Jump to content

masina abandonata

Kamikaze
 Share

Postare recomandată

n-am gasit informatii despre asta.

stie cineva cum/ unde se declara o masina abandonata, cum se poate inmatricula (incepe procedura normala de reintrare in circulatie: ITP , etc)?

ce conditii trebuie sa indeplineasca, sa poata fi considerata abandonata?

multumesc anticipat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dilema asta am avut-o si eu cu nenumarate masini :angry:

Din pacate la Romania nu se poate face absolut nimic legal ... chiar daca masina are nr pe ea , nu poti afla numele/adresa proprietarului decat daca stii pe cineva la potera care e dispus sa se chinuie (la nr vechi ma refer).

Daca nu reusesti sa gasesti proprietarul (plecat din tara , mort , alte scuze..) nu ai cum sa faci nici un fel de act , nu poti dovedi ca omul nu e prin preajma sau ca nu are mostenitori legali , caz in care oricum masina le-ar reveni lor.

Asa ca intreaba pe oricine sta prin zona , poate reusesti cumva sa dai de proprietar , altfel e buna doar de fagocitat :blink:

Sper ca nu zic tampenii , dar m-am lovit si eu de treaba asta si e destul de neplacut ...

Succes !

Link către comentariu

Cica potzi sa te duci in audientza la politzie si sa afli cui apartzine... De incercat.

Link către comentariu

Ma indoiesc ca exista termenul legal "masina abandonata", ea trebuie sa aibe un proprietar sau este radiata (radiata pentru casare caz in care masina este pierduta, sau radiata si trecuta in parcul rece caz in care din nou trebuie contactat proprietarul)

Link către comentariu

sper sa nu fiu absurd. mi-a traznit o idee prin cap de multishor. am sa propun un scenariu...

1. mergi pe strada. o vezi: demolata, cazuta rau, dar are acel je-ne-sais-quoi al ei. te decizi ca daca e la un pret modic, sau depinde de gradul de inconstienta, o vei cumpara.

2. incepi procedurile: intreb in stinga, in dreapta, biletzuiesti masina, suni la 1000 telefoane (daca ai noroc macar) si batzi la zeci de usi. nimic.

3. masina cade pe zi ce trece. cu totii stim ce se intampla cu masinile abandonate. shuturi in ushi, geamuri sparte.. de acolo pina la fier vechi drumul e foarte scurt.

4. in cele din urma, dupa ce se umple de gunoaie si e locuita de aurolaci, chinuita de fiecare copil tembel si tropaita bine, masina ajunge in ultimul stadiu dinaintea topirii.

Morala: nu s-ar putea, (teoretic vorbind) ca , dupa incercari nereusite de a gasi un propietar, dupa ce nimeni nu stie nimic .. sa faci un artificiu tehnic? ma gandesc asa: masina e luata, ridicata de ADP. ramane intr-un spatiu amenajat, si apoi e scoasa la licitatie, daca propietarul nu se invredniceste sa o ia de acolo. stiu ca in cazul asta, propietarul e declarat inexistent, masina trece in propietatea ADP, si prin cumparare la licitatie, cumparatorul primeste o masina cu acte. adica un certificat de radiere, si un contract de vz. cumparare, in baza caruia poate face carte de identitate. pt cei care ar avea posibilitatea, "o matusa tamara" acolo, nu s-ar putea ca in felul asta masini dupa care suspinam si care se duc pe apa simbetei sa fie cumparate la pret ok? si mai ales cu acte? desigur, la un pret care sa fie chiar si la kg, dar nu astronomic....

corectati ce am spus mai sus.

Link către comentariu

Foarte corect si asa ceva exista in Europa, dar din pacate noi traim in romania..........unde nu exista pentru ca suntem prea destepti

Link către comentariu

din nou intreb. o masina cumparata la licitatie deschisa, nu mai poate fi inmatriculata? nu se poate cere o dovada a cumpararii masina, valabila pt o refacere de acte la politie/rar? ma refer aici poate la masini care sa merite... nu m-ash zbate pt un trabantel.. poate nici pt un fiat.. stiu ca de la adp masinile sunt scoase la licitatie. ori poate ma inshel?

