Jump to content

Anvelope vara 2025

cristi511
 Share

Recommended Posts

cristi511
23 minutes ago, moroenius said:

Alegeti DOT cat mai nou.

Am gasit doar un exemplu de cum stau cauciucurile pana sa fie vandute.

https://maps.app.goo.gl/mHvUQAmGnnYE79AF8

Mergeti pe link si vizualizare din satelit.

Le-au pus la soare sa si mentina culoarea :))). Fereasca...

skodamen
1 hour ago, Emy D said:

Astea nu contravin normelor de stocare recomandate de producator? :( 

Pai se vand online, cine sa faca scandal?

acidone77

Asa le tin majoritatea furnizorilor... nu stiu de ce va mirati... credeti ca toti au hale cu temperaturi controlate? :D

EEXCALADE

Nici alimentele si medicamentele nu se transporta/depoziteaza corespunzator …De asta trebuie sa cautam dot cat mai recent 

Acum ma uitam si eu la Sigemo de unde au venit ale mele. 

sigemo - Google Maps

Le trimit un email si ii intreb daca peste iarna e ok sa le tin si eu afara, ca vad ca si ei le tin tot asa si se vede asta din satelit. 

Edited by Emy D

CristiALF

Au si ajuns, dot 1025, Made in Germany

IMG_1390.jpeg

De la ce vanzator?

Le-ai vazut inainte pe Google Street View? :)

CiprianB

Ma interesează si pe mine Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 doar ca pe dimensiunea 235/50 R19 găsesc doar XL, e diferență mare la confort și zgomot fata de non XL? 

cristi511

Nu.

skodamen

Pe langa faptul ca sunt tinute in soare sau frig, mai rau e ca sunt tinute su unele deasupra altora

Am intrat intr o hala la o firma de distributie anvelope, si le tineau pe niste rafturi , in picioare. era o hala imensa, dar si firma era mare, nu un distribuitor oarecare

razvancc

Montate pe masina, anvelopele nu stau in soare, frig etc? Cu dot 1025 nici nu s-au prafuit prea mult.. Insa , da , unii poate au garaj si pun paturica electrica pe fiecare roata :)

Laurentiu_LWR

Salutare...tot la capitolul barfe...teorii am mai auzit si eu una...

La fel cand cautam cauciucuri cu DOT cat mai recent un nene mi-a spus ca de fapt nu este foarte important cum se depoziteaza cand sunt noi.

Abia dupa ce s-au montat prima data pe janta si se baga presiune in ele se activeaza ceva.

Adica mare grija ar trebui la cele cumparate SH sau cand le depozitati intre sezoane...

CristiALF
16 hours ago, Dolfin said:

De la ce vanzator?

Le-ai vazut inainte pe Google Street View? :)

De pe anvelopejantepromotii . ro

Bun pret au astia si pt 20 lei de bucata iti alegi DOT-ul. :) si pt 8 lei, iei extra garantie 1 an. Whatever that means :)) 

image.thumb.png.30481a173dc875b131572119d7f2f368.png

Am comandat de la ei acum ~2 ani si am primit anvelopele de la Sigemo...

marius1982.11

Deci pt 20ron primesti cele mai noi anvelope, si daca alea au 2 ani?

Practic platesti 80ron ca sa iti dea cele mai noi, altfel e FIFO sau cum?

Astia is ca si ala de la tarabe, care isi pun cele mai faine capsune deasupra si cand ceri 2 kile, iti da zeama de la fund.

tavitara
4 hours ago, Laurentiu_LWR said:

nu este foarte important cum se depoziteaza cand sunt noi.

Abia dupa ce s-au montat prima data pe janta si se baga presiune in ele se activeaza ceva.

Ce se poate activa la un cauciuc ?

CristiALF
1 hour ago, marius1982.11 said:

Deci pt 20ron primesti cele mai noi anvelope, si daca alea au 2 ani?

Practic platesti 80ron ca sa iti dea cele mai noi, altfel e FIFO sau cum?

Astia is ca si ala de la tarabe, care isi pun cele mai faine capsune deasupra si cand ceri 2 kile, iti da zeama de la fund.

20 lei daca vrei 2025, altfel iei ce iti dau ei (si dupa cum vezi, iei 2023 probabil). In alte parti eu nu am gasit decat 2024 peste tot si aia primesti, ca am si sunat.

