Jump to content

Bulgaria

GicuP
 Share

Postare recomandată

am fost si cu autocarul in trecut si cu masina in greci prin bulgaria. e mai scurt si mai bine decat prin belgrad.

povesti am auzit si eu..dar fara fapte reale.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

greierasul_singuratic

am fost in concediu in iulie in Sunny Beach , la hotel Imperial.Drumul e bun , am intrat pe la Vama Veche , am platit vigneta la ei 5 Euro parca , drumul e foarte bun si liber ( pana la Varna ) apoi mai sunt inca vreo 100 km pana la Sunny Beach , langa Nessebur , e drumul de asemena bun dar sinuos ca trece prin muntii lor.Despre cazare ce sa spun?Au foarte multe hoteluri , conditiile de cazare sunt bune ( pentru un hotel de 4 stele ) dar la capitolul mancare e cam naspa pentru all inclusive ( multe legume , ciorbe fara gust , carnea nu era pregatita bine ) , foarte aglomerat la masa , trebuia sa fii rapid acolo ca sa prinzi sa nu stai la coada , desertul era putin si se tremina repede ( te luptai pentru pepene ) bauturile , cica la discretie , proaste ( berea si taria lor) , in schimb aveau o piscina faina , plaja era faina si curata ( dar costau sejlongurile si umbrelele vro 10 leva pe zi !! si de abia gaseai un loc liber unde sa nu platesti) , full de rusi ( mai ales rusoaice nesimtite !!!) , in esenta cred totusi ca pentru 300 de euro de persoana e convenabil .d.pd.v al sigurantei e ok , as zice dar sa aveti grija la bisnitari si la casele de schimb valutar .

Ma voi gandi foarte bine daca mai merita sa merg si la anul , cred totusi ca nu...

Link către comentariu

Dupa ce am fost si in Albena si la Nisipuri si in Sunny Beach pot spune ca le-as clasifica din punct de vedere al mancarii, conditiilor de cazare si plaja distractii, etc astfel

Cazare:

1. Albena/Nisipurile de Aur

2. Sunny Beach

Totusi sunt foarte aproape unele de celelalte. La toate am stat in hoteluri de 4*. Camerele sunt curate, spatioase si au toate cele necesare. Sunny Beach l-am cotat mai jos pt ca avea ceva "lipsuri" minore...fara minibar in camera (doar frigider gol unde sa iti pui ce vrei), televizor vechi cu telecomenzi vai de mama lor, foen "chinezesc" intr-o cutie de carton... Comparativ, in celelalte doua aveam si minibar (gratis), instalatiile din baie erau de ultima generatie/moderne, televizor LCD, wireless in camera (asta depindea si de noroc). Servirea de asemenea era mai slaba la Sunny Beach comparativ cu Albena sau la Nisipuri...deja in unele situatii aveau o lehamite in ei...totusi, mult peste conditiile si servirea de la noi. "Parcare gratuita" este o problema la toate statiunile...este in limita locurilor disponibile de la hotel si care sunt putine la oricare din statiunile acestea. La albena am avut noroc si am prins loc chiar in fata hotelului si nici ca am mai miscat masina de acolo pana ce am plecat. La Sunny Beach insa, nu am gasit loc decat intr-o parcare platita la vreo 200 m de hotel la pretul de 6 leva/zi (5 leva/zi mi-au zis la hotel, dar la parcare mi-au cerut 6). Accesul la piscina si pe plaja este inclus in conditiile in care hotelul are plaja sa (Albena/Nisipuri mai putin Sunny Beach). La Albena sezlongul de pe plaja si de la piscina era inclus, la celelalte se platea (6 leva sezlongul + 2 leva salteluta + 6 leva umbrela)

Mancare:

1. Albena.

2. Nisipurile de Aur

3. Sunny Beach

Nu degeaba am vazut o reclama: "Albena - regina all-inclussive-ului de pe litoralul bulgaresc". Perfect adevarat. Ai mancare la discretie, multe sortimente, totul frumos si bine organizat, nu era "coada" nicodata, gaseam la orice ora toate preparatele. La micul dejun aveai la dispozitie apa, cafea, sucuri diverse, etc. nu am nimic de obiectat. La Sunny Beach si Nisipuri situatia sta un pic mai prost...la Sunny Beach nici nu exista conceptul de "all inclussive", cel putin la cateva hoteluri de 4*...nu am vazut nici prin oferte nici macar cu cost suplimentar. Majoritatea au demipensiune (mic dejun + cina), bufet suedez dar cu lipsuri...la nici o masa nu exista APA. Trebuia sa o cumperi. Mezelurile de la micul dejun erau in mare parte ciudate si nu prea apetisante (vreo 3 feluri de parizer cu masline si alte chestii), felurile principale de la cina erau putin variate si in mare parte insipide...de fiecare data m-am bazat mai mult pe salate.

