Jump to content

Calitate parbriz


kata
 Share

Postare recomandată

Intre floricica si fisura de 20cm lungime nu a durat mai mult de 2 minute.

Cred ca e o problema undeva de tensiuni in parbriz, la montaj sau nu stiu de ce dar fisura a aparut aproape imediat cu un pocnet scurt.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

am incasat si eu o pietricica in parbriz

acum inecerc sa-l schimb insa nu ma pot hotara

la seat am gasit parbriz Pilkington 1400 lei cu montaj iar la ager parbriz Sekurit Saint-Gobain la un cost total de circa 900 lei

stie careva care dintre cele doua e mai bun - pe masina am avut initial Pilkington

merci

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

C o s m i n

Ca si calitate e la fel. Eu zic sa alegi cel cu 900 de lei. La Passatul meu mi-am pus parbriz pe producator, la 300 de lei montaj inclus, si vreau sa zic ca e la fel de rezistent ca si cel dinainte, care era original. In fond, e tot sticla. Si la o piatra sanatoasa, se crapa la fel, orice marca ar fi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 6 months later...

Stiu ca este putin vechi topicul... Astazi dimineata aveam geamurile inghetate. Am curatat parbrizul cu o racleta din plastic si dupa amiaza, in lumina soarelui am constatat ca l-am zgariat. :rolleyes: Mi se pare incredibil! Aceeasi racleta am utilizat-o si la masinile pe care le-am avut anterior fara nici un fel de probleme. De suparare am aruncat racleta. E posibil asa ceva? Din ce naiba o fi facut? Din mamaliga? Mi-am luat din Carrefour alta curatatoare dar acum mi-e teama sa mai o utilizez. Voi cu ce dati gheata jos de pe parbriz?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Foloseste solutie de dezghetat geamurile cu aerosol. Eu am folosit iarna trecuta si e mult mai parctic si mai rapid. Intr-un minut rezolv atat parbrizul cat si luneta. :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stiu ca este putin vechi topicul... Astazi dimineata aveam geamurile inghetate. Am curatat parbrizul cu o racleta din plastic si dupa amiaza, in lumina soarelui am constatat ca l-am zgariat. :P Mi se pare incredibil! Aceeasi racleta am utilizat-o si la masinile pe care le-am avut anterior fara nici un fel de probleme. De suparare am aruncat racleta. E posibil asa ceva? Din ce naiba o fi facut? Din mamaliga? Mi-am luat din Carrefour alta curatatoare dar acum mi-e teama sa mai o utilizez. Voi cu ce dati gheata jos de pe parbriz?

Probabil ai prins o pietricica acolo si ai observat probabil la un unghi special al soarelui...

DIN EXPERIENTA PROPRIE toate racletele zgarie parbrizul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Victor: bine ai facut ca ai aruncat racheta :wub: ( si sincer, si cea noua pe care ai luato, dai-o cadou altuia, sau puneo la naftalina ) ...si cum ti-au recomandat si colegi, incearca sa-ti cumperi fie din Carrefour, fie din alte magazine, o solutie de degivrare/dezghetzare pt parbriz...

dimineatza cand gasesti geamurile inghetzate, pufaie un pic in parte de sus consistent pe un rand ( de la un capat la altu' ), si dupa asteapta... solutia se va prelinge pana la baza si va deghetza in maxim 5-8 minute tot prabrizul/luneta/geamurile laterale :P (depinde de caz )

eu folosesc de la MA*FRA, produsul lor NOT ICE ...mi-am luat acum 3 sapatamani (inainte de prima ninsoare serioasa) vreo 4 flacoane si abia ieri dimineata l-am terminat pe primul :)

deci pt ~30 RON, protejez parbrizul, NU inghet dimineata chinuindu-ma sa raschetez chiciura de pe el si intre timp ce se dezgheata parbrizul incalzesc bine masina/motorul :P

Regards,

Riddler

P.S.: de cand mi-am luat carnetul si am prins prima iarna ca sofer, multi mi-au recomandat sa uit de racheta/drisce/razuitoare si sa-mi iau solutii, iar pe vremea aia conduceam o dacie :lol:

Modificat de Riddler
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Velocity_Warrior

Pe langa sfaturile de mai sus pe care le gasesc cele mai utile mai adaug si eu ceva.

"Dimineata pe racoare" :D se porneste motorul, se da drumul la dezaburire parbriz si luneta (pt luneta ar trebui sa aiba toata lumea in schimb nu stiu daca pt parbriz intra in standard). De fapt ce se intampla, porneste ventilatorul de interior la turatie maxima sau aproape maxima si se directioneaza tot fluxul de aer spre parbriz. Se asteapta putintelus timp pana ce stratul superficial dintre gheata propriu-zisa si parbriz devine lichid. Apoi cu o racleta care poseda si o buza de cauciuc nu doar buza de plastic de 2 lei se incearca inlaturarea ghetii.

