exista 2 exchange-uri in Lozenets - 1 pe stanga langa o farmacie - curs 1,85 leva - 1 euro si unul in incinta postei in centru care are acelasi curs. Pentru banci, trebuie sa mergeti in Kiten sau Tsarevo unde gasiti curs de 1,93 leva/1 euro.

Iar ca drum, sunt 450 km, desi toate configuratoarele ne-au aratat 400 km pe niste drumuri dubioase :) adica la shumen in Bulgaria se face dreapta spre burgas, am ales varianta Giurgiu - Ruse - Shumen - Varna ( pe autostrada aia - daca se poate numi autostrada) - Burgas ( prin toate statiunile....) - Chernomoretz, pe langa Sozopol...s.a.m.d.

Dupa Burgas incep radare multe, e un drum de 2 benzi pe sens cu limita de 80-90 sau 60, si cu 2 radare fixe pe el....asa ca mare atentie in zona aia....

L-am intrebat pe Vlado daca ar fi bine sa ma intorc pe drumul celalalt mai scurt pe care mi-l arata GPS-ul si mi-a raspuns sec - NO- BROKE THE CAR. I GO BURGAS - VARNA- SHUMEN - RUSE ( PYCE :)) ) - BUCURESTI. NO OTHER WAY - BROKE THE CAR :))

Si asa am facut.

La dus, am plecat la 6 din Bucuresti si la 12:00 am fost acolo, ce-i drept si cu vreo 4-5 opriri de 5-10 minute.

Cam asta a fost si s-a terminat :) acum la munca :)

Modificat de godoroja
Link către comentariu

• 4 weeks later...

A stat cineva aici: OASIS RESORT & SPA? :unsure

Link către comentariu

M-a oprit politia in Bulgaria pentru depasirea vitezei.

Mi-au notat numarul de inmatriculare si cel de permis, dar NU am semnat nimic.

Imi vine vreo amenda acasa, ceva?

Modificat de Alexandru`
Link către comentariu

Da!

locatia e foarte buna. Am facut plaja acolo. Super misto. Dezavantaj ...se construieste in draci in zona de langa. foarte mult praf.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!