Distractii, piscina, etc:

1. Sunny Beach

2. Nisipuri

3. Albena

Sunny Beach este cea mai mare si mai moderna...are o gramada de localuri, cluburi, baruri etc. Nisipurile sunt foarte aproape de ea din acest pct de vedere. Ambele sunt statiuni tineresti, moderne, pline de viata. In comparatie, Albena este mult mai linistita, este recomandata mai mult familistilor sau cei care vor sa petreaca ceva timp in liniste si pace (recomand 100% Hotelul Gergana din capatul statiunii langa un parc ce este o rezervatie naturala). Vegetatia este superba, relieful la fel, toate cele 3 statiuni fiind superbe din acest punct de vedere. Sunny Beach a fost superioara atat din punct de vedere al posibilitatilor de distractie si a intinderii cat si datorita alaturari de orasul vechi Nessebar. Superb si neaparat trebuie vizitat. La fel ca si alte tari europene (Elvetienii, Austriecii, Nemtii, etc) si bulgarii se pare ca stiu sa faca turism si sa investeasca in el...si la noi vezi bazaruri si faleze pe care sa te plimbi...dar la ei iti facea o reala placere sa fii acolo, nu stiam unde sa intram mai degraba. Si la Nessebar si la Sunny Beach si la Nisipuri...peste tot era frumos, curat, terasele si cafenelele te imbiau care mai de care cu muzica, tot felul de cocktail-uri, happy/free hours cu bauturi gratis sau 2 la pret de una, perspective frumoase catre mare sau alte zone...restaurantele au angajati care sa te atraga inauntru sa iti spuna ofertele lor...sunt cam la fel de enervanti ca spalatorii de parbrize de la noi la semafoare. Trageau de tine sa intri, iti ofereau locuri bune sau bauturi din partea casei...

Referitor la trasee. Pentru Sunny Beach, cel mai direct este Buc-Giurgiu-Ruse-Varna-Nessebar. La Albena si Nisipuri am mers pe toate cele 3 variante: Buc-Constanta-Vama Veche-Albena, Buc-Giurgiu-Ruse-Varna-Albena si Buc-Clarasi-Silistra-Varna-Albena. Cel mai lung si mai nasol este cel prin Vama Veche...nu mai merg pe el. La varianta pe Calarasi cu bac-ul, nu am stat mult. De fiecare data am traversat rapid, o singura data nu am intrat pe primul bac ci a trebuit sa asteptam un al doilea transport. Drumurile au fost acceptabile, mi s-au parut totusi ceva mai bune decat la noi cu exceptia unor portiuni mai proaste pe autostrada.

Link către comentariu

la sunny beach, am stat la vila de 4*, nu hotel si am avut si minibar si feon, si mic dejun si 10% reducere daca mancam mesele la ei la retsaurant. micul dejun cu bufet suedez si puteai sa mananci pana crapi.

asa ca..depinde de hotel..nu de statiune:)

aaah..si parcare gratuita...cat de cat safe (f intortocheat de ajuns la parcare..printre hoteluri :) )

iar la Chaika Hotel sau asa ceva...niste amici aveau all inclusive si aveau bufet suedez. la receptie era casa de schimb unde puteai schimba si lei... parcare pazita cu bariera....

Modificat de Bogdan_wrc
Link către comentariu

Da Bogdan, ai dreptate si ai avut noroc de conditii mai bune...depinde si de hotel. Am vazut Victoria Palace care era chiar in fata si sunt convins ca avea alte conditii...se poate ca hotelul unde am stat sa fi fost unul de 3* ridicat de curand la 4*. Oricum oamenii erau politicosi si OK, am avut la inceput ceva divergente legate de camere si s-a ajuns sa discut cu managera hotelului. In urma discutiilor, am avut parte de camere schimbate a doua zi, cu vedere la mare, etc si de cate o sampanie in fiecare camera "with compliments"...deci din punctul asta de vedere chiar au fost super. Eu am mai vorbit insa si cu lumea si referitor la all-inclussive era cam la fel peste tot. Aveam si mic-dejun si cina...ambele bufet suedez. Dar comparativ cu Albena, sortimentele erau putine si nu la fel de bune calitativ. Pai la Albena aveam 6 sortimente de branza si cascaval, inclusiv svaiter, camembert, blue cheese, etc. La ei avea niste telemea cu busuioc/chimen presarat deasupra si niste cascaval de ziceai ca-i plastic...de avut aveai...dar de unde sa alegi? Oricum, chiar daca nu am clasificat-o (dupa experientele mele) asa de sus, ma intorc oricand cu placere acolo. Toate au fost calitativ peste ce e la noi, cel putin din punctul meu de vedere.