Modificat de Fikat
Link către comentariu

Nu ai inteles. Nu exista sistemul prin care masinile abandonate legal sa intre automat in prorietatea primariei si aceasta sa poat face licitatii. Mai ales acum cand ei se chinuie sa scape de masinile vechi, nici gand ca va exista o portita prin care ele sa ajunga din nou in strada

Link către comentariu

No ... in speculatiile voastre nu luati in calcul o chestiune esentiala: statul (guvenul, industriasii, etc - sa nu nominalizez) nu au interesul si nici placerea sa vada rable (re) mergatoare pe strazile patriei ! De ce ?

1. Se pot cistiga bani (buni) la buget "doar" din masinile noi;

2. mare parte a populatiei (aici nu ne includem pe noi care suntem nebuni) sunt sceptici in privintza masinilor vechi; in primul rind datorita unui eventual pericol pe strada (va veni o vreme in care navigatia unui automobil va fi controlata integral electronic) in al doilea rind datorita noxelor; Aici nu mai conteaza ce credem noi despre ele. Intr-o societate echilibrata trebuie sa existe intii o modalitate echitabila de evaluare a unui automobil. Atita vreme cit nu exista - e mai usor sa interzici pentru a satisface marea masa a populatiei. Sa fim seriosi - ce spun 'ceilalti' ? "- Ia, du-o bai la remat !!! " e raspunsul.

Vreau sa mai adaug ceva - apropos de ivirea... Europei la orizont. A citit cineva noul cod fiscal de curiozitate ??? Exact ceea ce preconizam eu mai demult in perspectiva aderarii: s-au pus taxe pentru PRIMA INMATRCULARE in Romania (ups! Cine spunea ca tarile 'dispar' ?! -> fireste, dispar practic doar granitele :rolleyes: ) a unui automobil vechi costa cit nu face daca il cumperi de nou ! Adica, o rabla care o iei in Germania gratuit, te costa aici 4000 de E sa o inmatriculezi !

Deci nimeni nu-ti va mai interzice nimic: dar va deveni nerentabil.

Link către comentariu

Vreau sa mai adaug ceva - apropos de ivirea... Europei la orizont. A citit cineva noul cod fiscal de curiozitate ??? Exact ceea ce preconizam eu mai demult in perspectiva aderarii: s-au pus taxe pentru PRIMA INMATRCULARE in Romania (ups! Cine spunea ca tarile 'dispar' ?! -> fireste, dispar practic doar granitele :rolleyes: ) a unui automobil vechi costa cit nu face daca il cumperi de nou ! Adica, o rabla care o iei in Germania gratuit, te costa aici 4000 de E sa o inmatriculezi !

Deci nimeni nu-ti va mai interzice nimic: dar va deveni nerentabil.

e drept ca mai zice pe acolo ca pentru autoturismele istorice, declarate ca atare de catre forul de resort autohton - a se citi Retromobil - exista scutiri. Tzidula se scoate de la Retromobil contra cost (de la 50 eur in sus pare-mi-se, depinde daca esti/nu esti membru Retromobil) dupa ce treci cu masina (?) pe la ei - presupun ca exista doua sisteme - ori aduci masina, platesti taxa si se compenseaza apoi cu datorii bugetare viitoare :P, ori vii cu actele masinii + poze (ce-or cere ei pe acolo pe club) sa ii faca diploma - de intrebat - si prezinti tzidula la granita, la vames, ceea ce e mai ok, ca de la stat de regula mai greu banul inapoi.

Link către comentariu

Exista o lege privind ridicarea mashinilor abandonate si trecerea lor in propr primariei. Dar aia nu se complica sa le vanda ci le dau la fiare vechi. O sa incerc sa caut legea in cauza.