Bineinteles treaba asta functioneaza doar la straturi subtiri si foarte subtiri de gheata, la straturi groase si foarte groase "va rugam spargeti geamul" :D sau utilizati solutiile din posturile anterioare :Driver: .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Totusi nu cred ca ar fi trebuit sa se zgarie... La alte marci de ce nu s-a zgariat? In privinta spray-ului de dezghetat - am avut in anii trecuti asa ceva dar nu am fost multumit - raman urme de grasime pe parbriz... Cu asteptatul 5-6 minute dimineata, cu aerul la maxim, stiu si eu, problema este ca dimineata sunt pe fuga, mereu in intarziere si 5 minute sunt vitale... :) Probabil ca voi incerca sa dau cu apa calduta...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In privinta spray-ului de dezghetat - am avut in anii trecuti asa ceva dar nu am fost multumit - raman urme de grasime pe parbriz...

si dupa ce se incalzeste masina si parbrizul pe drum nu le poti sterge cu solutia de spalat parbrizul si cu stergatorile? Problema ar fi cu luneta care e mai tot timpul murdara, dar o spal la cateva zile

Probabil ca voi incerca sa dau cu apa calduta...

Cea mai proasta idee. Sa vezi ce flori de gheata ti se formeaza pe urma pe parbriz pana se incalzeste...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Probabil ca voi incerca sa dau cu apa calduta...

eu zic sa uiti de metoda asta, care se aplica pe vremuri la dacii, si incearca sa-ti iei un produs de deghetzare mai de calitate, pe baza de aerosol, chit ca-ti ramane grasime, pe fata folosesti stergatoarele, pt luneta iei o carpa care ai imbibato intr-o solutie de parbriz sau solutie de sters geamurile si-l stergi frumos :Driver:

(...)

problema este ca dimineata sunt pe fuga, mereu in intarziere si 5 minute sunt vitale... :P

era un vechi proverb care suna asa "Cine se scoala mai de dimineata ...inseamna ca nu a dormit acasa" :P :D

oricum EVITA rachetele fara cauciuc, doar cu plastic din ala de 2 parale si apa calda :blah:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Nu mai vreau sa deschid un topic nou, asa ca va intreb aici.

Avand in vedere ca traim intr-o tara condusa doar de handicapati mintal, dintre care multi nu stiu nici macar sa porneasca un computer nu stiu, mai mult sa poate gestiona si conduce cum se cuvine.

Asadar, datorita acestor inapoiati, care considara ca este normal sa se arunce cu pietre, nisip si sare pe sosea iarna, ca si material antiderapant, am avut marele noroc sa primesc in parbriz o piatra de toata frumusetea, facandu-i o spartura in toata splendoarea ei.

As vrea sa imi dati un sfat de unde as putea achizitiona un nou parbriz si la ce pret este. Mentionez ca nu vreau sa il fac pe CASCO, deoarece nu am de gand sa trag penalizari ani de acum inainte pt un parbriz.

PS. Parbrizul vreau sa fie neaparat original, sa aiba acea tenta verzuie si calitate.

Va multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

www.autoglas.ro pe Stirbei Voda. Pe undeva pe la 600 Ron.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am vazut ca s-a discutat pe aici cu pagini in urma si lumea spunea cand unele cand altele. Atentie la calitatea si firma producatoare. Indiferent ce parere aveti sau prin ce intamplari personale ati trecut, Sekurit Saint-Gobain este firma cea mai buna (si cu pretul cel mai mare). Parbrizele "de fabrica" la Audi sunt facute de ei si au in plus sigla Audi (evident nu de asta am spus ca sunt cele mai bune, doar am facut o remarca). Nu stiu exact daca si la celelalte marci ale grupului sunt folosite tot Saint-Gobain. Am citit destule review-uri pe net si discutii legate asta, nu le mai repet pe aici, care discuta despre calitatea diversilor producatori.

La un moment dat am cautat parbriz pentru a il schimba pe al meu si la Ager Service (Autoglass) am gasit la pret 800 RON original cu sigla si la 700 RON era tot Saint-Gobain dar fara sigla. Celelalte firme producatoare gen Pilkington au un pret mult mai mic, in jur de 300-450 RON si sunt mai proaste.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am schimbat anul trecut 4 bucati.

cum luam o pietricica in parbriz...poc..inflorea si pleca in toate directiile.

In total in 4 ani si 110k km am schimbat 8 parbrize. (OPT!)

La skoda am schimbat 1 singur in 4 ani dupa ce am luat ditai bulonul de 5 cm zvarlit din rotile unei basculante. ATAT!

Momentan am un parbriz made in USA, firma se numeste "Guardian".