Te strang cu usa, profita si de faptul ca exista campania care se termina la sfarsitul lunii. Altfel, poti astepta (pierzi 300/500 lei) inca 1-2 luni si daca ai noroc sa termine stocul de 2024, poti primi 2025. La final cand tragi linie insa, esti pe minus..

tavitara

Si pentru ca toate acestea trebuiau să poarte un nume, un singur nume, li s-a spus AllSeason

marius1982.11

Nu mai bine le pun la pret intreg si iti spune ca pt cele care au stat in soare si zapada intre 12 si 24 de luni, iti face discount 20ron? Adica 5% sau sub 5% dinntr-o anvelopa premium, dar ele au deja 50% uzura morala, ca deh, intemperiile le bate si pe interior cand nu sunt montate si cand le montezi se activeaza faptul ca pe interior nu le mai bate praful si grindina, ca tot spunea cineva mai sus.

Unele anvelope mai cu ștaif, cum ar fi michelin cup2 de ex daca stau in inghet, poti sa le arunci la gunoi fiindca crapa, si nu crapa ca in poza mea de mai sus si efectiv zici ca se taie anvelopa.

Ar fi markerting mai bun. :))

Nenciu Victor

Nu se activeaza nimic, conteaza temperatura si umiditatea la care sunt tinute. Daca sunt de vara si le tii afara, cand le vei monta este posibil sa se dezintegreze mai repede partea de rulalare si sa imbatraneasca pneul prematur, daca sunt de iarna si le tii la 30-40 de grade ... nu cred ca mai ai ce monta la iarna ... Asta daca nu au foarte mult plastic in ele. 

Legat de DOT cu cat mai aproape de anul in care le montezi pe masina cu atat mai bine, desi nu exista teste cum ca o anvelopa DOT 2020 vs una DOT 2025 depozitate corect se va toci mai repede, ambele fiind identice, desi e cam greu pentru ca "tehnologia" evolueaza si scot model dupa model de la an la an ... Si legat de garantie, daca vin cu defect din fabrica, galme sau sunt ovale chestii de-astea, ti le schimba, dar inainte de montaj. Daca le-ai montat pe jante chiar si in cel mai smecher service autorizat cu tot cu dovezi, garantia e pa. E pusa mai mult, pentru marketing .... 

Legat la ce anvelope pentru 2025. Eu la Golf cand am cumparat jantele au venit cu tot cu anvelope dot 2023 dar s-a mers frate cu ele calumea ... Sunt Hankook Ventus Prime 4 205/55 R16 91V, la Bora am avut Ventus Prime 3 H parca erau si mi s-au parut un pic mai "gripy" poate ca e si din cauza faptului ca masina era sedan si mai grea fata de Golf. Dar sunt ok, nu sunt vitezoman, nu fac "scheme" in trafic ... Doar ce am observat ca sunt zgomotoase si pentru acest fapt, probabil prin vara le voi schimba cu Dunlop Sport Blueresponse 205/55 R16 91V care au un indice de zgomot de 68 db fata de 71 db cat au Hankook. Ma mai gandeam si la Michellin dar am mai condus masini, facand test drive-uri la VW cu masinile lor si filmandu-le si mi se par cam moi, in rest bune si ele. Dunlop am avut tot la Bora dar pe 15 si au fost extraordinare. 

Tatal meu are un Tiguan 2021, Hankook Ventus S1 evo3 K127, 235/40 sau 45 W92, dar sunt cam pe duca anvelopele de vara, plus ca una are o ciupitura de la o bordura, i-am umplut eu cu silicon acolo dar vor necesita schimbate, asa a venit masina. Jantele sunt pe 19" ce ati recomanda? Am observat ca se rod destul de repejor Hankook-urile ... Masina e 4Motion 2.0 TDI, 150 CP ... 

cristi511

@Nenciu Victorce buget?

Ca de recomandat e usor.  Allseason? Vara?

Pentru discutii despre Allseason, avem topic dedicat.

Cand am avut Dunlop s-au uzat rapid, insa au fost foarte bune. Michelin rezista cel mai bine la uzura.

Hankook Ventus Prime 3 au rezistat bine in timp. (4 veri - 50-60K km). Dar s-au ovalizat. Conti Premium Contact 6 -> Nada. 2.5 Ani, 3 veri - 37000 km. 😐 Ca si aderenta nu am avut ce sa le comentez. 

Acum, din evaluari si teste, cica si astea Eagle F1 Assym6  ar rezista undeva la 50K. NOT bad. dar vedem.