Jump to content

Calitate parbriz

kata
 Share

Postare recomandată

Cu senzor de ploaie si parasolar a fost undeva la 650 RON cu manopera.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut....am si eu o MICA problema cu parbrizul.....beleaua este ca e modelul ala cu incalzire ,am luat o bucata de gheata de pe un tir care venea din sens opus si mi la crapat oleak acum sa dus in vreo 8 directii si tinde sa se duca tot.As vrea sa il schimb, dar cum nu am casco ca am avut niste belele cu aia de la asigurari trebuie sa il schimb pe bani mei.....daca stie cine unde as gasi unul mai ieftin cu incalzire si senzor de ploaie ca la reprezentata (nu am incercat inca) sigur e o caruta de bani.scz daca sunt cumva off topic:D

Link către comentariu

Si eu consider ca au o calitate ce lasa de dorit noile parbrize.

Recent am constatat ca dupa vremea asta proasta eu ramas foooarte mult zgarieturi liniare de la stergatoare, lucru care nu mi s-a intamplat deloc la masinile anterioare. Ba chiar mai am un Bmw din 1982, care il tin de suflet si in afara de 2 floricele de la niste pietricele chiar zgomotoase ( care probabil ar fi produs floricele mai mari pe asta de la Passat), nu are nici o zgarietura de la stergatoare. :)

Link către comentariu

Cand schimbam parbrizul, care-i treaba cu senzorul de ploaie ? Senzorul este cutiuta aia neagra de plastic din partea de sus a parbrizului, nu ? Senzorul de ce ar trebui schimbat odata cu parbrizul ?

Link către comentariu

Senzorul de lumina/ploaie este incorporat in parbriz, daca schimbi parbrizul va trebui sa ai in vedere ca trebuie sa cumperi unul cu acel senzor pentru ca altfel acea optiune nu iti va mai functiona.

Link către comentariu

• 1 month later...

fratilor, eu am un B6 cu parbriz tenta verde, senzor ploaie/lumina si INCAZIRE... crapat de cateva zile; am inteles ca unul original identic este o caruta de bani; as pune unul mai ieftin cu senzori dar fara incalzire. credeti ca va da eroare calculatorul (sau modulul de confort)??? sfaturi va rog...

Link către comentariu

Ai intrebat de pret la reprezentanta sau l;a un centru care monteaza parbrize? Pt ca diferenta este enorma intre reprezentanta si alt service. Eu de exemplu am platit 470 ROn parbriz+manopera(parbriz fara senzori) in conditiile in care in reprezentanta mi-au cerut 1200 ron pt aceeasi operatie

Link către comentariu

da, la service VW cer 1200lei pt parbriz cu senzor dar fara incalzire, ala cu incalzire are pret astronomic; am gasit cu incalzire after-market pe la 800lei si fara incalzire (doar cu senzor) pe la 400lei. sunt multi producatori aftermarket... de care sa ma feresc sau ce recomandati voi? ati mai montat parbriz fara incalzire in locul unuia care avea initial?

Modificat de R_a_z_v_a_n
Link către comentariu

cel mai mic pret am gasit pe XYG (ceva chinezesc); am verificat cu ochii din dotare sa vad daca nu distorsioneaza si pare OK (pret 350 lei); aveti experiente neplacute cu ei? apoi in ordine am mai gasit Nordglass (400lei) , Saint Gobain (600lei) , Pilkington (650lei).. etc, pret fara montaj si cu TVA inclus

Modificat de R_a_z_v_a_n
QUOTE inutil.
Link către comentariu

• 2 weeks later...
fratilor, eu am un B6 cu parbriz tenta verde, senzor ploaie/lumina si INCAZIRE... crapat de cateva zile; am inteles ca unul original identic este o caruta de bani; as pune unul mai ieftin cu senzori dar fara incalzire. credeti ca va da eroare calculatorul (sau modulul de confort)??? sfaturi va rog...

