Jump to content

Electronic Parking Brake (Frana De Mana) si Auto-Hold

Mama Omide
 Share

Postare recomandată

Chiar nimeni nu ma poate ajuta?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am patit si eu problema cu frana de mana, zilele acestea, am apasat butonul, si pur si simplu mi-a aparut eroarea respectiva...sa contactez "user manual..." etc... la scanare cu VCDS apare ca si cum motorasul stanga spate nu ar duce cursa pana la capat, frana de mana tine doar pe partea dreapta, problema este ca nu mai scap de eroare,nu se poate sterge (sta aprins martorul galben si cel rosu intermitent in bord), si "suna/urla/face scandal" de ii sar capacele in mers. Se poate cumva scoate sunetul, nu ma deranjeaza eroarea momentan, pentru ca de obicei nu folosesc frana de mana, si masina nu merge infranata, dar am de facut un drum lung si cred ca o sa innebunesc cu zgomotul ala continuu! Stie cineva cum se poate scapa de sunetul ala? trebuie neaparat schimbat motorasul?

Multumesc!

Modificat de 06psiBV
Link către comentariu

nu, nu se poate scoate sunetul....

jos etrierul si vezi despre ce este vorba - e posibil sa necesite doar o curatare, etc.... pana nu desfaci, greu de precizat.

Link către comentariu

Am patit si eu necazul cu frana "de mana" . Am si scris pe aici despre problema. Dupa intese dez(bateri) am aterizat la reprezentanta unde a reiesit ca e dus calculatorul de ABS si l-am schimbat. Acum merge oK masina.

Ce vreau sa mai spun: am vazut ca cineva, mai sus, se plangea ca, carcasa motorasului de la etrier era crapata si de acolo problemele. Ei bine: toate sunt crapate. La mine erau amandoua si am verificat si la alte doua Passaturi si erau la fel.

Link către comentariu

ABS-ul sau calculatorul franei de mana, l-ai schimbat ?

ABS-ul, localizat in compartimentul motor

Calculatorul franei de mana - sub consola centrala, in interior

Link către comentariu

Am patit si eu necazul cu frana "de mana" . Am si scris pe aici despre problema. Dupa intese dez(bateri) am aterizat la reprezentanta unde a reiesit ca e dus calculatorul de ABS si l-am schimbat. Acum merge oK masina.

Ce vreau sa mai spun: am vazut ca cineva, mai sus, se plangea ca, carcasa motorasului de la etrier era crapata si de acolo problemele. Ei bine: toate sunt crapate. La mine erau amandoua si am verificat si la alte doua Passaturi si erau la fel.

Ce treaba are ABS cu frana de mana?

Link către comentariu

multumesc de raspuns FLORIN, curatare semnificand ce? Ceva spray de contacte sau ce anume? Imi poti spune daca sti cu exactitate unde pot gasi acest motoras? Cum il recunosc daca dau jos etrierul? Multumesc mult

Link către comentariu

nu ai cum sa-l ratezi. Trebuie dat jos etrierul de pe masina si demontat si curatat.

Link către comentariu

Da, era calculatorul franei de mana! Cel din consola! No, my bad! In orice caz am decis sa izolez si eu crapaturile de la motorasele de la etrieri. Nu as vrea sa reiau operatiunea cu schimbarea vre-unui calculator.

Link către comentariu

Am banuit eu.... ca nu avea treaba cu ABS-ul.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare, 

Se pare ca intru si eu in categoria celor care au probleme cu motorasul stanga (sau dreapta) de la frana de mana... :banghead:

Vineri dimineata, pur si simplu, nu a mai vrut sa elibereze complet roata dreapta, astfel ca vreo 1km am mers cu ea infranata de s-a incins discul intr-un stil barbar... :mellow:

Intr-un final dupa lungi si repetate apasari pe buton, am reusit sa eliberz de tot roata stanga ca sa pot continua drumu' cu masina.

Oricum, mersul cu masina acum este un "chin" pe urechi... din cauza la piuitul ala  :( 

Eu am gasit prin Brasov un tip care le "repara"... ca in momentul in care l-am contactat sa ma interesez de pret, mi-a zis ca imi vinde un set (si doar un set, nu pe bucata) doar daca ii le dau pe ale mele la schimb  :dry: 

Partea interesata este ca el ofera si garantie.... :icon_idea: 

Maine dimineata desfac roata de pe stanga sa vad si eu care-i buba la maine

Sper doar sa nu fie vorba de motoras in sine, ca la ce preturi am primit... m-am crucit  :frigbaitata: 

Link către comentariu

Incearca o recalibrare a etrierului.

