Jump to content

Balamale de la usi...

Alex_B
 Share

Postare recomandată

:lol:

Stie careva cum se scot bolturile alea din balamalele usilor?... Usa mea de pe dreapta face ca draq...Incerc de cateva zile..dar nu dau de cap....

Vreau sa-mi fac unele noi...

Ce se-ntampla doctore? :) :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cum te uitzi de jos in sus ar trebui sa fie o sigurantza in forma de C si apoi iese ushor cu un dorn. :lol:

Link către comentariu

Siguranta C ?! Nu am auzit de asa ceva pina acum. Din cite stiu pe partea de sus sint "randalinate" pt stringere.

Incearca sa imbibezti balamaua cu o zi dinainte scoaterii cu ceva impotriva ruginii.

Marimea urmatoare din cite stiu este 8.1mm.

Ai grija sa nu scoti balamaua din loc cind lovesti cu ciocanul.

Eu mi-as face o presa mica special pt asta. O placuta sus, una jos, intre ele pe cele doua parti ala balamalei doua suruburi(sau chiar trei pt stabilitate) mai mari. In mijlocul celor doua placute faci cite o gaura si pe una sudezi o piulita cu filet fin(ar fi bine una lunga cu cit mai mult filet)

Link către comentariu

:lol: Daca nu dai un pic de cald cu autogenul nu ai prea multe sanse sa le scoti la rece :12:

Link către comentariu

:lol: Daca nu dai un pic de cald cu autogenul nu ai prea multe sanse sa le scoti la rece :12:

Asta cam asha e... Daca nu fortzezi si iei un ciocan mai mare :) , odata ca potzi sa strambi balamaua fatza de portiera, si a doua ca faci floare la boltz si dup'aia chiar ca nu mai iese... :lol:

Morala: autogenu' e sfant :ok: E cea mai draga unealta a mea- pe locu' doi e flexu' :D .

Link către comentariu

:12:

Deci pana la urma cum trebuie scos? batut de jos in sus sau de sus in jos?

Exista vreo siguranta? M-am uitat si prin carte :lol: da' sa fiu nebun daca am gasit ceva despre chetia asta...

Cat despre autogen, sper sa nu fie nevoie, ca abia am vopsit-o... oricum are un joc ca nici nu stiu in ce se mai tine..... :lol:

:)

Link către comentariu

De jos in sus. Scotzi portiera de pe caroserie si incingi cele 2 urechi ale partzii de balama care venea pe caroserie. Ca sa nu arzi vopseaua de pe portiera, fol. o bucata de azbest. Cand urechile sunt roshii, scotzi boltzul batand cu un dornuletz. Ca sa desfaci ushor shuruburile care prind portiera pe karoserie, le batzi intai cu un dorn si le desfaci cu o shurubelnitza in cruce mare, tzapana, si apeshi bine axial pe shurubelnitza in timp ce roteshti.

Link către comentariu

:shock:

Da' stiu ca e de munca....Trebuie sa scot vreo siguranta?

Da' ce crezi am vreo sansa sa-l scot fara sa fac toat munca asta?

Ca innebunesc :lol: ....

Link către comentariu

La mine a mers din prima cu ciocanul cei drept sa cam belit o usa dar oricum o schimbam.probabil cu un pic de atentie nu se intampla nimic in orice caz ideea cu degripantul folosit anterior operatiei pare a fi foarte buna ,nu ca aia cu autogenul.

Link către comentariu

Degripatzi, tatha, degripatzi, treaba voastra.... Am batut la viatza mea intr-o groaza de fiare, si pana n-am pus autogenu' nu s-au urnit... Ultima oara am avut probleme cu o piulitza de roata de la gogoshar, am degripat-o, am batut-o, am rupt 3 chei pe ea, am inroshit-o cu autogenu'- nimic nene, pana n-am topit-o, cu infinita grija sa nu topesc si din prezon, n-a vrut sa iasa :lol:

Link către comentariu

Ai dreptate in legatura cu autogenul, si la masina mea tot asa a fost scos, dar inaintea vopsirii masinii. El are deja vopsit masina. Parerea mea este ca trebuia facut operatia asta inaintea vopsirii.

Nu poti sa revopsesti portiunea cu pricina?

Link către comentariu

Ar fi o chestie...dar cred ca o iau razna! :12: Oricum, daca nu rezolv fara autogen o las asa pana cand imi vine chefu sa o colorez din nou :D, adica peste vreo 2 anisori.

Oricum ieri m-am uitat cu atentie la balamale si n-am vazut nici o siguranta...Am batut putin cu ciocanusi cu un dorn de 7, dar m-am lasat ca era frig rau si-mi dadeam mai mult in degete :))

Pana la urma exista vreo siguranta sau nu?

hlp! :drunk:

Link către comentariu

NUUU!!! Partea de sus este randalinata si partea asta o tine in loc. S-ar putea sa ajute daca cineva tine usa in sus cind lovesti boltul.

Link către comentariu

• 5 weeks later...
Ar fi o chestie...dar cred ca o iau razna! :12: Oricum, daca nu rezolv fara autogen o las asa pana cand imi vine chefu sa o colorez din nou
Link către comentariu

ACTION MAN! ;) :33:

Link către comentariu

[Daca n-ai bolturi de 8.1mm si nici strung pe care sa ti le faci, poti sa le ovalizezi pe cele vechi cu ciocanul, le bati la loc si mergi cu ele asa pana gasesti un strung(astept criticile lui Mihaiachi pt ultima sugestie :bounce: ) ~Nautilus

Deci recunoshti ca e o prostie!!! :salut: :salut: si ideal e sa fie dintr-un otzel bun, nu din "fier"...

Link către comentariu

• 8 years later...

Cu ce se pot unge balamalele de la usi? Daca a folosit cineva ceva produse, rog sa posteze. Multumesc.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!