Jump to content

Bulgaria

GicuP
 Share

Postare recomandată

Mersi. 700 am citit si eu dar cred ca in linie dreapta eventual. Urmareste imaginea. Cu A este indicata pozitia hotelului. Ti se par a fi 700 de metri pana la plaja ? :D

post-10294-1249628967_thumb.jpg

Modificat de Inginerul
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pana la urma o sa ajungem sa masuram cu pasul :) . In linie dreapta sunt aproape 700 de metri, pe stradute or fi vreo 800-900. Sunt 10-15 min. de mers pe jos (mers lejer, ca fetele merg incet :P )

post-15459-1249630593_thumb.jpg

Modificat de M_Radu
Link către comentariu

Iti recomand, pana pleci sa dai cate un click pe-aici:

http://forum.softpedia.com/lofiversion/ind...t57822-775.html

http://www.douamaini.ro/default/653-balcik...irtual-impresii

http://web.hit.bg/vilaromantika/index_ro.html

Citez de pe site-ul douamaini.ro:

"

Modificat de Inginerul
Link către comentariu

Incearca Albena, Sunny Beach, Nesebar

Link către comentariu

Salutare. Am ajuns pana la Balchik ieri. Inca de cand am trecut vama (am platit 25 de lei vigneta) m-am speriat de ce drumuri pot sa aiba. La noi si cele comunale arata mai bine. Petic langa petic. Niste gropi de incape toata masina. Cei cu suspensii sport feriti-va de Bulgaria. Semnele de circulatie sunt total aiurea. Restrictii de 60 km/h si 40 in plin camp. Nu stiu care e viteza legala acolo in afara localitatilor si nici in localitate dar noi am mers cu 100-110 pe unde se putea si cu 70-80 unde erau drumurile mai nasoale. Indicatoarele de localitati sunt scrise in limba lor si trebuie sa intuiesti. Spre exemplu Balchik se scrie Bahpo sau ceva de genul asta :rolleyes:

Prin balchik erau niste limitatoare de viteza inalte de 20 de cm. Semnele de circulatie....greu de vazut. Intersectiile foarte prost dirijate. Abia am reusit sa ies dintr-o parcare unde iesirea era in panta si n-aveam pic de vizibilitate. Un limitator de viteza l-am vazut prea tarziu si era sa-mi sparg baia de ulei in el.

Contraste nemaintalnite pe-acolo. Case vechi ca dupa razboi darapanate langa vile de 2-3 stele. Plaja foarte curata, cu dusuri, mica si amenajata. Bulgarii.......nimeni nu stie engleza. Nici macar salvamarul de pe plaja. Cu greu am reusit sa-l fac sa-mi explice unde este Paris hotel, care pana la urma nu l-am gasit si-am plecat inapoi spre litoralul nostru mizerabil si-am ramas aici intr-un hotel de 3* la Olimp. Majestic se cheama.

Concedii placute tuturor !

Modificat de Inginerul
Link către comentariu

• Administrator
Spre exemplu Balchik se scrie Bahpo sau ceva de genul asta

Adica asa: Балчик. :rolleyes:

Link către comentariu

Drumurile sunt bune, nu stiu unde le-ai vazut tu proaste. Semnele de circulatie privind viteza sunt foarte precise. Nimeni nu incalca regulile acolo. Daca mergeai atent le vedeai. De aceea la bulgari nu sunt accidente si la noi sunt. Ei au simtul raspunderii mult mai bun ca al nostru. Eu tranzitez Bulgaria foarte des si stiu ce sosele au. Poate mai bune ca ale noastre. Data viitoare incearca sa pleci cu rezervare prin agentie. O sa gasesti hotelul si nu va fi nevoie sa pleci asa la risc. Daca ai luat-o prin sate nu ma mir ca nu ai gasit indicatoare in limba engleza. Pe drumurile europene sunt si in engleza si bulgara.

Link către comentariu

Deci. Drumurile nu sunt bune. Am trecut granita pe la vama veche. Semnele or fi precise nu zic nu, dar 40 km/h limita in plin camp ??? Le incalca bulgarii stai linistit. Mergeam eu cu hremus cu 60, respectiv 40 c-am vazut o masina de politie oprita si ne-am cam speriat sa nu fie radar dar ne depaseau bulgarii cu 80-100 (cei care aveau masini), dupa care i-am urmat si noi. Soselele noastre comunale sunt mai bune decat drumul de la vama veche la Balchik. Te asigur. Am avut rezervare, nu era asta o problema. Nu prin agentie, am sunat direct la hotel si ni s-a confirmat rezervarea si cu 2 zile inainte. Dar pe site-ul lor aparea ca distanta pana la plaja este de 800 de metri, dar in realitate era mult mai mult.

