Jump to content

Curea distributie

florinSLX
 Share

Postare recomandată

Adica?! la ce te referi?! ...vrei sa zici ca i-am dat un sfat prost??

Modificat de Luci26
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu i-am schimbat distributia in August 2008 si am facut cu ea cam 11.000 de km pana acum. Masina are in momentul de fata 137.000 km. Mi-am intrebat mecanicul si mi-a zis clar ca la 90.000 km parcursi se schimba distributia.

Bineinteles ca se poate verifica mereu, daca sunt coapte sau nu curelele. Teoretic, cel putin atat ar trebui sa tina o curea de distributie, dar pentru siguanta motorului e bine sa o schimbati mai devreme. Eu raman la parerea ca e mai bine la 60.000 decat la 90.000 :)

Stima.

Modificat de GeoB
Link către comentariu

stie cineva cit costa de nou volkswagen golf 1,6 fsi motor bad?

Link către comentariu

Un pic :blink: : mai baieti, fiecare face cum vrea pe banii lui. Pe forum se gaseste destul de multa informatie astfel incat fiecare sa poata lua o decizie. Daca sunt oameni care se incred mai mult in cuvantul "mecanicului" decat in specificatiile producatorului, e problema lor. Pacat insa ca prin posturile unora se induc in eroare oameni care chiar vor sa afle si o alta parere decat cea a "mecanicului".

P.S. Da. Am pus mecanic in ghilimele. Prietenii stiu de ce.

End of :ceuameni:

Link către comentariu

Cine ma poate ajuta cu urmatoarea informatie: la cat trebuie sa schimb la masina din semnatura distributia (2.0 FSI 8P WAUZZZ8P44A052554)? Mentionez cu nu am cartea de service a masinii care are in prezent 78.000 km reali iar de curand am observat ca pierd antigel pe la pompa de apa 

Am sunat la PBN unde am primit diferite informatii (la 90.000 km, la 120.000km sau chiar niciodata : ). Am sunat si la Infoline Audi din Germania si pana la urma tot de la PBN m-au sunat concluzia fiind ca vor verifica curelele cand vor schimba pomba de apa.

Ce ma sfatuiti sa fac?

Multumesc

Link către comentariu

Conform Autodata, Audi recomanda schimbarea distributiei la 115.000 mile.

Link către comentariu

Multumesc mult pt raspuns.

O sa ma duc la PBN sa-mi schimbe pompa de apa si o sa-i rog sa arunce un ochi si la distributie.

Modificat de xxnelu
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Buna ziua!

Ma poate ajuta cineva cu niste preturi pentru o distributie pentru masina din semnatura: VW G4 variant..an 2001.. 1.6 benzina 16V.... tip motor AUS..climatronic.

Am inteles ca sunt necesare 4 role..2 curele + 1 curea alternator + pompa de apa.

Multumesc.

Link către comentariu

• 3 weeks later...
Multumesc mult pt raspuns.

O sa ma duc la PBN sa-mi schimbe pompa de apa si o sa-i rog sa arunce un ochi si la distributie.

S-A rupt cureaua in timp ce rulam cu 70km/h si cu 32 de ore inainte de programarea la service.

Vestea buna e ca nu am facut accident cand am ramas fara motor la 70 km/h fiind intr-o depasire..

Vestea proasta e ca astept sa vad ce stricaciun a cauzat desi nu s-a auzit nici un zgomot ciudat.

Am scris la Audi in Germania faptul ca masina are 78.000 km iar ei recomanda la 180.000 km schimbarea distributiei si nu apare nici o limita de ani. E informatia care o au si cei de la PBN.

Ce ma sfatuiti sa fac inafara de a ma duce la o Biserica :)

Multumesc

George

Link către comentariu

Raspunsul unui service specializat la intrebarea precedenta a lui B77KOX, din nefericire vine prea tarziu:

1. Cureaua cu tot cu celelalte componente se schimba la un numar de kilometri precizat in carte. (In cazul meu prima verificare la 90000, si apoi din 30000 in 30000 si schimbarea la 180 000)

2. Nu este precizata de catre fabricantul VAG o durata dupa care se schimba kitul de distributie (curea, pompa, role etc) insa se recomanda neoficial schimbarea la 4 sau 5 ani datorita pompei de apa, care este cea mai fragila parte din sistem, iar griparea ei duce automat la ruperea curelei

3. Cureaua este afectata de pierderile de ulei sau antigel, cel mai frecvent pompa incepe sa piarda antigel

4. Daca se constata pierderi de lichide (ulei, antigel) in jurul curelei de distributie, se schimba imediat tot kitul pentru a preveni un accident asemanator cu al lui B77KOX

5. Daca au trecut 4 ani, dar nu s-a implinit numarul de kilometri, ar trebui verificata in cadrul reviziei starea curelei, rolelor si pompei.

