Jump to content

Garnituri aripi

dihorul
 Share

Postare recomandată

Eu am montat garnituri de aripi aduse de un vecin care lucreaza la RATB - tramvaie. Sunt identice cu garniturile din interiorul tramvaielor, si usor de bagat pe sub haina. Trebuie doar sa faci loc suruburilor de prindere, lucru extrem de usor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Deci daca intamplator lucreaza cineva la RATB , va rog sa ziceti :D :ph34r:

Link către comentariu

Deci daca intamplator lucreaza cineva la RATB , va rog sa ziceti :lol: :ph34r:

Dar....vaaiiiii. Nu stii pana acum ca Mishu lucreaza acolo? vaaiiiiii..... ;)

Link către comentariu

Am zis sa fiu finut , sa prind si io loc pe lista de asteptare la garnituri :icon_rambo:

Link către comentariu

• 3 months later...

Incercati cu chedere de RABA sunt un pic mai groase dar arata super

trebuie sa le decupati la suruburi

Link către comentariu

Off topic - pe unde se gasesc piese de raba ? Imi spune cineva un magazin in Bucuresti ?

Link către comentariu

eu n-am avut alta solutie decat sa le fac din piele artificiala (vinilin sau i-o zice). o fasie dublu de lata fata de cum e garnitura originala, la mijoc o sarma izolata de cam 5-6mm si chestia asta pliata si lipita cu prenadez. e mai flexibila decat aia originala, dar e un pic de munca.

Link către comentariu

Deci daca intamplator lucreaza cineva la RATB , va rog sa ziceti :P :ph34r:

Intamplator eu lucrez. :P

Dihorul, potzi intreba unde anume vin puse respectivele garnituri? Nu de alta dar eu nu am vazut asha ceva pana acum- e drept ca eu nu prea sunt cu tramvaiele ci cu autobuzele si troleibuzele mai mult.

Link către comentariu

Am 10 metri disponibili (de o masina si mai si ramane) , costa 30 eur, eu i-am luat pentru o antebelica din Italia de la un atelier de broaste, din pacate banda e prea ingusta si la mine nu se potriveste. Se pot face multe improvizatii, cu cablu electric cusut in vinilin (e naspa putrezeste in timp si apare rugina), cu banda de tapiterie, totusi chederul original are niste pernite pe banda ca sa nu scape afara, daca buza aripii nu e perfect plana te ajuta f mult la pasuire. Daca aveti nevoie dati un semn, era dat dar omul a fost f serios , il astept de vreo 6 luni.

Link către comentariu

• 4 weeks later...
Intamplator eu lucrez. :lol:

Dihorul, potzi intreba unde anume vin puse respectivele garnituri? Nu de alta dar eu nu am vazut asha ceva pana acum- e drept ca eu nu prea sunt cu tramvaiele ci cu autobuzele si troleibuzele mai mult.

Din cate am inteles de la vecinul lucrator la RATB-tramvaie, chederele respective ar veni la interior unde se imbina placile alea ornamentale tip tavan fals. Ori, mai sunt unele la burduf, daca imi aduc bine aminte

Link către comentariu

• 1 year later...

eu am avut la broasca din imagine cum ati zis si mai sus....din cablu de televizor imbracat cu vinilin negru si cusut...arata foarte bine si nu a ruginit nicaieri . Sincer arata mai bine decat cele originale...alea erau prea subtirii si se mai vedeau lufturi

Link către comentariu

• 1 month later...

suntem deja in 2008. nici vb n-a ruginit, n-a putrezit sau alte inconveniente....panza suport al vinilinului tre sa fie sintetica nu naturala (bumbac sau altele).......

PS. sunt exact asa cum le-am montat, si de atunci masina sta afara :offtopic:

Modificat de Kamikaze
Link către comentariu

ca sa nu devina exagerat de groase, sarma de dinauntru trebuie sa nu fie mai groasa de 4mm dar nici prea subtire. fasia de vinilin dublu lat se traseaza la mijoc cu pix, se pliaza in V, se desface astfel incat sa ramana un pic marcata muchia, se unge cu prenadez, si in fundul V-ului se aseaza sarma (preferabil de aluminiu, monofilara, ca sa aiba si un pic de plasticitate, sa poata fi mulata dupa formele masinii, si sa ramana in pozitia in care a fost modelata). Apoi cele doua brate ale V-ului se inchid, cand prenadezul s-a uscat suficient incat sa ramana lipite. portiunile care depasesc latimea fasiei de vinilin se petrec una peste alta pe max 20mm si se ung mai bogat cu prenadez. gaurile necesare se fac una cate una, doar atunci cand se monteaza, si se aseaza in pozitie astfel incat sa nu colecteze apa de ploaie ( ca si tiglele de pe casa).

Modificat de Kamikaze
Link către comentariu

ca sa nu devina exagerat de groase, sarma de dinauntru trebuie sa nu fie mai groasa de 4mm dar nici prea subtire. fasia de vinilin dublu lat se traseaza la mijoc cu pix, se pliaza in V, se desface astfel incat sa ramana un pic marcata muchia, se unge cu prenadez, si in fundul V-ului se aseaza sarma (preferabil de aluminiu, monofilara, ca sa aiba si un pic de plasticitate, sa poata fi mulata dupa formele masinii, si sa ramana in pozitia in care a fost modelata). Apoi cele doua brate ale V-ului se inchid, cand prenadezul s-a uscat suficient incat sa ramana lipite. portiunile care depasesc latimea fasiei de vinilin se petrec una peste alta pe max 20mm si se ung mai bogat cu prenadez. gaurile necesare se fac una cate una, doar atunci cand se monteaza, si se aseaza in pozitie astfel incat sa nu colecteze apa de ploaie ( ca si tiglele de pe casa).

CORECTAT:

acum am gasit o bucatica nefolosita: sarma de dinauntru are 5 mm...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!