Jump to content

Derapand cu Broscuta


dihorul
 Share

Postare recomandată

Dupa cum bine stiti VW Broscuta functioneaza utilizand solutia "totul in spate". Distributia greutatii este de 35% fata si 65% spate. Din acest motiv, in special pe carosabil ud ori in situatii limita, Broscuta are tendinta de a "fugi de spate". Adica in majoritarea cazurilor puntea spate pierde prima aderenta. Ca sfat pentru a limita o situatie neplacuta, va recomand reglarea presiunii in pneuri, astfel incat sa ajungem la o diferenta intre punti de 10-20%. Puntea spate trebuie sa primeasca mai multa presiune in pneuri decat puntea fata. Regula e urmatoarea: Cu cat mai multa presiune intr-un pneu, cu atat mai putina deformare a benzii de rulare in cazul actiunii fortei laterale ce se manifesta in curbe. Totusi, nu trebuie sa exageram cu presiunea in rotile spate. Foarte importanta este si conditia pneurilor, cu cat mai performante-cu atat mai bine. In cazul in care va gasiti intr-o situatie limita, se recomanda virarea volanului in directia contrara curbei, fara a exagera, (1/4 rotatie volan e suficient) iar cand masina se redreseaza, reveniti cu volanul la normal deoarece masina poate continua derapajul in sens contrar. Si nu uitati-nu actionati frana in timpul derapajului!

Ca sa citez pe scotianul, tricampion mondial - Jackie Stewart: "Cea mai buna modalitate de a corecta un derapaj e sa nu intri in derapaj".

In orice caz, mentinand presiunea corecta in pneuri, uzand marci de calitate plus notiuni de control al masinii - este cheia pentru mii de kilometrii parcursi cu siguranta si sadisfactie.

Sa sti sa domini spatele unei Broscute e o tehnica si in acelasi timp o arta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si daca mai pui atatea gagici bune pe langa broscute io unu' am sa derapez sigur :unsure: io inteleg faza cu derapaju' si cu broscutele frumoase, ar parca se strica poza cu atatea bunaciuni ce par a fi un accesoriu perfect la fierataniile noastre :angry:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si daca mai pui atatea gagici bune pe langa broscute io unu' am sa derapez sigur :pale: io inteleg faza cu derapaju' si cu broscutele frumoase, ar parca se strica poza cu atatea bunaciuni ce par a fi un accesoriu perfect la fierataniile noastre :bom:

Masinile clasice au mers bine tot timpul cu tipe misto. Am o colectie intrega de poze de genul asta.

Iti trimit o poza de usa ca sa mai racim motorul, cu aer, bineinteles.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dar lipseste pasagera :P

Ai si pasagera acum. Adica pasagere! Si iti dau un Bus sa incapa toate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:lol: mistooo..nu le-ai pozat si din partea celalta? :lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:lol: mistooo..nu le-ai pozat si din partea celalta? :lol:

n-are usa si pe partea stanga :lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Chestia cu doua usi glisante a aparut la R Kangoo prima oara, din cate stiu. Nu am putut prinde si alt unghi. Cred ca poza a fost facuta pe centura. O fi unu peste si proprietar de VW Bus. Il bagam in club?

In poza asta apare modalitatea corecta de a inchide capota fata la Brotac. Presiunea trebuie sa fie aplicata in trei puncte simultan.

Modificat de dihorul
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cred ca ar trebui sa facem un topic separat cu instructiuni de genul asta si cu poze ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!