Eu eram in aceeasi dilema fiindca masina are 4 ani dar numai 57000 km. La revizia de 60000 km se va verifica starea distributiei. Cureaua nu prezinta urme de lichide, cel putin nu atat cat am vazut prin inlaturarea capacului superior

Imi pare rau pentru incident, sper sa nu fie grave stricaciunile. De supape poti fi aproape sigur ca nu le mai ai :(

~Nautilus

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Augsburg mi-a facut o oferta de pret pentru distributie, la un pret convenabil, dar am o nelamurire (curelele sunt produse de DAYCO, rolele de SNR si MAPCO, pompa de apa de GK; cam...ghiveci).

Ce parere aveti?

Link către comentariu

DomnulDoizece

Eu i-am schimbat alaltaieri distributia Golfului meu cu un pret foarte bun.

Am luat role si intinzatoare INA, curele Gates si pompa Ruville.

Masina merge excelent.

Nu dau detalii aici despre locul unde am facut aceasta operatiune intrucat nu vreau sa fie interpretat ca "reclama" dar

daca sunteti din Bucuresti, contactati-ma prin e-mail si va dau detalii.

@B77KOX:

Mare ghinion cu distributia la tine. Totusi ma gandesc ca s'ar putea sa fie totusi o diferenta intre kilometrajul real si cel din bord.

Altfel nu prea imi explic cum putea plesni vreo curea. Masina mea e din 2001 (deci ani gramada) si are 100.000 km (reali/bord).

E adevarat, curelele erau destul de coapte si am gasit si o rola plesnita dar curelele nu s'au rupt, iar ceea ce am dat jos de pe masina erau piese de fabrica, dupa cum mi'a confirmat si mecanicul care s'a ocupat de operatiune.

La fel, daca ai nevoie de ajutor profi dar la un pret cat mai bun pentru masina ta, contacteaza-ma!

Mult noroc!

In foto atasat am facut un decupaj dintr-o poza pe care am facut-o curelelor, chiar inainte de schimbare.

post-12759-1245000934_thumb.jpg

Modificat de DomnulDoizece
Link către comentariu

Raspunsul unui service specializat la intrebarea precedenta a lui B77KOX, din nefericire vine prea tarziu:

1. Cureaua cu tot cu celelalte componente se schimba la un numar de kilometri precizat in carte. (In cazul meu prima verificare la 90000, si apoi din 30000 in 30000 si schimbarea la 180 000)

2. Nu este precizata de catre fabricantul VAG o durata dupa care se schimba kitul de distributie (curea, pompa, role etc) insa se recomanda neoficial schimbarea la 4 sau 5 ani datorita pompei de apa, care este cea mai fragila parte din sistem, iar griparea ei duce automat la ruperea curelei

3. Cureaua este afectata de pierderile de ulei sau antigel, cel mai frecvent pompa incepe sa piarda antigel

4. Daca se constata pierderi de lichide (ulei, antigel) in jurul curelei de distributie, se schimba imediat tot kitul pentru a preveni un accident asemanator cu al lui B77KOX

5. Daca au trecut 4 ani, dar nu s-a implinit numarul de kilometri, ar trebui verificata in cadrul reviziei starea curelei, rolelor si pompei.

Eu eram in aceeasi dilema fiindca masina are 4 ani dar numai 57000 km. La revizia de 60000 km se va verifica starea distributiei. Cureaua nu prezinta urme de lichide, cel putin nu atat cat am vazut prin inlaturarea capacului superior

Imi pare rau pentru incident, sper sa nu fie grave stricaciunile. De supape poti fi aproape sigur ca nu le mai ai :icon_cool:

~Nautilus

foarte corect ce scrii tu aici. in cartea de service sau service plan a masinii se specifica toate operatiile(sau aproape toate). nu inteleg de ce tot intreaba unii, nu stiu sa citeasca? treaba eu o vad asa, iti iei masina second - nu te baza niciodata pe km afisati sau pe cartea de service, cele mai mari gogorite dupa mine-(mai adauga minim 80- 100000km la disel sau 50-80000km la benzina), asta e prima regula(parerea mea) si te apuci sa faci operatiile care iti garanteaza ca nu vei avea probleme numarul de km garantati de schimbul de piese. ce tot atatea intrebari? pe banii tai faci ce vrei si oricine iti poate da raspunsul pe care il astepti,si anume , nu ai luat masina sa o repari- din pacate asa trebuie facut-(nemtii si altii s-au smekerit stiu ca o sa vanda masina si sar un schimb de distributie sau chiar 2-mai rar insa asta, pentru ca e costisitoare operatia si la ei si daca tot dau masina, ce rost mai are?-asa ca da km inapoi si gata, e muuuuult mai ieftin, cam cu cateva sute de euro :icon_thumright: ), pentru siguranta. altfel aparem pe forum si scriem cum , ca am patit si noi ca b77KOX sau altii.

