Jump to content

Bulgaria

GicuP
 Share

Postare recomandată

se poate plati la restaurant in euro? ca mi se pare destul de complicata faza cu schimbatu in leva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

asta nu stiu.... :D dar daca poti plati benzina in euro..cred ca poti intreba inainte..

succes :)

Link către comentariu

Desi am facut o groaza de poze cu gandul ca la intoarcere ceea ce povestesc despre Albena sa fie insotit si de imagini iata ca pana in prezent nu am reusit. Acest lucru se datoreaza faptului ca m-am ales cu o frumusete de ruptura de menisc si numai de postare pe net nu-mi ardea.

Insa, acum dupa operatie si dupa ce mi-am mai revenit am sa pun pozele.

Sper sa va placa!

Am plecat din Slatina pe la 5 dimineata, pe traseul Slatina - Pitesti - Bucuresti - Constanta - Vama Veche - Albena, si am ajuns in Albena pe la 12,30. Drumul super liber, am traversat Bucurestiul prin centru in max 20 min.

p1010437uj6.th.jpgp1010440wa5.th.jpgp1010441gq4.th.jpgp1010456ly4.th.jpg

p1010471fk0.th.jpgp1010502yf7.th.jpg

o masina tare faina

p1010511hw5.th.jpg

Vama veche - mizerie si praf p1010530qy7.th.jpg

timpul scurs si km parcursi p1010532qb4.th.jpg

iesire din Vama veche p1010533iu5.th.jpg

intrare Bulgaria, pct de control si de plata a rovignetei p1010539fh2.th.jpgp1010541de2.th.jpg

viteza legala p1010542uy2.th.jpgp1010546po9.th.jpgp1010546ws3.th.jpg

Ne-am cazat la hotel Orhideea 3 stele +, poze cu camera:

p1010564mi0.th.jpgp1010566as8.th.jpgp1010615ja6.th.jpg

receptia p1010583ez9.th.jpg

bancomat pt cei interesati p1010581by3.th.jpg

hotelul are 5 (cinci) piscine de la 45 cm pana la 1,85 m adnacime, iar mai in spate stanga veti descoperi doua terenuri de tenis de camp p1010585eq6.th.jpgp1010600py9.th.jpg

Atat pentru azi, voi continua maine ca acum daca sunt in convalescenta am tot timpul. :D

Link către comentariu

Aoleu cum am pus pozele, vai de capul meu !

Rog un moderator sa le aseze mai estetic.

Multumesc!

Link către comentariu

Continuare:

p1010608jk9.th.jpgp1010778al3.th.jpgp1010612cx3.th.jpg

plaja

p1010586vy0.th.jpgp1010749wv8.th.jpgp1010748oq6.th.jpgp1010595im3.th.jpgp1010695jn8.th.jpgp1010587vu4.th.jpg

p1010750kb8.th.jpgp1010751dv5.th.jpgp1010656wv4.th.jpgp1010666eh1.th.jpgp1010660qd9.th.jpgp1010642ul8.th.jpgp1010689oe4.th.jpgp1010690vb0.th.jpg

parcarea:

p1010726hf1.th.jpgp1010727br7.th.jpgp1010731pn1.th.jpgp1010733gv6.th.jpgp1010730vd9.th.jpg

un iubitor al T D I -ului :(

p1010868rx4.th.jpg

Restaurantul:

p1010734va1.th.jpgp1010735ga3.th.jpgp1010778es6.th.jpgp1010805lb9.th.jpgp1010822bh4.th.jpgp1010828lx0.th.jpg

spre Balcik

p1010915ir6.th.jpgp1010916wt9.th.jpg

cam astea ar fi!

Link către comentariu

la acelasi hotel am fost si eu in iunie anul asta. chiar mi-a placut. camere destul de spatioase (exact ca in poza, doar ca eu am stat la parter si se intra de pe terasa, castigand un pic de spatiu in cazul asta pentru ca sifonierul era pozitionat in locul intrarii de la etaj).

cea nu mi-a placut a fost pozitia acestuia departe de centru si plaja mai ales ca la intoarcere, deja obosit trebuia sa mai si urci :)

la ce pret are chiar merita!

Link către comentariu

Acelasi lucru nu mi-a placut nici mie, pozitia indepartata a hotelului fata de plaja/centru, motiv pentru care noi mergeam dimineata la plaja/mare iar dupa amiaza ramaneam la piscina.

In rest totul era OK.

Modificat de felix12xwk
Link către comentariu

Despre trecut prin centru la Sofia ce stiti ??? Merita ???

Daca da,niste explicatii la cum se merge sunt binevenite.... :D

Multumesc !!!

