Jump to content

Ati condus o masina Audi cu QUATTRO?


ManiacuV6
 Share

Postare recomandată

Ati condus acelasi model de Audi unu care nu are si unul care are quattro? Cat de mare e diferenta? Eu as trece de la masina mea la un B4 quattro. Intrebarea e daca merita? :D

Atentie la corectitudinea textului... Am modificat titulul si continutul topic-ului/post-ului..

Modificat de driver_tdi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu nu am condus audi quattro, dar am condus passat 4 motion(am inteles ca e acelasi principiu) si masina aia nu poteam sa o scartii deloc si credema ca m-am chinuit, iar passat normal conduc zilnic si credema ca as renunta oricand la al meu pt un 4 motion

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca analizesti problema 4motion----quattro ai vedea din discutiile pe forum ca se bazeaza pe sisteme diferite. Unul are diferential Haldex (4MOtion)si unul TOrsen(quattro). Deci e diferenta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Passatul tot Torsen are... si asta s-a mai discutat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am citit tot topicul de mai sus insa nu am gasit nimic sa ma lamureasca. Pe acel topic e vorba numai de o polemica intre japoneze si europene, care pana la urma , orice ai face nu poti determina pe cineva sa isi schimbe parerea asa usor ;) :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca ambele marci au acelasi sistem de transmisie inseamna ca 4 motion sau quattro e numai marketing pur.

Votez cu Cipos: am condus un passat 4 motion V5 benz si sub nici o forma nu am reusit sa il fac sa derapeze sau sa-i scirtiie rotile. Cind te dai la el merge ca tras de sfoara :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Diferenta mare o vei simtii pe ud, unde poti fi mult mai agresiv, atacand virajele cu mult mai multa siguranta si desigur iarna, desigur cu cauciucuri aferente sezonului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La asta ma referam quattro nu la >>>>Daca ambele marci au acelasi sistem de transmisie inseamna ca 4 motion sau quattro e numai marketing pur.<<<<

Vreau pareri despre cum e cand conduci

:rolleyes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cit de mare este diferenta?

La ce diferenta te referi mai exact?

Intrebarea este putin vaga,depinde ce cauti tu..

Daca vrei scirtait de roti la fiecare plecare de la stop ramai la modelul cu tractiune.Insa daca vrei o masina care sa STEA pe sosea indiferent de ce gaz ai dai tu atunci ia-ti Quattro.Pina sa-mi iau Quattro am avut tot felul e masini,apoi sfatuit de amici am trecut pe Audi Quattro.

Merg de sase ani pe Quattro si crede-ma,senzatia este super..Si nu numai iarna pe zapada,cum gresit se intelege!

Romania este o tara parca facuta pentru tractiunea integrala(permanenta..evident),gindeste-te la nisipul de pe sosele,la noroiul lasat de tractoare,camioane,la torentele de apa dupa o ploaie,motorina si mizeria de pe sosele,gindeste-te ca esti pe un viraj mai sportiv si intilnesti una din situatiile de mai sus.Poate sunt putin subiectiv,dar cine are asa ceva stie ce vorbesc.Sigur,este putin mai costisitoare de intretinut,dar una peste alta nu exista comparatie..

Asa ca ia-ti fara sa te mai gindesti!

Luigi Vicol

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Abia acum am vazut ca vrei B4!

Crezusem ca vrei A4 sau A6 TDI..scuze.

Am avut un 100 Avant de 2.6,am fost foarte multumit de el,dar halea gaz cu galeata.Daca nu ai vreo amanta patroneasa de benzinarie nu te baga..

Din ce stiu eu,sunt Quattro doar cele pe benzina de 2.6 si 2.8 litri.Mari consumatoare de benzina si motoare costisitoare,mai ales ca au foarte multi km.Nu stiu daca merita.

In rest ramane valabil ceea ce am scris mai sus despre Quattro..

Bafta

Luigi Vicol

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Publicat (modificat)

Numai pe motoarele de 2,6 si 2,8 s-a pus quattro la B4?

Si ma refer la cum se comporta pe zapada , polei ,etc.

Modificat de ManiacuV6
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In functie de amplasarea motorului - longitudinal sau transversal - au avut quattro sau 4motion... descris pe aici pe undeva. Morala - unele pasaturi au avut quattro, unele audi au avut 4motion.

Pe B4 nu stiu cum se comporta, nu am condus, dar la mine, pe langa cele zise mai sus, m-a scos si pe asfalt uscat cand am luat o curba cu o viteza preaaaa mare. Normal la tractiune fata - fata tinde sa iasa spre exterior cand nu te incadrezi pe viraj; la tractiune spate spatele tinde sa iasa cand nu ai viteza corespunzatoare (subvirare si supravirare - tot pe forum iei mai multe detalii); ei, la mine fata a dat sa iasa, eu mi-am inclestat dintii in gura, dar.... a intrat spatele si a impins fata la locul ei.... deci o stabilitate exemplara pe viraje :) .

La fel se comporta si pe ploaie - tractiune sporita, si pe zapada e o adevarata placere, am mai scris undeva - la tractine fata sau spate (propulsie pt carcotasi), unde exista si ESP, iti va reduce cuplu motor pana vei lua curba catinel catinel; la mine i-am dat talpa cu volan luat masximstana, si a inceput sa faca cercuri, mi-a franat f putin, asa ca faceam cercuri cu viteza destul de mare, iar cand am facut dreapta, a luat-o dreapta fara sa intrew in derapaj. Bine, lamine exista si ESP, care nu exista pe B4, dar cred ca comportamentul e asemanator, poate putin mai brutal - nu e esp sa mai taie gazele, si va trebui sa le dozezi tu din pedala.

Vezi ca sunt niste linkuri cu filmulete despre quattro in aria AUDI.

Modificat de maxu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

gabibotosani

pentru b4 quattro au fost diponibile urmatoarele motorizari:2.0-115cp,2.0 16v-140 cp,2.3 -133 cp,2.2 - 220cp(s2),2.6-150 cp,2.8 - 174 cp.cred ca cea mai potrivita versiune este cea cu 2.3 133 cp-ma refer ca si costuri/performante.personal cunosc un detinator de audi 80 s2 din 1995(220 cp),foarte sportiv,fara nici un fel de cofort al suspensiei,o bruta.am inteles ca in germani ajunge cam la 6000-7000 euro!personal ma bate un gand........................

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!