Il deschizi ca si cum ai schimba placutele si il inchizi dupa aia la loc.

Link către comentariu

@Sarbu Mihai: Sincer, asta a facut aseara (sau mai degraba azi-noaptea, ca m-am lungit pana pe la vreo 3 dimineata) si tot fara rezolvarea.

Inchiderea etrierilor nu ma lasa, deschiderea lor da eroarea....

La fel si pt Output Test imi da eroare direct.

Trebuie vazut si fizic ca deja nu mai e ceva electric, pare a fi si mecanic...  :mellow:

Sper doar sa fie o problema de contact imperfect si sa nu necesite inlocuire....

Link către comentariu

Intrebare: Auto-Hold-ul asta actioneaza motorasele de la frana de mana? :)

Link către comentariu

nu.... doar daca deschizi usa de la sofer, cu el On - atunci trage frana - actioneaza motoarele.

Altfel, prin intermediul pompei de ABS, el mentine presiunea pe care ai aplicat-o tu prin pedala de frana.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Si in conditii normale cum actioneaza? Cum tine masina infranata?

Link către comentariu

Prin pastrarea presiunii pe circuit..... daca in acest caz simte (prin intermediul senzorilor ABS de la roti) ca masina se misca, aplica o forta mai mare.

Cand simte ca vrei sa pleci, automat elibereaza - reduce presiunea.

Link către comentariu

Multumesc. Discutam cu un prieten si nu cadeam de acord despre cum functioneaza AH, eu greseam, spuneam ca actioneaza motorasele, el spunea ca tine presiunea constanta pe circuitul de franare si eu il contraziceam ca nu se poate pentru ca eliberand pedala s-a dus presiunea.

Link către comentariu

Da... avea dreptate - pastrea presiunea cu ajutorul pompei ABS.

Link către comentariu

Florin, și se poate face cumva în asa fel încât să nu acționeze motorașele de la frâna de mână niciodată?

Să detaliez:

- mă încântă ideea cu menținutul presiunii datorită pompei ABS, dar mă omoară faza cu motorașele alea de frână de mână (cu care momentan am probleme/unul din ele doar).

- de obicei nu folosesc frâna de mână, ci las într-o treaptă de viteză / a-I-a, și mă gândeam ca... să țin Auto-Hold ON, și să nu fie nevoie să acționeze frâna de mână la deschiderea ușii sau la scoaterea centurii din câte am înțeles...

Să zic un caz oarecare :

- Auto-Hold ON, mă opresc în parcare (am centura pusă, ușa închisă). Dacă opresc motorul și las cutia în treapta a I-a, după care scot centura și deschid ușa, Auto-Hold va acționa motorașele de la frâna de mână? sau își va pierde rolul la oprirea motorului? Dacă mă poți ajuta cu un răspuns...

Mulțumesc mult!!!

Link către comentariu

Auto hold ON.

Parchezi.

Daca opresti motorul si nu ai dezactivat auto-hold- ul, frana de mana se pune automat (chiar daca nu ai deschis usa sau ai scos centura).

Asa se intampla in cazul meu la codarea auto-hold-ului in mod Scandinavia.

Link către comentariu

asa este..........in momentul in care se opreste motorul sau se deschide usa sau se scoate centura inainte de oprirea motorului , automat se dezactiveaza AH si intra in functiune motorasele.

Link către comentariu

Crsiti (cridaia), gresesti. Daca se scoate centura (sau oricare alta conditie obligatorie pentru functionarea AH) inainte de oprirea motorului, NU intra in functiune motoasele. Ar fi chair foarte periculos daca s-ar intampla asa. Daca se scoate centura (deschide usa, etc) inainte de oprirea motorului se dezactiveaza AH iar frana de parcare ramane in pozitie normala, neactivata

Modificat de Valentin
Link către comentariu

La mine daca masina sta pe loc si deschid usa sau dau jos centura cu autohold se actioneaza frana de parcare.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!