Link către comentariu

Cu rosu e drumul pe centura care se pare ca e inchis pentru reparatii iar cu albastru este drumul prin centrul orasului. Daca ai gps pui puncte intermediare ca este cel mai bun de trecut Sofia. Eu plec lunea viitoare si am sa trec prin centru asa cum am facut si anul trecut, care consider ca este cel mai bun! Atasez si valorile amenzilor in Bulgaria

post-1213-1219867593_thumb.jpg

Amenzi_bulgaria.doc

Modificat de Leo
Link către comentariu

tot asa prost stau cu indicatoarele in Sofia?

anul trecut m-a scos un binevoitor bulgar....

Link către comentariu

Daca vrei doar pentru alimentat sau diverse alte maruntisuri de la vreun market, iti recomand sa dai cu cardul. Eu asa am facut. Daca vrei pentru vreo terasa ori smth. ar trebui sa ai leva, pe care ii scoti de la bancomat, tot de pe card. Nu am avut leva pentru vigneta la intrare in Bulgaria, pe la Vama Veche, dar mi-a acceptat lei si anume 25. Detectorul este interzis, eu m-am riscat si am mers cu el, asa am depistat cateva masini cu radar. Dar la cum este pus la mine, oricum nu se observa... Parcarile sunt sigure (cele platite), soselele sunt mult mai bune decat in romania. Nu va mai speriati de Bulgaria, este totusi o tara care cel putin din punct de vedere al turismului si traficului rutier a facut un pas mare inainte. Nu am primit nici un flash sau claxon pe autostrada, desi am mers portiuni mari pe autostrada cu 100-110 depasind pe banda doi si cu bulgarii asteptand linistiti in spatele meu sa ma repliez pe 1. Iar in localitati mai sus de 60 nu am saltat-o.

post-2764-1219910206_thumb.jpg

post-2764-1219910218_thumb.jpg

post-2764-1219910230_thumb.jpg

Modificat de Nea Vizanu'
Link către comentariu

eu am traversat sofia acum 2 ani fara probleme. si fara harta :) urmarind GR.

Link către comentariu

Cand ma duc spre Turcia ,am alt traseu cu Stara Zagora, Velico-Tarnovo, unde scot mult ca timp si km , dar e praf drumul, pt ca nu merg pe drumul autocarelor care e mai lung , dar mult mai bun.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Daca mai merge cineva in Grecia va recomand sa traversati Sofia prin centru pentru ca centura e inchisa pe o bucata si daca nu intrati de la inceput prin centru veti fi deviati pe nijte drumuri ... :D Eu la dus am mers pe centura si am fost deviat pe un drum nasol si ingust pe dealuri iar la intors am mers prin centru.

Nu pot sa va explic cum se merge decat la intors pentru ca se merge mult pe strazi cu sens unic.

Cand mergeti pe acea strada cu piatra cubica si cu linie de tramvai,la celebra intersectie unde normal s-ar face dreapta,mergeti inainte(tot piatra cubica),la prima intersectie mai mare mergeti inainte unde veti intra pe o strada cu sens unic si cu tramvai in stanga daca nu ma insel(oricum e un gard pe stanga) iar la urmatoare intersectie faceti dreapta iar apoi prima la stanga unde veti intra intr-un pasaj subteran. Mergand tot inainte in sfarsit va aparea si un indicator cu directia Plovdiv(pe care il veti urma),in intersectia in care veti vedea o universitate(o cladire mai deosebita) faceti dreapta si de aici tot inainte ....

Aceasta traversare nu dureaza foarte pentru ca traficul este acceptabil chiar si la ore de varf.Strazile nu sunt foarte grozave dar merge iar participantii la trafic(inclusiv pietonii care trec pe rosu :P ) sunt foarte nesimtiti ...

Link către comentariu

• 4 months later...

Va solicit si eu parerea, tinand cont ca e iarna si te sa-mi fac car.

La vara, probabil august, vrem sa mergem la bulgari in echipa tata plus mama plus bunica si copiii, unul sub 6 ani, celalalt sub 2 ani la data deplasarii.

Anul trecut am fost in Albena, la Ralitsa Superior, AI 4 stele, ne-a placut foarte mult. Problema e ca am fost doar cu piticul cel mare, daca mi-e permisa exprimarea.

Nu tin neaparat sa fie musai Albena, dar tinand cont ca venim din Bistrita, nu m-as intinde prea mult catre turci.

Inca o chestie, sa fie de minim 4 stele si AI, si obligatoriu sa aiba piscina pentru copii. Totodata, m-ar interesa ce inteleg bulgarii prin apartament, studio, suite, junior suite. Adica as vrea sa stiu unde ne-am putea caza corespunzator (2 camere, usa intre ele).

