Jump to content

Electronic Parking Brake (Frana De Mana) si Auto-Hold

Mama Omide
 Share

Postare recomandată

Salutare oameni buni, sper sa ma puteti ajuta din nou.
La passat-ul meu B6 Variant (3C5) 140cp am inceput acasa schimbarea placutelor si discurilor pe spate. Nu am avut probleme pe EPB pana acum mecanice sau erori. Dar le-am creat eu :). Pe drepata spate e demontat tot pentru schimbare. Frana de mana era retrasa de la inceput si am vrut sa fac operatiunea de retragere pistoane cu VCDS. Din greseala si poate reflex am apasat butonul EPB si evident pistonul a iesit complet. A aparut eroarea de pe bord si buton (clipocit). M-am panicat si eroarea aparuta am stres-o din greseala fara sa o salvez. Dar dupa cateva cautari cred ca a fost, aproape sigur 02429 — "Clamping Force Not Reached".
Cu acesta ocazie am constatat ca VCDS-ul meu HEX-USB+CAN e limitat si nu pot actiona in modulul 52 pe comenzile grup. Am eroare de tip not available pe toate.
In momentul de fata nu stiu cum sa actionez. 
 - Daca cumpar o interfata noua voi putea retrage (reseta) pistoanele? Am citit si informatii conform carora e posibil sa fi intrat calculatorul EPB intr-un mod de protectie si ma sperie ca dau bani degeaba.
 - Am incercat si acea procedura cu 35sec pedala +10sec buton si nimic.
 - A folosit cineva OBDeleven pentru acesta problema? La el ma gandesc desi imi rupe bugetul. Alternativa sa chem pe cineva cu diagnoza de cateva ori ma duce totusi la acelasi pret.
Am senzatia ca mai sunt chestiuni care imi scapa.

Daca cineva ma poate ajuta cu sfaturi sunt foarte recunoscator si multumesc anticipat...

Modificat de albert88
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   1 membru

• albert88
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!