Link către comentariu

Si eu recomand Hotelul Gergana, aflat exact langa malul marii si in imediata apropiere a rezervatiei naturale unice

Link către comentariu

Impresii calde din Sunny Beach: Cazarea foarte buna, la hotel Amfibia(asta am gasit pe internet cand m-am hotarat sa plec scarbit de pe litoralul romanesc pe cel bulgar). 3 stele care ar fi fost 4 la noi. Drumul pana aici foarte bun, fara politie neprietenoasa, fara hoti, fara probleme. Poate ca problemele si le fac romanii nostrii care treceau pe langa mine cu 100 in localitati si 120 in afara lor. Si peste linie continua si in curbe, etc. Le-am urat in gand multe amenzi si spagi. In parcarea hotelului liniste si pace pana acum, m-a costat 2.5E pe zi, monitorizata video. Hotelul super, cu 3 piscine mari, restaurant bunicel, micul dejul gen all you can eat. Plaja super, sezlongurile 7leva/bucata. Cam atat, revin cu impresii zilele urmatoare.

Link către comentariu

Poate ca problemele si le fac romanii nostrii care treceau pe langa mine cu 100 in localitati si 120 in afara lor. Si peste linie continua si in curbe, etc. Le-am urat in gand multe amenzi si spagi.

corect..dar hai sa nu fim rai :icon_thumright: daca nu te-au deranjat sau incomodat cu ceva...lasa-i :icon_thumright:

Link către comentariu

Si oricum, erau si bulgari care mergeau la fel de tare. Cand am fost acolo, eu mergeam legal tocmai pt a nu atrage atentia politiei...si treceau multi ca glontul pe langa mine. Deci nu e regula si nu doar romanii merga asa...romanii SI bulgarii.

Nea Vizanu', ma bucur ca esti multumit si sa ai parte de distractie si timp frumos in continuare...asteptam poze. Si neeaparat sa vizitezi Nessebar-ul...de preferat seara si sa iei masa/un suc la una din terasele de pe falezele alea..

Link către comentariu

cam tarziu am citit impresiile voastre despre sunny beach. am facut deja rezervare la hotel Marina Grand Beach in Nisipuri.

oricum vreau sa merg o zi si in sunny b sa vad ce-am pierdut. in nessebar am fost acum 3 ani si mi-a placut f mult orasul vechi.

Link către comentariu

Proaspat intors din Old Nesebar. Orasul este super atat ziua cat si noaptea. Nu ratati faleza dinspre continent noaptea, spectacolul luminilor este impresionant. Mancarea foarte buna, servirea excelenta si prompta, preturile comparabile cu cele romanesti dar calitatea nu. Doua persoane consuma la terasa, rezonabil, de maxim 45-50 leva cu bacsis cu tot, adica aproximativ 22-25E. Transportul pana acolo din Sunny Beach: cu trenuletul 3leva/persoana, cu Avtotransport (autobuze articulate) 1leva/persoana. Cu autobuzul se intra si in Nessebar, cu trenuletul se merge pe faleza. De mancat am mancat excelent si la restaurantul Actinia, acesta facand parte din complexul in care m-am cazat, Amfibia Beach. Revin maine cu noutati, acum ma bag la somn.

P.S. Intr-adevar, si bulgarii alearga pe soselele lor, dar si noi alergam pe ale noastre. Noi de ce am face-o in Bulgaria sau oriunde in afara, doar ca sa ne batem cuie in talpi singuri si apoi sa ne plangem pe forumuri ca suntem persecutati de politie? Eu m-am invatat ca atunci cant sunt in afara tarii sa respect intocmai codul rutier si pana acum nici macar nu am fost oprit de politia vreunei tari din UE. Asa ca pentru mine cei care incalca legea in alte tari nu au nici o scuza.

post-2764-1219089687_thumb.jpg

Modificat de Nea Vizanu'
Link către comentariu

...trebuie sa le fac mai mici, nu vrea altfel si in seara asta sunt prea rupt ca sa ma ocup... sorry.