N-am vazut sa fie alt drum nici pe google intre vama veche si balchik.

Link către comentariu

Mereu am fost de parere ca trebuie sa alegi si un hotel bun de 4-5 stele la bulgari. Orium este ieftin. Daca mergeai pe alt drum iti garantez ca nu era asa. Nu mai cunosc drumul pe la Vama Veche, dar cel pe la Ruse este perfect. Imi pare rau pentru experianta voastra, proasta de altfel, si va sugerez ca data viitoare sa cautati o statiune mai bine cotata cu niste hoteluri de 4-5 stele. Eu am fost in plin sezon la all-inclusive cu 550 euro 5 nopti 2 persoane. Acum in perioada asta sigur e mai ieftin.

Link către comentariu

Drumul de la Vama la Balchik nu e grozav, dar nici din cale afara de rau. Cu cativa km inainte de Albena situatia se schimba si drumul devine foarte bun.

Indicatoarele de 60km/h sint postate inainte de curbele mai stranse, ideea e ca "uita" sa puna si terminarea limitarii.

Link către comentariu

Hotel ARABELLA 4* Nisipurile de aur, ULTRA ALLINCLUSIV - 56e/noapte/persoana, de unde rezulta 784e pentru 2persoane/sejur de 7 nopti! Cu taxa de statiune de 6e/persoana, gratis.

Oferta aceasta a fost valabila doar o saptamana (cea in care am achitat eu avansul), saptamana trecut tariful urcand la 64e/persoana, iar de luni e 71e/persoana. Deci oferte sunt, ideea e sa cauti.

Link către comentariu

Mda. Super oferta. Din pacate unii dintre noi "este" mai saraci asa, ce sa-i faci ^_^ :D

Modificat de Inginerul
Link către comentariu

Nu e vorba ca sunt mai saraci sau mai bogati. Preturile sunt foarte mici daca faci rezervare inainte cu 2 luni cum fac eu mereu. De obicei il iei cam la jumate din pret.

Link către comentariu

Eu m-am intors ieri din bulgaria, mai exact am stat cazat in 2 mai si ultiumele zile de concediu am facut plaja la albena, si evident m-am intors in Bucuresti pe traseul albena-varna-russe-bucuresti....

una pot sa spun ca nu ma mai duc la litoralul romanesc, si drumurile sunt foarte bune chiar, plus ca drumul de la vama veche e destul de bun, pentru ca nu sunt gropi, si am mers si destul de tare, maxim 160 .... si am si facut depasiri interzise in fata poilitistilor, care spre bucuria mea cred ca nu s-au prins ce am facut...

in rest numai laude pentru ei....

Link către comentariu

Ultra-all-inclusive nu exista inca in Bulgaria. All-inclusive e de ajuns daca ti-ai luat. Nu vei duce lipsa de nimic.

cum sa nu existe ultra all inclusive in bulgaria ? eu chiar acolo ma duc la Hotel KALIAKRA 4* albena . anul trecut acest hotel era all inclusive iar incepand de anul asta a trecut pe u.a. i deci se poate :lol:

Link către comentariu

Probabil au inceput de anul acesta. Pana acum nu aveau.

Link către comentariu

va recomand sol palace 5* - nessebar!!! din punct de vedere pret/calitate merita! singurul inconvenient accesul la mare!!

Link către comentariu

Acum o saptamana m am intors de la Sunny Beach unde am avut bilet la Chaika Resort 4 stele,ei zic ca are 5 dar nu cred. In fine,am avut all inclusive si m am jurat ca nu mi mai iau vreodata cu all ci doar cu mic dejun.Am avut noroc ca nu am luat copilul cu mine pt ca nu aveam ce sa i dau sa manance.Numai fast food uri si niste ciulamale de ti era sila sa te uiti la ele. Cat despre drum ce pot sa zic,am luat o prin Giurgiu - Ruse - Varna si directia Burgas. Drumul bun calitativ dar am ramas surprins neplacut cand am vazut cum in unele curbe era linise discontinua si in linie dreapta era linie continua.Am facut 5 ore de la Giurgiu la Sunny Beach pe un drum infernal mai ales in Varna unde am stat aprox o ora sa iesim din oras.

Ce va pot spune este ca am gasit exact langa hotelul unde am fost cazat o super pensiune unde pretul per camera cu mic dejun era de 80 leva ( 40 euro ) in toiul sezonului.Mi a placut ca era curata,camerele mari,AC,unele chiar aveau si o super terasa.Pensiunea se numeste Oleander si o recomand cu incredere.Anul viitor acolo va fi destinatia de vacanta si nu la hotel.

