Jump to content

Mein weißer Schneeball

DeathArrow

Postare recomandată

Voi încerca să prezint mașina fără să o dau în genurile liric, epic sau dramatic atât de populare pe topicurile de genul ăsta. Să văd dacă rezist.

De vreo doi ani tot căutam o mașină care să fie decentă și pe asfalt și în off-road, cât de cât spațioasă, cât de cât sprintenă, cât de cât comfortabilă. Ceva care să nu exceleze la nimic dar să fie bună la toate.

Am avut pe listă Toyota Landcruiser (am eliminat-o pentru că nu este prea grozavă pe asfalt), Mitsubishi Pajero (la fel), Jeep Grand Cherokee WK2 (probleme cu motorul) și VW Touareg 7P.

M-am uitat pe grămezi de anunțuri numai că Touareg care să aibe si Terrain Tech și suspensii pneumatice sunt foarte rare. 

Până la urmă am găsit exemplarul de față, din 2016, la aproape 164000 de kilometri. Este varianta R Line, cu Terrain Tech și suspensii pneumatice (la opțiunile astea două țineam neapărat, restul nu-s rele dar...). Din ce am văzut are aproape toate opțiunile - lipses parbriz încălzit, ventilare în scaune (asta ar fi fost mișto pe căldurile astea - poate fac un retrofit) și sunet Dynaudio.

Mașina a fost găsită de mine la o persoana fizică care pusese un anunț pe mobile.de și am colaborat cu o firmă din Cluj ca să se ocupe de achiziție, adus la București si numere roșii. A fost o tevatură și cu achiziția.

Moșul - proaspăt pensionar, ceva șef de uzină la combinatul ThyssenKrupp - era destul de reticent, nu voia să trimită VIN-ul, era speriat de români și de bombe. A fost un agent de la firma dfin Cluj să o vadă, mi-a trimis filmare, eu am plătit un avans, ei au trebuit să îl convingă din nou să o vândă (pentru că ezita, auzise el că românii nu au grijă de mașini), au semnat contract, i-au dat banii, au pus-o pe trailer și a început lunga călătorie dinspre Dortmund spre București - care a durat ceva vreme. 

A ajuns la mine pe la două noaptea acum vreo 11 zile, cu tot cu cauciucuri de iarnă în spate si ceva grilaje despărțitoare pe care le-am donat. 

Am fost cu ea la dr Touareg la Călărași, am făcut revizia, s-a curățat admisia, s-a desfundat stropitorul de pe spate care era înfundat, s-a schimbat antigelul, s-aau curățat scurgerile de la trapă, s-a verificat, s-a testat, s-a schimbat o lampa de ceață pe spate și cam atât. Dorin a zis că este într-o stare foarte bună.

Făcusem programare la RAR Călărași dar din p[ăcate nu am ajuns, până a venit lampa de ceață comandată de Dorin era prea târziu. DIn păcate au făcut o măgărie cei de la VW cu asta. La modelul pre-facelift, era doar un bec care putea fi schimbat rapid și ieftin. Acum e un led cu ceva chip și trebuie schimbat cu totul și costă 750 de lei.

Azi am făcut și RAR-ul la Voluntari, am obținut CIV și mă pregătesc pentru înmatriculare după ce îmi sosesc și restul de acte de la Cluj.

Am în plan pentru viitoarele săptămâni: schimb de ulei la cutia de viteze, schimb de ulei în diferențialul față, diferențialul spate, cutia de transfer și de schimbat lichidul de frână.

Mai am în polan pentru ceva mai încolo:

Să cumpăr încă o pereche de jante pe 18" și cauciucuri AT - Falken Wildpeak vreau, nu știu dacă intră 265/65 R18 fără să frece nicăieri sau doar 265/60 R18, ca să o scot nițel si în teren, să probez reductorul si diferențialele blocabile.

Modul Android Auto

Becuri led la faruri.

Poate să schimb și scuturile de sub ea cu unele mai solide (are un scut de tablă subțire și unul de plastic)

Poate preșuri și tăvița din porcbagaj, deși sunt în stare bună.

Cam atât cu schimbatul, pentru că este într-o stare foarte bună atât tehnic cât și estetic. Din păcate eu nu am garaj precum fostul propietar și starea estetică s-ar putea să se degradeze. 

În rest, apă, paie și bătaie. 

Până acum sunt destul de mulțumit, chiar încântat. Cu consumul nu sunt chiar fericit, am văzut că sunt mulți care reușesc să scoată 10% sau chiar puțin sub. EU nu reușesc. 

Adaug și niște poze făcute în grabă, posibil să pun și altele mai târziu.

PS. și copii sunt încântați de mașină, o alintă "monstrul".

PPS. sunt încântat și de culoarea albă, aș fi luat orice culoare dar prefer alb penntru ca nu se încinge așa de tare de la soare. Pe spate am geamuri fumurii, probabil că dacă găsesc un parasolar mai acătării rezolv problema și cu scanele din fată, care fiind de piele se încing destul de tare.

8466a498-23c6-415c-b5d5-70f0ac7b508f.jpg

fd7fda94-cacc-40f7-9207-66f49e376afd.jpg

Link către comentariu

In primul rand, felicitari pentru masina. E un exemplar peste medie. 

In al 2lea rand, de unde vine nebunia asta cu consumul la masini de +2t, +200 de cai si roti pe 20-21? Este ft ok cat consuma si da, poate exista o diferenta semnificativa intre roti pe 18 si roti pe 20-21, de genul 9% vs 11%.

Link către comentariu

Dragut utilajul - sa il folosesti cu placere la intreg potentialul!

Falken-urile de care zici sunt o optiune si pentru mine in toamna cand va veni vremea sa schimb actualele cauciucuri. Par un compromis bun intre cauciucuri on-off road.

Pune totusi mai multe poze ...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   3 membri

• Cristian
    • DeathArrow
    • dydu_kuf
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!