Jump to content

din nou la Phaeton, unul simplu si modest

mik15

Postare recomandată

Mi se pare ca arata foarte bine. Interiorul e intr-o stare mult mai buna ca alte masini cu o treime din varsta ei.
Sa va duca plutind multi km in concedii!

Link către comentariu

intr-adevar nu i dai km acestia daca te uiti la ea, dar probabil e si meritul fostului proprietar dar si al calitatii materialelor din vremea aceea si cu precadere a celor folosite la Phaeton. Km multi ii faci in general la drumuri lungi si asta iarasi e un avantaj cand vine vorba de uzura interiorului, ori masina asta e clar ca era folosita preponderent la drumuri de autostrada, am si un teanc de tichete din acelea de pe la benzinariile din DE si AT si rovinietele de pe parbiz pe care le am dezlipit.

Modificat de mik15
Link către comentariu

Nice! Arata bine pentru ani si km - e normal de fapt, fiind din perioada cand se foloseau materiale bune

Este 4 motion? Pe 3.2 V6 benzina stiu ca a existat si cu tractiune fata doar, pe diesel nu stiu...

Link către comentariu
marius1982.11

Cum ai rezolvat problema la RNS, resoftare?

"...mai mult de 1 an" :)), no, ca io am golful de 20

Link către comentariu
3 hours ago, mad_kat said:

Nice! Arata bine pentru ani si km - e normal de fapt, fiind din perioada cand se foloseau materiale bune

Este 4 motion? Pe 3.2 V6 benzina stiu ca a existat si cu tractiune fata doar, pe diesel nu stiu...

primul meu Phaeton a fost 3.2 automat FWD :), acesta e 4Motion 3.0tdi. Doar la inceput au fost cateva FWD automate/manuale, apoi doar 4 Motion.

2 hours ago, tavitara said:

Care a fost pretul ?

am dat 7500Eur pe ea si pana acum am bagat inca 1K in jante, detailing si alte mici chestii si sigur vor mai urma ceva cheltuieli, asta fara munca mea, daca ar trebui sa si merg la un service cu ea clar ar fi mult mai costisitor.

2 hours ago, marius1982.11 said:

Cum ai rezolvat problema la RNS, resoftare?

"...mai mult de 1 an" :)), no, ca io am golful de 20

Da, firmware update. Pare-se ca e ceva foarte comun la ele, nu stiam, dar cand am cautat pe net info e plin de raportari ale acestei probleme si nu doar la Phaeton.

Modificat de mik15
Link către comentariu

Bravo @mik15faina balena, arata bine si pare intretinuta, sa te poarte inca 300 000 km fara probleme! Imi plac stopurile cu tenta fumurie. ❤️ 

@tavitaraPretul e modic, nu stiu daca neaparat corect, probabil 10% din valoarea de nou, avand in vedere ce reprezinta masina si ca Piech a alocat 1.5 miliarde de euro ca sa o faca si a construit o fabrica SF special, doar ca sa produca masina asta!

Acelasi buget l-a alocat si pentru Bugatti, de altfel, singurele masini din istorie care au avut parte de asemenea bugete, deci calitatea ar trebui sa fie la superlativ raportata concurentei.

E adevarat si ca nu s-a dorit prea tare, mai ales daca ne raportam la costurile de exploatare/mentenanta similare cu cele de Bentley avand emblema VW.

Bine, devalorizarea si pretul asta de SH ar fi valabile la mai toate masinile din clasa si din generatia respectiva, cu km respectivi, acum e adevarat, putem sa discutam despre diferente de pret avand in vedere conditia/starea masinii, dotarile, anul de fabricatie, istoricul service, tara de provenienta etc: 

Un Bentley SH, configurat special, intr-o culoare superba si cu dotari de top costa tot 10% din pretul de achizitie de nou (aprox 250 000 euro) e adevarat ca e putin mai vechi, insa are 127 000 km, W12 biturbo, 6000 cmc, 560 cp, in fine, detalii! Intelegeti ideea, la 25k primesti asta: 

https://www.autovit.ro/autoturisme/anunt/bentley-flying-spur-ID7HM6lt.html

Doamne-fereste de vreo reparatie, poti baga suma de achizitie lejer dintr-un foc, probabil de acolo si pretul, dar cu ii pasa atata timp cat exista pasiune?... 😄 Vorba unui moderator care mi-a scris si mie pe topicul Phaeton: "cea mai multa masina SH de banii dati!" ❤️ :wub::Driver:

Nu stiu cat costa un far pentru Phaeton la reprezentanta, insa pe ebay, in stare buna, SH e cam 1300 de euro, bine, fara balasturi, fara alte accesorii.

Bara fata SH vindea cineva pe grupul de Phaeton cu 2000 de euro, sa nu vorbim de vreo reparatie adevarata, de mentenanta profi, taxe, consum de combustibil asigurari sau vreun accident care nu acopera daunele etc..

Un far: 

https://www.ebay.co.uk/itm/136738608045?chn=ps&_ul=GB&_trkparms=ispr%3D1&amdata=enc%3A1YqN53R8_Rx2D_VT1Ctc0uA47&norover=1&mkevt=1&mkrid=710-134428-41853-0&mkcid=2&mkscid=101&itemid=136738608045&targetid=2448003509029&device=c&mktype=pla&googleloc=9046624&poi=&campaignid=21690875706&mkgroupid=188473833775&rlsatarget=pla-2448003509029&abcId=10027099&merchantid=505743487&gad_source=1&gad_campaignid=21690875706&gbraid=0AAAAAD_Lr1cFQY51osbLhJPq551M1wE1F&gclid=Cj0KCQiA8KTNBhD_ARIsAOvp6DJ-K746t7Nw25UdkaG8R85Xe46SM9_mKqzSrCQq8qIm0jW7sCOeGzwaAh8WEALw_wcB

Un amortizor nou compatibil Phaeton/Bentley/A8 costa 2000 de euro, in cazul in care cedeaza unul, producatorul  recomanda sa se schimbe ambele pe aceasi punte, dar, din nou...sunt doar "detalii" : 

https://www.mlperformance.co.uk/products/bilstein-45-242007-audi-vw-b4-oe-replacement-rear-left-air-suspension-strut-inc-a8-phaeton?variant=43730608226525&country=GB&currency=GBP&utm_medium=product_sync&utm_source=google&utm_content=sag_organic&utm_campaign=sag_organic&gad_source=1&gad_campaignid=19024355208&gbraid=0AAAAAosiaeGFg8PnnTGrtwRTV-7aRLEWz&gclid=Cj0KCQiA8KTNBhD_ARIsAOvp6DJc-MqShCBHmaeVRRMJBY3ohyYESyaC1_YFDXCSlcBT1STHijHZfvMaAmH0EALw_wcB

Cred ca nici nu poti sa faci Casco la asemenea masini, era o problema la masinile scumpe mai vechi de 10 ani intr-un timp, unii asiguratori te trimiteau la plimbare instant, nici macar nu iti dadeau oferta si/sau costa pretul de achizitie/an si nu prea avea sens sa platesti, mai bine cumperi alta in caz de dauna totala sau furt. 

Modificat de corad0
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   1 membru

• corad0
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!