Jump to content

Electronic Parking Brake (Frana De Mana) si Auto-Hold

Mama Omide
 Share

Postare recomandată

F l o r i n

Exact. Dupa care verificat cablajul pana in calc frana de mana, daca motorasele sunt ok

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 5/5/2020 at 1:36 PM, Vlad74 said:

Buna ziua, îmi cer scuze dacă cumva e off-topic însă am văzut ca aici sunt problemele legate de EPB. Am probleme la frâna de mâna de 2 zile, adică nu o mai acționează . Erorile pe vcds le atașez in poze. Dacă știe cineva ce problema are sunt recunoscător! Menționez ca butonul am încercat sa îl schimb și nimic diferit,iar carcasele la motorașe nu sunt sparte.multumesc !

048E422B-708D-431D-BB6A-B2FEB3A9EAAF.jpeg

3C1E35F1-8E0C-4880-8473-E2C68805C570.jpeg

Daca sigurantele sunt bune si ai alimetare pe 2 fire la modulul franei de mana, atunci acesta trebuie inlocuit.

Link către comentariu

Multe probleme cu motorasele astea... acum m-am batut si eu la inca o masina cu motorasul asta amarat, dadea eroare electrica, pe cand am desfacut si am rezolvat partea electrica acum da eroare mecanica (a avut un mic accident masina) are ceva blocat in etrier ca nu vrea sa miste cu presa de etrieri si motoras eliberat, dar interesant ca frana de mana acum functioneaza perfect :P

Link către comentariu

cum adica eroare mecanica? degeaba ai pus presa ca el se retrage prin invartire,e pe filet

Link către comentariu

Daca l-ai invartit si ai desfacut la maxim piulita aia din interiorul pistonului poti pune presa. 

Piulita nu retrage pistonasul, dar permite retragerea lui daca e desfacuta. 

Modificat de valioglu
Link către comentariu

Salutari.

Inca nu am dat de capat la problema mea cu P-ul care palpaie in bord.

Intre timp am legat si auto-hold, apare in bord, pot activa dezactiva, dar cand apas pe buton nu face nimic si nu se aprinde.

Nu aveam eroare ca nu era activat pe can sa ia immo din convenience, acum imi da eroarea

3AA 959 433 B  IMMO 042  0407 (softat din 3C0)

02827 - Wake-Up request via ESP

008 - Implausible Signal - Intermittent

gateway 7N0 907 530 BL  h41  1682 (BL din Q)

abs 3C0 698 109 E    J104  C4  440  V3  0017 (softat la AG)

epb 3C8 907 801 E

Sa nu se pupe abs-ul de b6 cu restul de calculatoare de b7 sau ce sa fie?

Eu mai banuiesc codarea abs, desi am incercat vreo 4 5 coduri si nu dau eroare, pot face toate adaptarile

Link către comentariu

• 3 weeks later...
Boca Gavril Ion

Buna seara, vin si eu cu o mica problema. Dupa ce am schimbat etrierul cu tot cu motoras (luat din dezmembrari) pe partea stanga, acesa sta un pic franat. Care sa fie cauza? pistonasul nu avea garnitura ciupita si culisa bine. Culisoarele de la calaret sunt bune. Ramane varianta ca nu se desface complet frana "de mana". Pe partea dreapta unde nu am avut probelem se afla un motoras cu 12 dinti iar asta ce l-am schmibat este cu 6 dinti plus in etrier tot cu 6. Nici la mufa de alimentare nu a venit cum trebuie, am bagat-o destul de fortat. Trebuie facuta vreo calibrare la motorase? 

Link către comentariu

Chiar daca faci calibrare tot ramane un pic infranata. Motorasul electric nu retrage pistonasul, doar desface o piulita din spate care permite ulterior retragerea pistonasului. Nu cred ca are treaba cu frana de mana blocarea. Eu i-am dat jos pistonasul si l-am curatat bine. Toata vaselina ce se pune pe axul filetat al franei de mana din interiorul pistonasului ajunge intre pistonas si etrier si cred ca umfla garnitura pistonasului de frana. Solutia cred ca este sa dai pistonasul jos sa il cureti si sa pui alte garnituri. Si sa verifici sa mearga usor cand il impingi, cu mana, fara prese sau parghii. 

Modificat de valioglu
Link către comentariu

Boca Gavril Ion

aha. am inteles. Ma gandeam ca poate nu deschide destul acel surub in interior iar pistonasul nu are cum sa se duca inapoi. O intrebare. Daca dau din vcds in service mode si retrag pistonasul inapoi pot sa merg cu ea asa? sa vad daca se mai incalzeste sau nu?