Modificat de F_L_O_R_I_N
Link către comentariu

Cat despre drum ce pot sa zic,am luat o prin Giurgiu - Ruse - Varna si directia Burgas. Drumul bun calitativ dar am ramas surprins neplacut cand am vazut cum in unele curbe era linise discontinua si in linie dreapta era linie continua.Am facut 5 ore de la Giurgiu la Sunny Beach pe un drum infernal mai ales in Varna unde am stat aprox o ora sa iesim din oras.

Ma sperii cu ce spui, cum adica 5h de la Giurgiu la SB???

Pana in Varna cat ai facut?

Eu plec luni Ploiesti - Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Varna - Nisipuri..., deci...?

PS: am mai auzit ca pana la vama e drumul plin de gropi (cratere), e adevarat?

Multumesc!

Link către comentariu

Cam in 4-4,5 ore(atat am facut eu de fiecare data cand am fost anul asta) se face din Bucuresti drumul pana in Sunny Beach,Nessebar cu mici opriri .Intradevar la iesirea din Bucuresti si in urmatoarele sate e mai "rupt" dar dupa aia drumul e foarte bun cu portiuni chiar intinse in care poti sa-i dai si .... :P

Modificat de andrusel
Link către comentariu

Multumesc!

Alta intrebare: cineva ma indruma sa merg pe la Calarasi, cu bacul, DE CE AS FACE ASTA?

PS: Taie partea ce sare peste limita legala. :rolleyes:

Link către comentariu

Cica ar fi cel mai scurt drum, ca distanta.

Link către comentariu

Acum o saptamana m am intors de la Sunny Beach unde am avut bilet la Chaika Resort 4 stele,ei zic ca are 5 dar nu cred. In fine,am avut all inclusive si m am jurat ca nu mi mai iau vreodata cu all ci doar cu mic dejun.Am avut noroc ca nu am luat copilul cu mine pt ca nu aveam ce sa i dau sa manance.Numai fast food uri si niste ciulamale de ti era sila sa te uiti la ele. Cat despre drum ce pot sa zic,am luat o prin Giurgiu - Ruse - Varna si directia Burgas. Drumul bun calitativ dar am ramas surprins neplacut cand am vazut cum in unele curbe era linise discontinua si in linie dreapta era linie continua.Am facut 5 ore de la Giurgiu la Sunny Beach pe un drum infernal mai ales in Varna unde am stat aprox o ora sa iesim din oras.

Ce va pot spune este ca am gasit exact langa hotelul unde am fost cazat o super pensiune unde pretul per camera cu mic dejun era de 80 leva ( 40 euro ) in toiul sezonului.Mi a placut ca era curata,camerele mari,AC,unele chiar aveau si o super terasa.Pensiunea se numeste Oleander si o recomand cu incredere.Anul viitor acolo va fi destinatia de vacanta si nu la hotel.

ai fost cu masina, cum e cu taxele?!parcarea ai avut-o la hotel?

am auzit numai vorbe de bine despre Sunny Beach!

Apa curata ce cuvant "MARE" pentru litoralul nostru :rolleyes:

http://img37.imageshack.us/img37/8284/image0255.jpg

post-49425-1250266543_thumb.jpg

Modificat de cj 12 RXN
Link către comentariu

Cica ar fi cel mai scurt drum, ca distanta.

Dar pot merge linistit si pe la Giurgiu-Ruse!? NU?

Ma gandesc ca e mai drept, poate mai bun si nici nu imi place cu bacul.

Link către comentariu

Salut,

Am revenit din tara vecina si pretina, Bulgaria, Sf Konstantin si Elena, hotel Sirius 4*, all inclusive

Traseu: Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Varna- Sfintii K si E, aprox 280km

aprox.600 km in total efectuati

Costuri: 780 euro cazare si masa

Taxa pod 25 lei, rovigneta 7 zile la ei , 5 euro taxa de pod retur pt ca nenea de acolo mi-a facut cu ochiul si mi-a dat cealalta hartie de 5 euro inapoi..adicatelea faceau si ei o spaguta

100 lei pasaport bebe

aprox 25 lei/persoana asigurari de calatorie

1/4 din rezervor motorina consumata, mers cam...ilegal, recunosc, adica peste viteza legala

1 euro = 1,92 leva la casele din statiune

Bani nu am prea cheltuit decat in Bazar, sezlonguri, spaga la poolbar si la carciuma o seara, de control = aprox 250 eur

Drumul: bun si foarte bun. Soseaua europeana era foarte buna, indicatoarele rutiere suficiente si vizibile, in engleza si bulgara. Autostrada era putin cam obosita cu portiuni reparate cu criblura care se impregnase in asfalt ceea ce ducea la o rulare zgomotoasa. De asemea, la trecerea dintre pod si sosea erau "valuri"

Drumul in Varna era destul de obosit, cu "valuri" si gropi dar fiind doar in trecere....am trecut peste.