cureaua ase poate rupe din varii motive, nu numai ca se blocheaza pompa de apa, mai sant role care se pot bloca,sparge, fisura etc.... cred ca e vorba de norocul fiecaruia, am raspuns celui care a postat dupa mine(maurice2001), repet este numai parerea mea, asta as face eu si nu am scris ca sa fac polemica. multumesc.

Modificat de pletero
Link către comentariu

@pletero

am o intrebare.cum iti dai seama la un motor pe benzina care stii ca are rolele din plastic daca vreuna din ele e crapata?eu am schimbat distributia la 84000km si una din role era crapata.motorul mergea silentios.

restul pieselor erau ok.cureaua arata chiar f.bine.nu avea nici o fisura pe ea.

Link către comentariu

Nu iti dai seama. De asta e necesara din cand in cand o verificare.

~Nautilus

Link către comentariu

• 3 months later...
De pe niste site-uri aflate "mai spre Vest" aflam ca la motorul 1.8T este recomandata la schimbarea distributiei si inlocuirea pompei de apa cu una cu elice metalica (modelul original ar fi avand elice de plastic), din motive de rezistenta si racire mai buna

Care sunt codurile VAG pentru pompe de apa?

Pentru 1.8T: 06A 121 011T Graf or Hepu Water Pump with Metal Impeller

Link către comentariu

• 1 month later...

cine poate sa imi zica la cati km se schimba cureaua de distributie pt un audi din 2001 motor 2.0i 130 cai

Link către comentariu

thx. nu vreau sa aud de autodata... ceva mai oficial (o carte de service)....

Link către comentariu

Imi cer scuze daca nu sunt chiar la subiect, insa am sa pun aici 2 intrebari legate de distributie, pentru a nu deschide topic separat:

1) Pentru motorul 1.4 16V, cod BKY, are idee cineva care este normarea de manopera pentru operatiunea de schimbare de distributie + pompa apa? Si anume, cate ore se factureaza operatiunea? Eventual cu exemple va rog.

Dilema mea consta in faptul ca am intrebat in 3 locuri diferite si am primit, evident, 3 raspunsuri TOTAL diferite. Atentie: nu ma intereseaza care este timpul efectiv de munca :)

2) Pentru acelasi motor, in timpul schimbarii distributiei este necesara demontarea curelei de accesorii (dpdv tehnologic)?

Link către comentariu

• 1 month later...

Am citit cu interes topicul. :D

Ceea ce trebuie sa intelegeti , ca nu neaparat numarul de kilometri decide schimbarea distributiei,ci si numarul de ani.

Sunt doua conditii 1.numarul de ani si 2.nr de km . Una dintre conditii independent obtinute duce la necesitatea schimbarii distributiei.

In general este precizat numarul de ani de exemplu la 1.8i ADR: 4 ani sau 120 de mii de km:

1.pot merge doar 10 mii de km in patru ani ea trebuie schimbata la finalul celor 4 ani.

2.pot face 120 de mii de km in 2 ani ea trebuie schimbata imediat odata ce am atins numarul de km.

Inca o precizare la anumite motorizari mici Polo,Lupo de genul 1.4i ,1.2 s a constatat o anumita fragilitate a distributiei inainte de termenul stabilit,pe sectiunile respective se unosc modelele cu pricina .

Pentru siguranta se schimba undeva in 40 de mii de km.

Numai bine, cu respect Iulian. :rolleyes:

Modificat de iulian_1976
Link către comentariu

• 1 month later...

salut,eu mi-am luat masina exact acum 4 ani atunci am schimbat distributia ,masina din semnatura,si am facut cu ea 44000 km.crezi ca ar trebui schimbata distributia?

Modificat de xxnelu
Link către comentariu

• 4 months later...

Vezi mesajul meu de pe pagina anterioară.

Mecanicul aşa a spus: dacă nu s-a

Link către comentariu

• 2 weeks later...
thx. nu vreau sa aud de autodata... ceva mai oficial (o carte de service)....

Cartea de service e şi mai optimistă dec

Link către comentariu

Confirm. Dar eu zic mai bine asa: 5 ani sau cati km sunt...mai bine la max. 100.000 km.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!