post-2764-1219089880_thumb.jpg

Modificat de Nea Vizanu'
Link către comentariu

pune-le pe imageshack. :evil:

Link către comentariu

Maine plec spre tara, asa ca pun un link catre netlog, profilul meu. Mai uploadez niste poze in seara asta si maine seara de acasa. Am decis sa ma intorc pe Varna-Ruse. Rapier, mii de multumiri pentru sfaturi. Au fost extrem de utile. Banii i-am schimbat din RON in Leva la casa de schimb a hotelului, la 0.50. Euro este 1.92. La casele de schimb din statiune este mai slab, 0.44 la RON si 1.91 la E. Nu am nimic de ascuns, asa ca 'njoy... http://ro.netlog.com/NeaVizanu/photo/setid=109894

Modificat de Nea Vizanu'
Link către comentariu

Bogdane, sincer sa fiu tot le uploadam pe netlog, asa ca mi s-a parut o munca in plus cu imageshack-ul. Iar cu internetul WI-FI, stim toti cum e sa stai cu laptopul in brate in loc sa te distrezi... Sper ca sunt de ajutor pozele, oricui ar vrea sa-si faca o parere despre statiune. In seara asta pun si poze cu drumul de intoarcere si impresii.

Modificat de Nea Vizanu'
Link către comentariu

normal, daca ai alta varianta mai buna ... :rolleyes:

plus ca mai astepta 1-2 zile sa le pui de acasa.

Link către comentariu

Drumul de intoarcere a fost Nesebar-Varna-Ruse. Drumul foarte bun pana la Varna Excelent de la Varna pana la Ruse. Am avut o portiune de autostrada (cred ca vreo 70km) iar restul pe drum european ca in palma, impecabil. Drumul foarte liber, rar de tot cate un TIR, de care treceam relativ repede. medie de viteza pana la Ruse 76km/h, consum 5.4%. Acolo s-a rupt filmul. Podul, o mizerie pentru care platesti 8E (16leva). Vamesii ultrarapizi, am fost a sasea masina pe culoar si am trecut in nici doua minute, in conditiile in care vamesii mai discutau diverse intre ei. Am simtit imediat ca am intrat in Romania dupa starea drumurilor. A fost exact socul pe care l-am simtit la prima intoarcere din vest, numai ca de data aceasta veneam din B U L G A R I A ! Cred ca stiti cu totii asfaltul de la Calugareni pana in Bucuresti. Cam asta a fost deocamdata vacanta la Nesebar, urmeaza runda a doua la inceputul lui septembrie. Cateva poze noi http://ro.netlog.com/NeaVizanu/photo/setid=109894

Modificat de Nea Vizanu'
Link către comentariu

dar de la ruse pana la calugareni e ok soseaua. funny e ca daca vii dinspre Buc...dupa calugareni se bat toti sa depaseasca...pe primile sute de metrii. si dupa aia ai km intregi de 4 benzi :icon_thumright:

Link către comentariu

Da frate, cred ca se descarca niste tensiuni pe primii doi km, mama-mama... :icon_thumright: :D

Modificat de Nea Vizanu'
Link către comentariu

plec si eu pe 29 la nisipuri pt 3 zile. stau la hotel sardok parca. ati auzit ceva de el? sincer sa fiu sunt cam ingrijorat de povestea cu masinile. auzeam acum vreun an sau doi ca golful 4 ar fi una dintre masinile preferate de hotii din bulgaria. parcarile din hoteluri sunt sigure?

Link către comentariu

Salut,

Eu merg in Grecia,dar avand in vedere ca tranzitez Bulgaria am 2 intrebari pentru voi:

Cum e cu detectorul ???cine stie sigur ???

Unde e bine de schimbat leva???Pentru alimentat ma gandesc... si sfaturi in legatura cu alimentatul(motorina) sunt binevenite ...

Link către comentariu

Ok...am revenit sambata - 24.08.2008 din Bulgaria. Concediu petrecut la Hotel Gergana...4 stele...hmmm...Sa incepem:

Drumul pana in statiune super bun; sincer, parca eram pe autobahn, asa de bine se mergea. Drum european si apoi autostrada pana in Varna...super tare! Nici vorba de politie sau...alte probleme.

Statiunea:

+ curata

+ bine organizata

+ nu foarte scumpa...acceptabila ca preturi

+ fara fitzosi gen mamaia, nu ai sa vezi ferrari, lamborghini sau alte marci scumpe ale diferitilor constructori

+ daca vreti odihna si tratament...acolo este locul (are dreptate Rapier!)