Link către comentariu

Cred ca da. Ca sa fii sigur poti scoate ulterior mufa la motoras. 

Link către comentariu

Boca Gavril Ion

am luat kit de reparatie: pistonas plus garnituri, diseara il desfac. 

Un sfat.. Cum asi putea aerisi cel mai bine?

Link către comentariu

La service cu pompa care împinge lichidul.

Link către comentariu

Faci pedala in stil clasic. E suficient.

Daca schimbi lichidul purjezi si unitatea de ABS, dar iti trebuie interfata. 

La service au pompa pentru rapiditate / eficienta. 

Link către comentariu

Boca Gavril Ion

am interfata, am gasit problema intr-un final. Pistonasul era perfect. nu avea urma deloc de uzura. insa problema este la motoras. Cel din dreapta invarte mai repede, iar asta din stanga ce am probleme invarte mai greu, iar la decuplarea franei nu reuseste sa desfaca complet. Exista vreo posibilitate din vcds sa maresc timpul de decuplare?

Link către comentariu

nu cred,inverseaza motorasele intre ele sau cumpara unu nou de pe alixpress,20 de euro costa

Modificat de ionut10a
Link către comentariu

On 6/3/2020 at 10:57 PM, Boca Gavril Ion said:

Buna seara, vin si eu cu o mica problema. Dupa ce am schimbat etrierul cu tot cu motoras (luat din dezmembrari) pe partea stanga, acesa sta un pic franat. Care sa fie cauza? pistonasul nu avea garnitura ciupita si culisa bine. Culisoarele de la calaret sunt bune. Ramane varianta ca nu se desface complet frana "de mana". Pe partea dreapta unde nu am avut probelem se afla un motoras cu 12 dinti iar asta ce l-am schmibat este cu 6 dinti plus in etrier tot cu 6. Nici la mufa de alimentare nu a venit cum trebuie, am bagat-o destul de fortat. Trebuie facuta vreo calibrare la motorase? 

Puteai pastra etrierul tau si motorasul de pe cel din dezmembrari. Sau si etrierul tau avea probleme ?

Link către comentariu

florynbadescu

Fa basic settings in modul 53 group 010. La mine a mers (după schimbare servomotor stânga decuplarea se făcea întârziat). Ai grijă să ai bateria bună sau un redresor pus pe mașina. 

Link către comentariu

Boca Gavril Ion
Just now, Al Bundy said:

Puteai pastra etrierul tau si motorasul de pe cel din dezmembrari. Sau si etrierul tau avea probleme ?

etrierul meu avea probleme exact acolo unde se conecteaza motorasul. acel torx de 12 era mancat de rugina. dupa ce strangea, cand decupla invartea in gol.

Just now, florynbadescu said:

Fa basic settings in modul 53 group 010. La mine a mers (după schimbare servomotor stânga decuplarea se făcea întârziat). Ai grijă să ai bateria bună sau un redresor pus pe mașina. 

Care e faza cu Redresorul pus pe masina cand faci basic settings?

Oricum motorasul ce il am acuma e un pic intarziat. fata de celalat.

Link către comentariu

Sa nu fie bateria slaba, sa te lase cand face setarea de baza

Link către comentariu

On 6/4/2020 at 11:16 PM, ionut10a said:

nu cred,inverseaza motorasele intre ele sau cumpara unu nou de pe alixpress,20 de euro costa

pai sint ok cele chinezesti? ai curaj? ai testat asa ceva?

Link către comentariu

din auzite sunt ok...oricum la cat costa merita incercat

Link către comentariu

Au mai montat, au fost ok

Link către comentariu

se poate un link? desi vad ca nu vorbiti din experientele proprii :) mi-as lua si eu unul preventiv, si pt a-l demota si compara cu originalul, ar fi util sa postam poze cu ele comparate, complexitatea lor intr-adevar nu poate fi extrem de mare

Link către comentariu

Ba vorbesc in cunostinta de cauza. Eu am luat de pe OLX cu 200 lei acum 2 ani. Scrie TRW pe el. Nu e diferenta fata de cel dat jos. Torx cu 12 dinti. Merge perfect, eu actionez frana de mana de fiecare data, deci are sute de actionari. Inclusiv la ITP. Se aude la fel ca celalalt care este original. 

La cat de bine e facut sistemul gasesti pe OLX mai multe oferte cu motorase frana Passat decat cu jante de logan... 

Modificat de valioglu
Link către comentariu

Inteleg, dar intrebam de cele de pe Aliexpress. Cele TRW de pe olx poate nu or fi acelasi lucru? 

Dupa montaj ai dat vreo adaptare din vcds?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!