P.S. Pe vremea lui Ceashca se vindeau la licitatzie, pe str. Teius.

Link către comentariu

Exista o lege privind ridicarea mashinilor abandonate si trecerea lor in propr primariei. Dar aia nu se complica sa le vanda ci le dau la fiare vechi. O sa incerc sa caut legea in cauza.

P.S. Pe vremea lui Ceashca se vindeau la licitatzie, pe str. Teius.

L 421/2002

Link către comentariu

Deci exista baza legala ! Atunci ne mai lipseste o pila de unghii la Primarie si 10 zile rabdare sa-i dea somatia si sa expire ... culmea ar fi sa le vanda apoi la preturi astronomice :unsure:

Link către comentariu

de la teorie la practica e f lung drumul. ca sa ungi tot sistemul uneori si cu masina moaka nu se mai merita. exista masini in stare foarte buna, conservate, originale si in stare buna de functionare la pina in 20 milioane. daca ar functiona o asemenea stratagema inseamna ca s-ar face rost de acte pt oorice masina veche, pt orice caroserie fara serii. ma indoiesc, dar poate ca cineva ar trebui sa se documenteze mai bine.

Link către comentariu

Atzi vazut tampenie? Vehiculele fara stapan pot fi vandute sau duse la fier vechi, cele abandonate numai la fier vechi :pale: . Morala? Daca vrem o mashina abandonata, intai ii scoatem numerele pe shestake :bom:

Link către comentariu

mai, sa fie!

ce tara complicata!

deci sansa ar fi

daca o ridica, daca astepti, daca n-o ia altu, daca ...

firar....!

asta in cazul in care e intr-un loc (teren) ne-privat.

si daca mi-a lasat-o in curte si nu se mai intoarce in tara

ce mai e de facut?

s-o pun in strada? si sa-i iau numerele jos?

hm

parca totusi nu...

culmea ca mai am si actele

dar nu pe proprietar!!! :scratch:

dus

cu pluta....

eu cel putin nu vad solutia

(evtl ii platesc biletul de avion dus-intors, sa vina in Ro!)

facem actele si-l expediez inapoi, ca n-am reusit sa-l conving sa faca o imputernicire la notar, s-o trec pe numele meu...da de radiat vrea s-o radieze :D :D

Modificat de Kamikaze
Link către comentariu

Numai propr din acte conteaza- ala e plecat din .ro?

Link către comentariu

facem actele si-l expediez inapoi, ca n-am reusit sa-l conving sa faca o imputernicire la notar, s-o trec pe numele meu...da de radiat vrea s-o radieze :lol: :lol:

poti sa il dai in judecata pentru ca instanta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act de vanzare cumparare :lol:

Link către comentariu

Numai propr din acte conteaza- ala e plecat din .ro?

exact, si nu mai are motive nici sa se intoarca, si-l doare in ...partea cealalta de cand astept sa vina sau sa rezolvam cumva

Link către comentariu

Daca exista, nu-ti poate face o procura ? de acolo de unde e ? iar tu doar sa platesti procura aia ?

Link către comentariu

Parca stiam ca se poate face o procura la consulatul roman din tara respectiva, daca e plecat din .ro

Link către comentariu

Parca stiam ca se poate face o procura la consulatul roman din tara respectiva, daca e plecat din .ro

eu stiu ca ar fi suficient si sa le faca la notarul de acolo, dar asta insemna sa dea niste bani... ori asta e problema, ca nu mai vrea sa cheltuiasca niik...

Link către comentariu

eu stiu ca ar fi suficient si sa le faca la notarul de acolo, dar asta insemna sa dea niste bani... ori asta e problema, ca nu mai vrea sa cheltuiasca niik...

dar cit poate costa o semnatura de la notar? must be a very cheap man...

Link către comentariu

ori asta e problema, ca nu mai vrea sa cheltuiasca niik...

Pai asta am zis: plateste tu

Link către comentariu

Pai asta am zis: plateste tu

o sa-i trimit bani... sper sa si faca procura

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!