Bulgarii RESPECTA regulile de circulatie!!! Am intalnit N echipaje de politie dar, fiind avertizati sau in localitate, deci cu viteza legala, doar ne-au zambit

Statiunea: un soi de Eforie..Nord sa zicem, linistita, pentru familisti (ceea ce si eram). Hoteluri curate, relativ noi, statiunea mica spre foarte mica.

Dintre hotelurile de acolo recomand Azalia 4* si Grand Hotel Varna 5*

Azalia semana cu Sirius dar era cu cel putin o clasa peste el,dpdv arhitectonic, piscine si spectacolele de seara

Hotelul Sirius: amplasat pe plaja, avea 4*....in 2004 cand l-au inaugurat. Acuma nu i-as da mai mult de 3.

Camerele erau spatioase, relativ curate, cu TV, frigider si AC, geamuri termopan, balcon cu mult inox si o vedere minunata la mare, baie mare cu cada, feon si chestii de spalat fizicul, prosoape schimbate zilnic. Camera era situata la etajul -1 care ar veni cam et. 1 de la nivelul plajei. Hotelul avea in total 9 etaje (inclusiv -1 si -2), la al 9-lea fiind sky bar/ul. Hotelul fusese renovat dar cu incepatori probabil. Chiuveta era infundata dar au reparat-o imediat ce am semnalat. Cand am primit camera, avea nisip si paianjeni. Madam receptionista s-a amuzat teribil cand i-am spus ca am (doar) 3 paianjeni in camera. Erau doar 2 prize in toata camera...Cartela avea momente cand nu functiona. Odata am stat 5-6 min pana mi-a dat verde. La fel, receptionista s-a amuzat..si atat. Tanti de la curatenie nu parea sa aiba chef de munca pana i-am lasat 5 leva pe pat, moment in care s-a schimbat si treaba cu curatenia, in sensul bun.

Stiind ca avem copil mic, in camera era deja montat un patut Bertoni care nu prea a fost folosit de teama eventualelor lighioane ce ar putea salasui sub paturi, 3 la numar, apropo! Puteam chema lejer pe cineva sa stea gratis acolo, mancare ii puteam aduce desi era interzis sa duci in camere sau pe plaja.

Piscina era la un nivel superior camerei, cu poolbar si terasa cu sezlonguri si vedere la mare. La piscina sez,longurile erau gratis, pe plaja se plateau!? 4 leva/buc + 5 leva umbrela, cu CHITANTA! Nenea avea in dotare o mini casa de marcat si elibera chitante fara exceptie. Rar am apucat sa le folosim si dupa amiaza intrucat mergeam la piscina. Terasa arata putin cam jalnic in sensul ca mocheta verde era destul de darapanata iar fetele alea faceau curatenie dimineata in dorul lelii.

Personalul era normal, adica si f amabili si ceva acrituri, mai ales pustii de la bar care, insa, deveneau extrem de amabili atunci cand cotizai 2-3-5 leva sau echivalent euro, in paharul special amplasat pe tejghea si care avea lipita o hartie pe care scria "multumesc" in 3-4 limbi, inclusiv romana.

Parcare am prins chiar la intrarea in "cantina" si in restaurantul in forma de nava si nu am mai miscat masina de acolo. Hotelul avea 2 parcari, inclusiv cea mentionata, cu camere video si bariere actionate de un maimutoi de la receptie care le mai uita deschise. Evident, 2 romani au parcat astfel incat toti faceau eforturi deosebite ca sa treaca pe langa masinile lor.