Chestia nasoala e ca nu am gasit nicaieri macar preturi estimative referitoare la aceste conditii de cazare, peste tot se da pretul pe loc in camera dubla sau single.

M-ar mai tenta si o vila, gen http://www.vacanteinbulgaria.ro/albena_vile_vitapark.html .

Ce m-ati sfatui ??

Link către comentariu

• 1 month later...

Pana la urma am ales Byala, o "asezare" relativ noua pe firmamentul litoralului bulgaresc.

http://www.almatours.ro/litoral_detalii.php?id=32

sau

http://www.plaja.ro/apartament_byala_beach...byala_bulgaria/

poze mai faine in al doilea link, oferta mai buna la alma.

una peste alta, am platit 620 euro pentru 8 nopti, all inclusive. 4 stele, apartament. perioada 4 iulie-12iulie, 2 adulti + 2 copii.

singurul neajuns este lipsa unei ...statiuni in adevaratul sens al cuvantului, dar Varna, Nessebar sau Burgas nu sint foarte indepartate.

deci, recomandat doar familistilor.

Link către comentariu

Salut!

Am si eu o rugaminte la voi...vreau sa pelc la Bulgari in concediu la vara impreuna cu sotia si cu un bebel de 1 an si am inceput sa sondez piata de pe acuma!

Oscilez inter Albena si Nessebar. Care din cele 2 statiuni mi-o recomandti mai mult?

Ptr cei care au fost innessebar ca sa ajungi la plaja trebuie sa "cobori" cumva gen eforie la noi?

Multumesc mult ptr ajutor!

Dan

Link către comentariu

si eu merg in iulie la sunny beach (langa nesebar). iti pot spune ca am fost si vara trecuta si e ok .

e statiune gen mamaia cu "milioane de hoteluri" iar plaja e la nivelul acesteia.

iti recomand sa cauti 4-5 stele (oricum sunt umflate) cu tot inclus (ca sa beneficiezi si de barul de pe piscina...).

cam atat...mai multe detalii gasesti pe www.amfostacolo.ro

Link către comentariu

Preturile sunt normale. Asa ar trebui sa fie si la noi. Dar diferenta este ca acolo au investit lanturi internationale de hoteluri in timp ce la noi...niste baieti.

Vor scadea si la noi preturile pe litoral, ca se construieste puternic. In Neptun am inteles ca s-a facut un complex de lux cu preturi ca in Bulgaria.

Furturi sunt peste tot, dar cand esti in strainatate toate par mai grave, pentru ca intervine si distanta de casa si lipsa "cunostintelor".

care e complexu ala ??

Link către comentariu

De 1 Mai mi-am luat bilete in Duni Bulgaria si evident voi merge cu masina. Problema e ca am auzit tot felul de lucruri nasoale despre benzinariile lor. Voi ce ma sfatuiti sa fac, sa imi fac provizii de motorina sau sa ma risc sa bag din Bulgaria?

Link către comentariu

Poti alimenta linistit de la OMV sau Shell.

Link către comentariu

acum o saptamana am traversat bulgaria pe directia ruse sofia kulata spre grecia si am fost uimit de ce drumuri bune au ajuns sa aiba. precizez ca fac drumul asta de vreo zece ani cam de 3-4 ori pe an si vad evolutia de la an la an. anul asta m-a uimit centura la sofia cu trei benzi pe sens care este in stare foarte avansata spre finalizarea lucrarulior. bulgarii din sofia pleaca spre litoral (varna) pe autostrada, spre turcia (edirne) tot autostrada si spre grecia (kulata) la fel. este adevart ca inca nu sunt finalizate si mai exista si multe grpi si la ei, dar fata de noi sunt departe rau la capitolul asta, ce viaducte , ce tunele , ce asfalt. recomand sa va deplasati totusi ziua, mai este cale lunga , ani lumina, pana la drumurile din adevarata uniune europeana.

Link către comentariu

mi-am luat si eu bilet pt Bulgaria, statiunea Sf Constantin si Elena.

Plec pe 30 aprilie din Bucuresti, mai merge cineva in directia Bucuresti-Giurgiu-Varna ca sa plecam mai multi? :coffee_lol:

Multumesc.

Link către comentariu

Sal !

Plec sambata la Albena pentru o scurta vacanta de Paste!

Am ales ca ruta Giurgiu - Ruse - Varna!

Nu am GPS [ incerc sa fac rost de unu }!

Cum e drumul, e ok, sunt indicatoare???

Recomandati o alta ruta???

Multumesc anticipat pt info !!!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!