Jump to content

Toro - 7P din 2011

NicNic

Postare recomandată

Va prezint Touareg-ul meu.

Motor CRCA, 245CP.

Transmie 4xMotion.

Echipare Exclusive, echipare cu FP4 (off-road), cu Terrain Tech.

Cumparat la 265.000 km, functional, dar cu semne si uzura specifice varstei si rulajului.

Primele interventii au fost in schimbarea fluidelor de ungere, la motor si transmisie.

Mi s-a parut destul de scump, inteleg ca din cauza transmisiei.

La o luna dupa ce l-am achizitionat, m-am lamurit ca este o masina potrivita pentru ce voi face cu ea: deplasari lungi prin tara, intercalate cu plimbari in overlanding si, mai rar, cate o escapada off-road.

Deci, fiind decis sa ma bazez cat pot de mult pe ea, am inceput sa intervin si la alte elemente:

- motor: revizie generala cu remediere pierderi de ulei, inlocuire distributie, inlocuire pompa de ulei, inlocuire pompa de apa, reparatie turbina. (am inteles ca ar fi fost prima interventie de acest gen, la masina)

- articulatii: o serie de componente inlocuite atat pe puntea fata, cat si pe spate

- trapa: revizie generala (cred ca era necesara, chiar daca functiona)

- cosmetizare interior si exterior (aparatori de noroi, covorase din cauciuc la interior si portbagaj)

- inlocuire roti din dotarea initiala (erau R19), cu altele 235x65/R17 si anvelope AT (adecvate utilizarii preconizate)

Primele impresii dupa circa 5.000 km:

- masina mi se pare foarte potrivita sa te plimbi la drum lung. In regim urban este manevrabila, dar nu se strecoara.

- consumul e undeva intre 9,5 si 10,5 l/100km

- dotarile masinii o fac deosebit de confortabila (sistem audio, suspensii perne, climatizare 4 zone, scaunele ventilate si incalzite, etc.)

- prin comparatie cu cealalta masina de o folosesc, un XC60 D4 din 2019, pot sa remarc confortul superior oferit de o masina din clasa superioara (Touareg). Dar si costurile sunt superioare ...

- o masina din 2019, chiar cu rulaj mare, este evident mai "inchegata", dpdv al zgomotelor caroseriei, ornamentelor interioare, etc.

Ce ar mai fi de facut:

- reparare mecanism rabatere carlig electric (are carcasa rupta a actuatorului mecanismului de rotire, probabil a fost lovit, cumva)

- farurile, de schimbat sticla (sunt fisurate usor, ceea ce le face sa se abureasca)

- o chestiune ce inca ma deranjeaza si nu am rezolvat-o, este zgomotul interior de la interior la regim de relanti. Se simte o vibratie destul de pregnant, in volan. Au fost schimbate d bucele de cadru motor, dar nu am umblat si la tampoane. Sper sa fie de acolo, sa nu ajung la concluzia stupida ca "asa face toate"   ....

Imi doresc sa ma intalnesc si cu alti posesori de Touareg similar, sa inteleg daca starea masinii mele este similara sau mai am si alte treburi de verificat la ea.

Modificat de NicNic
Link către comentariu

Cat ai dat pe ea la acesti km ?

Cat te-a costat schimbarea distributiei + operatiunile adiacente ?

235x65/R17 sunt cele mai confortabile , ce AT ai pus ?

Ptr deplasari lungi prin tara consumul va scadea , nu avem prea multre autostrazi unde sa consume mult 

Dupa ce schimbi sticlelele la faruri sa pui folie neaparat 

La CRCA trebuie sa faci curatenie in galeria de admisie si clapete ca sa nu mai trepideze la relanti

Poze sa vedem cum arata 

Si care e mai inchegata , Volvo din 2019 ?

Sa te bucuri de masina :Driver:

Link către comentariu

@tavitara: multumesc pentru urare! 

Observ ca ai si tu ceva similar cu Toro. Sa te bucuri cel putin la fel de masina ta!

Masina a fost 9500 EUR+TVA. Deci 11.495 cu totul.

Schimbarea distributiei, a rotilor si interventiile de pana acum au fost cam alti 10.000 EUR.

Galeria a fost curatata, odata cu revizia facuta motorului.

La relanti merge foarte placut motorul, nu balbaie. Doar ca amortizarea vibratiilor nu e cea mai potrivita, se resimt in habitaclu. Si nu era asa inainte de revizia motorului.

As vrea sa schimb sticlele, despre folie inca nu ma gandisem. De fapt, la niciuna dintre masini nu am avut asa ceva, si nici nu a fost nevoie. Masini pe care le-am avut si 12 ani .

Da, Volvo e mult mai inchegata. Probabil e din cauza ca a circulat in vestul EU, prima 100.000 km, iar Toro a fost doar pe drumurile din Romania ... Sau o fi mai bine construit ...?

geam trapa demontat .jpg

la asfintit.jpg

Modificat de NicNic
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!