Nu lasa masina fara parbriz incalzit! E pacat de ea! Daca vrei pot sa te ajut, am un prieten bun si iti poate da un pret bun la parbriz! Da un PM si vb

Link către comentariu

A trebuit sa schimb parbrizul (cu senzor) pe CASCO si am observat:

1. senzorul de ploaie s-a refolosit cu succes, fara nici o problema - deci cine il schimba pe banii lui nu trebuie sa renunte la aceasta optiune

2. a fost al 3-lea parbriz schimbat in 2 ani, cel de acum l-am pus la reprezentanta si e marca SPLINTEX cu sigla VW (Splintex Laminated); la ciocanire cu degetul suna mai plin, mai infundat decat restul geamurilor din masina; luneta spate e tot Splintex din fabrica; daca e laminat cred ca rezista mai bine

Link către comentariu

:)) overseas - este normal ca parbrizul sa "sune" altfel decat restul geamurilor de pe masina deoarece este fabricat altfel, este dublu strat, are o folie intre cele doua foi ...etc.

Link către comentariu

O fi normal (mai invatam si noi), dar am avut Saint Gobain pe care nu era sigla VW si nu scria Laminated. Splintex suna altfel chiar decat S Gobain.

Link către comentariu

E normal sa sune altfel, deoarece compozitia sticlei este alta, in functie de fabricant. Acesta adauga diferiti oxizi pentru a obtine o anumita culoare, elasticitate, duritate etc. Important este ca noul parbriz sa nu deformeze imaginea.

Link către comentariu

splintex fata de st gobain este ca si carfil fata de weber. Pe audi am toate geamurile st gobain...cu sigla audi . Mai exista fabricanti mari ca sekurit, sicursiv...mai mari decat splintex, care este o alegere facuta de fabrica cu gandul la...buget.

Link către comentariu

deci sa inteleg ca Saint Gobain este cel mai recomandat dintre firmele enumerate de mine?

Link către comentariu

In calitate de nepriceput, la ciocanit cu degetul, Splintex - laminated imi suna mai bine decat altele. Grija mea e sa reziste la pietricele, alte calitati nu ma intereseaza.

Link către comentariu

Am observat o ciupitura fara sa infloreasca... sa ma duc sa o sigilez sau nu are rost .... am parbriz incalzit electric are cineva idee cat costa unul nou? sper sa nu ajung sa il schimb...

Link către comentariu

Daca nu e plecata nici o fisura cat de mica, ci doar e "scalpat", lasa-l asa ca nu se intampla nimic!

Modificat de Cristi_VW
Link către comentariu

Am observat o ciupitura fara sa infloreasca... sa ma duc sa o sigilez sau nu are rost .... am parbriz incalzit electric are cineva idee cat costa unul nou? sper sa nu ajung sa il schimb...

Nu au ce sa repare la el , se repara numai fisurile care pleaca din ciupitura in stratul exterior . Deci deocamdata nu ai ce face , daca ( si sper sa nu se intimple ) o sa apara fisuri ( de regula apar iarna cind sint variatii mari de temperatura ) atunci sa il repari si sa nu lasi fisurile sa creasca .

Link către comentariu

ok dar cam cat cost unul nou original si daca se face si cu licenta ca sa stiu la ce sa ma astept pt ca nu exista drum sa nu sara stanci pe parbriz?

Link către comentariu

pai am facut eu in prealabil o lista de preturi doar cu cateva posturi mai sus... te poti orienta dupa asta

la mine e crapat si se tot duce; trebuie schimbat sapt viitoare.

Link către comentariu

Am citit dar nu am gasit originalul astronomicul.... cu incalzire

Link către comentariu

Kong, pt 50 lei eu zic sa te duci sa-ti repari ciupitura altfel o sa evolueze. Pune putina banda scotch ca sa sigilezi, sa nu intre praf acolo si du-te cat mai curand.

Uite aici cateva link-uri despre asta, sau "google it"

http://www.expertdetailing.ro/ro/101_51_index.php

http://www.geamuriauto.ro/geamuri-auto/rec...ce-iasi-08.html

Link către comentariu

Am si eu o mica ciuptura (vreo 3 mm in diametru si numai pe foaia exterioara a parbrizului). M-am dus la reparat, mi-a gaurit numai foaia exterioara de geam, a umplut cu adeziv si a fost ok.

...pana pa prima spalare cand a inceput sa infloreasca usor si fin in spirala pe o raza de 0,5 cm in jur, dupa care s-a oprit. Acum sta asa de un an.

Cineva mi-a zis ca nu-i bine sa dai cu burghiul la ciupituri (neinflorite) ca se slabeste parbrizul, ci numa sa umpli ciupitura cu adeziv.

Multa bafta, Kong!

Modificat de Michi
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!