- veche ca constructie...e de prin 90 si nu a mai investit nimeni pe acolo de atunci

- nu ai unde sa te distrezi....restaurante pe ici pe colo, insa nimic spectaculos...

Hotelul:

Cica are 4 stele, insa este mai mult spre 3.

+ curatel...sa zicem, desi am vazut panze de paianjen neluate...si nu m-am uitat cu ochiul critic

+ camere curate...foarte curate!

+ AC in camera plus minibar cu produse contracost, insa nu scumpe; de ex: o bere stela artois - 3,5 leva...avand in vedere locatia!

+ personal ok

+ plaja curata...chiar super curata! aaa..si aersita...nu vezi prosoape si lume multa, aiurea asezata!

+ parcare pazita (5 leva)...insa daca vroia cineva sa fure vreo masina, o facea fara probleme, insa nu s-a pus problema! Si erau destule tentatii pe acolo..octavia II, q7, passat, audi a5 si multe vag: polo, golf...etc.

+ multi romani!

Per ansamblu super ok!

Minusuri:

- Nu s-a mai investit in el de cand s-a construit...decat se intretine...am impresia;

- Nu imi convine faza cu 3 leva "sezlong"/prima linie de langa apa;

Mancarea:

Frate...deci bagi pana crapi in tine...nimic de reprosat. Buna, multa si din belsug! In ultima zi, cred ca am mai mancat decat un iaurt..si neste prajituri..pt ca nu mai aveam unde sa bag! All inclusive ...! :)

Concluzie:

O recomand cu placere statiunea..daca vreti odihna si "tratament". Mancare ok, personal ok, hotel ok..desi se putea mai mult. Oricum, mult peste lacomia, mizeria, prostia, taranismul de pe litoralul romanesc! Plus ca faci 450 km pana la hotel si nu ai probleme de trafic ca pe a2 sau alte mizerii de drumuri de prin romania!

Insa daca vreti o treapta mai sus (vreo 500 euro peste biletul de la bulgari)...mergeti in Antalya! Acolo va veti simti ca niste mici regi sau regine...dupa caz! :)

Link către comentariu

Salut,

Eu merg in Grecia,dar avand in vedere ca tranzitez Bulgaria am 2 intrebari pentru voi:

Cum e cu detectorul ???cine stie sigur ???

Unde e bine de schimbat leva???Pentru alimentat ma gandesc... si sfaturi in legatura cu alimentatul(motorina) sunt binevenite ...

detectorul radar e interzis in bulgaria si grecia.suta la suta.nu mai intreba de ce!!!de unde stiu si alte chestii d-astea(daca nu crezi-treaba ta-cauta forumul thassos de pe softpedia forum) grecii nici sa nu il vada!!!oricum-numa romanii gonesc pe autostrazi inafara-romanii needucati rutier vorbesc...respecta viteza in bulgaria si grecia si nu vei avea probleme cu politia sau radarul.si e mai sigur pt tine.

eu am traversat bulgaria,am dormit in bulgaria.nu schimba in leva euro!!!nu merita.de ce? pai :1:nu tre sa alimentezi(eu am alimentat cu benzina in giurgiu-supernova de 1,4mpi- apoi in prima benzinarie din grecia dupa granita-la diesel...no problem)

2:chiar de ar fi sa alimentezi in bulgaria(ceea ce am facut eu la intoarcere) poti plati oriunde cu euro-eu am cumparat benzina-excelenta dealtfel-dintr-un sat izolat..de avea doar 3 pompe..de nu bagam de acolo...o puneam..ramaneam fara benzina :)

succes :)

orice vreti sa stiti..informati-va din timp...si : CITITI CE AM SCRIS IN SEMNATURA.. :) succes

Link către comentariu

Mersi frate !!!!

Stiu de ce nu vor sa il vada(din Germania)...

Cu motorina ma gandeam sa pun mai ieftina(din Bulgaria) dar m-am interesat si e mai scumpa...

Link către comentariu

cam asa e..da daca mergi pe drumul cel mai bun,cel prin sofia,la 90 la ora media(ca ai autostrazi,nu gluma)cu o juma de rezervor de motorina ai trecut...is vreo 4-500 de km daca nu ma insel..mai mult de jumate,daca nu chiar 3 sferturi e drum de croaziera.nu-ti fie teama de politia bulgara.au o gramada de masini de carton ;) da fara motiv nu te opresc.in afara doar radarul.

succes :(

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!