Jump to content

Adio motor racit pe aer


dihorul
 Share

Postare recomandată

Se pare ca trebuie sa ne luam la adio de la fabricarea celebrului motor racit pe aer, conceput in anii 1938 de genialul inginer Ferdinand Porsche.

Ultimul motor de acest tip a fost produs in Brazilia, si a echipat nu mai putinul faimos VW Bus.

O data cu incetarea productiei de VW Bus in Brazilia, s-a oprit, la nivel mondial, si fabricarea motoarelor boxer.

Acest motor a fost produs in peste 28 milioane de exempare, echipand celebra Broscuta, Bus-ul, Karmann Ghia, Karmann Gia TC, VW 1600, VW Variant, VW TL, VW SP1, VW SP2, Brasilia, Saveiro, JEG, fara sa mai vorbim de infinitele variante fabricate artizanal ori de serie limitata, barci, mini-avioane, masini de curse si motociclete.

VW Brazilian a profitat de ocazie, si a lansat o serie limitata de 200 modele VW Bus, numita Serie Prata (seria de argint). Pretul de piata a unui exemplar comemorativ este de aprox. 17.000,00 USD, la acest pret primesti un Bus gri-metalizat cu geamuri colorate, tapiterie si embleme personalizate, etc.

Din datele furnizate de VW, Bus-ul s-a vandut in Brazilia (peste 1,5 milioane exemplare), depasind de trei ori suma vehiculelor comerciale produse de concurenta pe perioada 1951-2006! Asta da succes de vanzari ce dovedeste clar suprematia VW si a motorului racit pe aer. Noul Bus va pastra caroseria clasica, urmand sa fie echipat de un motor VW, in linie 1.4 - 8 supape de 80 Cp, schimband doar partea din fata cu o grila ce va gazdui radiatorul.

E trist, dupa ce a fost fabricat atatia ani, parca e greu sa spui adio celui mai prolific motor din istorie

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!