Turisti: moldoveni si rusi la greu, nemti si romani..cei mai zgomotosi

Mancarea: MULTA! enorm de multa si destul de gustoasa...cred c-am pus lejer 3-4 kg. Paine de N feluri, salate, supe, ciorbe, mancare gatita, oua, dulciuri, inghetata etc. Au incercat intr-o zi mici si sarmalute dar nu le-a iesit treaba. Nu m-a dat pe spate in niciun fel dar a fost comestibila si, cum spuneam, foarte multa. Restaurantul era mai mic decat capacitatea hotelului asa ca stateam la barul de la piscina si cum ocheam o masa, tzup pe ea. La haleala se statea civilizat la coada, la impinge tava dar evident ca erau unii care "depaseau pe contrasens"

Intre mese, la baruri se aducea pizza, fructe si niste pateuri, saleuri..chestii de rontait, care se evaporau relativ repede iar bulgarii uitau sa mai alimenteze

Bauturile si cafeaua erau free intre 11 si 23 la cele 3 baruri - piscina, receptie si sky bar, evident cele locale. Sucurile erau niste zeama de la dozator cu un gust pe masura, berea era bunicica dar parca era fara alcohool, oricat am baut nu am avut nimic. Whiskey, gin si altele erau acceptabile. N-am rezistat mult si am trecut pe la unchiul Jack :(

Piscina era relativ mare mai ales ca nu se inghesuia lumea, apa fiind foarte rece. Avea 2 porti la care am jucat un soi de polo. Era pazita de un bulgaroi pensionar, fost sportiv parea, cam obraznic si libidinos. Seara, la terasa, aveam "spectacol". O trupa de nemti obositi care ziua se maimutareau cu copiii si parintii lor iar seara faceau scenete din care nu pricepeam mare lucru dar nemtii pareau incantati.

Plaja era destul de mica dar foarte curata deoarece nenea la care achitai sezlongurile o ingrijea in fiecare dimineata, curata mizeriile, algele (a fost cazul intr-o zi). De asemenea, erau 2 salvamari in zona hotelului si inca 4, 50m mai incolo. Cateva zile au arborat steagul rosu datorita valurilor insa acolo unde erau cei 4 salvamari se facea baie comparativ cu zona din dreptul hotelului unde era interzis. Dupa ce i-am injurat vreo 2 zile, mergand la sky bar, am vazut ca in apa erau niste pietroaie imense, motiv pentru care nu ne permiteau sa intram in apa in momentele cand marea era agitata.

Dupa 5 zile, marea "mancase" aprox 3-4m din plaja, primul rand de sezlonguri trebuind sa fie mutate. Probabil primavara o refac pentru ca in ritmul asta, in 2010 sari in apa direct din balcon.

Erau 2 baruri cu bauturi contra cost si muzica comerciala dar la un volum decent. Personalul f serviabil. Berea era 2,5-3 leva, functie de marca...restul nu m-a interesat.

Erau niste unii, exact ca la noi, care inchiriau hidrobiciclete, te plimbau cu banana sau cu un soi de fotoliu. Eu m-am dat cu sky-jet-ul..50 leva/15 min

Atractii: Biserica cu numele statiunii si bazarul care l-am batut de 5 ori....deh, nevestele! In rest, bar, piscina si somn de voie

Drumul de intoarcere a fost mai dificil deoarece am intalnit f f f multe masini de RO care circulau cum circulau...

La jilava, drumul asfaltat de curand, un %$^%$^&%^& cu Cielo, venind din sens opus, a depasit in mare viteza pe mijocul drumului si asa-zisa criblura mi-a facut o floare in parbriz...la nici 20km de casa :D Welcome to Romania adicatelea!

Concluzii:

la banii astia nu cred sa fi gasit ceva similar in RO

cu siguranta nu am nimerit in Paradis si cu siguranta exista hoteluri mult mai bune in BG

sistemul AI de la Sirius e destul de primitiv dar pt oameni fara mari pretentii poate fi considerat un lux

bulgarii vb romaneste sau engleza, sunt amabili si respectuosi, in general vb

NU as mai merge in BG pe motiv ca vreau sa merg in alta tara. Daca as avea de ales intre RO si BG, as alege BG, in conditiile actuale

Daca-mi mai amintesc ceva, va mai plictisesc

Poze:

post-1105-1250271599_thumb.jpg hotel Azalia

post-1105-1250271604_thumb.jpg Vedere de la balcon

post-1105-1250271617_thumb.jpg partea "mica" din Sirius + restaurantul. La umbrelele de sus era piscina, camera noastra fix sub ea

post-1105-1250271622_thumb.jpg Piscina hotel Azalia

post-1105-1250271627_thumb.jpg piscina Sirius

post-1105-1250271656_thumb.jpg Sirius Noaptea. Toate hotelurile aveau luminitele respective la balcoane care dadeau, ce-i drept, destul de bine in peisaj

Alte poze..

post-1105-1250273670_thumb.jpgcarciuma si parcarea

post-1105-1250273694_thumb.jpg noaptea, din balconete

post-1105-1250273864_thumb.jpg

Modificat de blueyed
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!