Jump to content

Baby Audi A2 1.4 TDI 2004 Akoya Silver

haro

Postare recomandată

Salutare,

Mai in gluma, mai in serios, incepuse sa infloreasca ideea de a lua inca o masina care sa fie "mai mica si mai economa" decat cea pe care o aveam deja. De pe la sfarsitul anului trecut nu mai am masina de munca iar masina personala, un W221 din 2006 nu este chiar cea mai buna optiune cand vine vorba de drumuri scurte cum ar fi 6km dus-intors pana la gradi. In afara nu ma plang, este superba, insa in oras nu prea.

Cum nu sunt neaparat adeptul masinilor noi, m-am gandit la ceva mai vechi dar care sa bifeze cateva optiuni:

- sa fie in 4 usi, mica dar totusi suficient de incapatoare sa ne putem plimba ok 2 adulti si un copil;

- sa consume putin, nu doar mai putin decat Mercedesul ci semnificativ mai putin;

- sa aiba ceva dotari

- sa nu aiba deloc rugina sau cat mai putina (nu-mi place sa le vad ruginite sau sa trebuiasca sa bag bani in vopsit)

- SA-MI PLACA (nu doar sa ma duca din A in B)!

Am mai avut 2 A2-uri in trecut (diesel si benzina) si cred ca mi-au ramas cumva la suflet. Ceva in mine imi spunea sa imi iau tot un A2.

Martea trecuta am zburat la Leipzig si de acolo a inceput aventura...Am fost sa vad un A2 1.2TDI automat (proprietar neampt) care nu mi-a placut si deja lucrurile incepeau sa se complice pt ca imi planificasem sa ma intorc la volan in Romania. Marti seara am calatorit cu trenul spre Hamburg ca sa vad o Meriva 2011 cu o groaza de dotari (mai am o Meriva in familie si cumva imi place spatiul interior). In aparenta mi-a placut, am dat un avans si am stabilit sa ne vedem a2a zi dim ca sa mergem la acte, numere etc. Am observat totusi ca schimbatorul se misca aiurea atunci cand era in treapta a1a si plecam de pe loc, nu am dat prea mare importanta dar cand am ajuns la hotel m-am documentat putin si nu e chiar ok, e netu plin de povesti. A2a zi m-am intalnit cu vanzatorul (dealer arab din Kosovo, cel putin asa se declara) si s-a lasat cu putin scandal. L-am citit si voia sa ma faca si de bani. Am lasat Meriva si avansul acolo si am plecat de la vanzator. M-am trezit la o periferie, habar nu aveam pe unde sunt si ce urmeaza sa fac :)

In ziua precedenta, dupa ce stabilisem deja sa calatoresc spre Hamburg sa vad Meriva, ma sunase o batranica nemtoaica de 36 ani careia ii dadusem eu mesaj ca sunt interesat de masina ei (cea din titlu) dar initial nu a vrut sa se "complice" cu vanzarea catre export. Probabil s-a mai gandit si m-a sunat sa vada daca mai sunt interesat. Cum deja eram in tren spre Hamburg, am incercat sa o tin in standby in caz ca ceva merge rau cu Meriva...si a mers.

Revenind la ce am facut dupa ce am plecat de la Meriva, am sunat-o pe doamna neamt si usor usor am stabilit o intalnire pt ziua urmatoare (joi). Am rugat-o sa se intereseze daca putem scoate nr rosii a2a zi de dim pt ca altel s-ar fi complicat si mai tare sederea mea in Germania. S-a interesat, se poate, totul suna bine.

Am calatorit iar ore intregi cu trenul (schimbat tren de multe ori etc), m-am intalnit miercuri seara cu ea ca sa vad masina si a fost dragoste la prima vedere (la Audi ma refer). A2a zi de dim mers la acte si pe la 10 dim plecam inapoi spre Romania.

Sper ca nu v-am plictisit cu povestioara si ca am fost cat de cat coerent.

Revenind la masina, este un A2 1.4 TDI din 2004 75cp Akoya Silver cu destule dotari pt un A2:

- tempomat, computer bord mare, scaune incalzite, climatronic, Audi Concert, navigatie, interior negru, airbaguri extra si probabil si altele.

Mi-a placut ca pare intreaga, nu vad nimic rupt. Am primit 2 chei, 2 seturi de roti (aliaj de Audi A3) si cu capacele originale, dosar cu toate facturile, covorasele originale, mapa originala cu toata documentatia masinii, kitul de urgenta original. Trusa de scule intreaga etc. Totul pare la locul sau. TUV era facut in noiembrie 2024.

Consumul pana acasa a fost de 5.1 cu tempomatul pe autostrazi la 130.

Nu este totusi perfecta, nici nu ma asteptam. I-am comandat kit distributie INA cu pompa apa, bucse stabilizatoare FEBI si bielete antiruliu Lemforder (bucsele fac zgomot iar bieletele erau schimbate anul trecut dar sunt ieftine si am zis sa le iau si pe astea sa fie), uleiul si toate filtrele. Urmeaza pe sapt viit sa le schimb.

Vineri am ajuns rupt acasa dupa 24 ore de condus dar sambata am tras si o fuga la mare ca sa arat familiei ce poate noul bolid :) E destul de nervoasa jucaria, cred ca are in jur de 850kg.

Las si cateva poze, nu este foarte curat interiorul, proprietarii sunt mari iubitori de caini...Insa nu este nimic rupt inauntru. Apropo, mai aveau un A2 in familie. Las si poza de la batranica de 36 ani din curte.

Probabil in poze pare putin mai patat decat in realitate. O sa il spal cu un Karcher.

Multi mi-au zis ca nu sunt ok pt ca dau banii pe un A2 in 2025...pt mine este o intreaga experienta si nu doar o masina (stiti si voi probabil istoria A2, ca e facut din aluminiu etc) si iubesc fiecare mm la masina asta :) Sper sa se dovedeasca si o alegere buna dpdv financiar.

Multumesc si o zi linistita la toata lumea.

a25.jpg

a2.jpg

a23.jpg

a24.jpg

a22.jpg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!