Asta rezista cu brio, am impresia ca la americani nu a ajuns inca damblaua cu produse eco sau eurozdamasii...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am 150 mii km si il am tot pe cel original.

am laut si eu pietre si in romania si pe autostrada la viteza dar nimic.

si eu ma mir ca mai rezista.

dar in schimb cand imi bate soarele din fata pe parbriz se vad sute de punctulete mici(urmele ramase de la pietrele luate cred)

stiti daca se poate face vreun tratament sa dispara aceste puncte? sau doar trebuie schimbat parbrizul?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cea mai ok solutie e sa schimbi parbrizul. La fel ca si Rapier, iti recomand Saint-Gobain la firma AutoGlass ( Ager Service). Eu acolo mi-am schimbat parbrizul si a iesit super ok. Plus ca am avut optiunea de al lua cu Parasolar si arata foarte tare impreuna cu folia de pe geamuri. ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

eu mi-am luat asta vara din nemtia, in iulie un b6 si cred ca are parbrizul original (era lacrima nu alta). am ajuns acasa cu el intr-o vineri seara si duminica am luat o piatra nu foarte mare si mergeam si incet (cam 40). am facut o floare initial in partea de sus si putin dreapta. A doua zi seara, dupa ce masina a stat in soare toata ziua l 35 grade, am descoperit ca se dusese crapatura pana jos aproape. nu l-am schimbat nici acum, astept la vara ca merg iar in nemtia si am niste prieteni acolo si poate il schimb la ei. oricum voiam sa spun altceva. de atunci am mai luat cel putin 10-15 pietre mai mici sau mai mari si nu a mai avut absolut nimic, a ramas cu crapatura veche. chestia e urmatoarea: atunci cand am patit-o, era in jurul amiezei si afara erau vreo 38-40 grade la soare (masina, deci si parbrizul, la exterior erau incinse bine ca mersesem multisor inainte de a pati-o) iar in masina erau 21 grade.in plus, ganditi-va ca la temp aia de afara materia (cel putin cea din care este facuta o masina) se dilata deci va dati seama ce tensiuni se creaza in structura parbrizului. Asa ca asta a fost cauza. parbrizul repet este supercalitate. ghinion. Concluzia: rugati-va vara cand e cald tare si circulati cu masina sa nu luati pietre in parbriz! :Driver:

Modificat de D@ny
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Am gasit de schimbat parbrizul, 500 ron cu tot cu manopera, 3 ani garantie zic ei, de la Europarbrize in Brasov. E cu parasolar, gri, zic ei, si in doua ore plec cu masina, cu parbrizul schimbat.

Stie cineva ceva de ei, ce fel de parbrize comercializeaza, cum stau la capitolul instalare, cum lucreaza, etc? Si ca suma e mult, e putin? Pot gasi si mai ieftin si mai bun, evetual cu tot cu manopera?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vrei mai ieftin de atat? Slabe sanse.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am parbrizul original, la 140000 km, si a rezistat cu stoicism. Are cel putin 4 floricele (din care una deranjeaza putin ca e cam in dreptul privirii sa zic asa) de la balastrul (altfel nu pot sa-i spun, ca numai nisip nu e :icon_thumright: ) aruncat pe strazi, si care nu se mai curata niciodata (cel putin inafara localitatilor eu nu am vazut), doar ca-l mai vantura autotrenurile. Nu a pornit niciuna din floricele. Cum zicea cineva mai sus, cand bate soarele se vede o mare de punctulete mici, e ca sita :icon_thumright:. :icon_thumright: Stie cineva unde pot schimba parbrizul la Cluj la un pret bun si... calitate ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am 75.000 de km si nu am patit nimic pana acum 2 zile cand m-am trezit cu ditamai floricica pe parbriz....:).Am zis asta e si gata bine ca s-a intamplat numai atat.Ieri dimineata cand am parcat in fata firmei am constatat ca a mai aparut una la 20cm langa ea.La centrul de parbrize din GALATI mi-au spus ca ma costa 60ron de floricica sa o repare dar trebuie sa stea masina minim 2-3 zile in soare :):( Pretul pentru un parbriz nou cu senzor ma ajunge undeva la 800-900 ron.

O sa ma duc sa il repar sa vedem daca tine asa cum spune ei..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am reparat o astfel de floricica in august insa pe frigurile astea a cedat.

Culmea este ca am mai facut aceasta operatiune acum doi ani,la un golf, la ala a rezistat fara nici o problema.

Operatiunea a fost facuta la acelasi service, exclud calitatea proasta a manoperei si tind sa cred ca parbrizul de pe passat este mai slab calitativ avand in vedere ca si pozitia ciobiturilor este cam aceeasi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am gasit de schimbat parbrizul, 500 ron cu tot cu manopera, 3 ani garantie zic ei, de la Europarbrize in Brasov. E cu parasolar, gri, zic ei, si in doua ore plec cu masina, cu parbrizul schimbat.

Stie cineva ceva de ei, ce fel de parbrize comercializeaza, cum stau la capitolul instalare, cum lucreaza, etc? Si ca suma e mult, e putin? Pot gasi si mai ieftin si mai bun, evetual cu tot cu manopera?

decat 500 ron cu tot cu manopera ? si sa fie cel fara senzor de ploaie si tot mi se pare cam putin

Cea mai ok solutie e sa schimbi parbrizul. La fel ca si Rapier, iti recomand Saint-Gobain la firma AutoGlass ( Ager Service). Eu acolo mi-am schimbat parbrizul si a iesit super ok. Plus ca am avut optiunea de al lua cu Parasolar si arata foarte tare impreuna cu folia de pe geamuri. :icon_thumright:

cat te-a costat toata afacerea? pretul parbrizului?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!