Jump to content

Octavia 2 intrebari

raphaelo70
 Share

Postare recomandată

Salut,
Am achizitionat o Octavia 2 VRS 2.0 200cp benzina, an 2012. Sunt sigur ca intrebarile mele au fost deja puse anterior de zeci de ori insa sunt interesat de alte raspunsuri.
Cand am luat masina am fost cu VCDSul sa vad ce erori are si erau urmatoarele:
1. Eroare antena radio (prima oara cand vad eroare de antena). Banuiesc ca a intrat apa la antena, urmeaza sa comand antena radio si sa o montez. Banuiesc ca presupun bine si e antena in sine, nu? Pot exista alte cauze?
2. Eroare AFS, xenon adaptiv. Aici mi-am luat teapa. Pe VCDS imi zicea ca nu e modulul codat, nici o problema, nu am investigat prea mult pe loc. Se pare ca modulul e ars si trebuie sa-l schimb. Am gasit modul dupa codul de piesa dar se cam aburesc farurile asa ca nu stiu daca e mai ok sa iau alte faruri sau sa le fac pe cele de acum. Nu sunt matuite, crapate, sparte, etc, dar fac condens si imi e sa nu incerc sa le repar si sa ajung sa cumpar altele. Sunt ceva garnituri care trebuie schimbate sau care sunt cauzele cele mai comune pt condens in afara de masticul dintre "sticla" farului si carcasa de plastic?
3 Eroare releu spalatoare faruri. Aici era siguranta, am schimbat-o si s-a rezolvat problema.
4. Right Tail Light. Am scos toate becurile din stop, toate sunt in regula, functioneaza, nu inteleg de unde e eroarea asta. Chiar si cele de pozitie W5W sunt ok.

Cam astea sunt erorile, una din ele am rezolvat-o si a mai ramas sa vad cu modulul de xenon de la farul dreapta, cea de antena radio si cea de stop. Daca stiti alte cauze pentru cele 3 erori orice sfat e binevenit. Eu doar presupun care sunt cauzele bazat pe ce am mai intalnit pana acum.

Acum, 2 probleme de ordin mecanic, sigur discutate si in alte postari.
1. Consumul de ulei.
Motorul are 175.000 km reali. Merge bine, nu are probleme dar consuma ulei. Ma asteptam la asta dar consuma cam mult. la 500km a baut cam 1.5L ceea ce e mult.
Am vorbit cu un coleg de munca care a lucrat la dealer Audi si mi-a spus ca exista kit de reparatie dar sunt mai multe versiuni, cea mai buna fiind ultima versiune ce se gaseste la dealer, ca materialul din care sunt facute piesele e mult mai calitativ. A facut cineva o astfel de reparatie (nu neaparat la dealer)? Cam la ce suma sa ma astept?

2. Frana
Masina se franeaza singura. Se simte cel mai mult la viteza mica inainte sa opresti. Prima data am zis ca e de la Hill Assist ca e mai sensibil dar nu pare sa fie asta cauza. Mi-am dat seama ca nu are buton fizic pentru Hill Assist sa-l dezactivez asa ca merg pe banuieli. Din ce am inteles furtunele de la etrieri fac fulgi pe interior si tin presiune in etrier sau e pompa de frana uzata si trebuie schimbata.
Nu m-am lovit niciodata de problema asta pana acum la alta masina. Trebuie sa o duc sa ii fac schimbul de placute asa ca un sfat legat de problema asta e binevenit, sa stiu ce sa le zic celor de la service sa verifice si ce e indicat sa schimb (furtunele arata bine de exemplu).

Mersi!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• lupo_bv a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   1 membru

• adrian001
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!