Jump to content

Anvelope vara 2025

cristi511
 Share

Postare recomandată

Eu tocmai din ratiunea de a fi silentioase am ales acest model K135 unde pe dimensiunea mea 225/50/18 aveau printre cei mai buni indici adica 69db in zona aceasta de pret. Chiar si Michelin cu primacy si ps5 este peste 70db in fisele tehnice cel putin. 
Vom vedea peste 1 luna aproximativ cand le voi monta cum se comporta, oricum mai galagioase si tari ca Turanza runflat nu au cum sa fie. 

Modificat de gabriel88
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Runflaturile sunt galagioase din cauza constructiei anvelopei ... au peretii ranfosati ... Depinde si masina cat de bine e insonorizata, aceleasi anvelope pe o masina europeana nu se vor auzi la fel ca pe una chinezeasca, desi unele au antifonare mai buna, decat unele europene ... dar in general. 

Link către comentariu

în urmă cu 3 ore, dercos a scris:

Depinde si de modelul de jante ales. La mine stiam sigur ca vine cu Hankook Evo S2, parca. Din cateva click-uri pe google cu denumirea jantelor. Foarte bune, surprinzator.

image.thumb.png.4a5a4dd992bf9550fa04bd1ab74f73bc.png

Jante R16.

Link către comentariu

Mă bate gândul să fac o prostie... La Golful 6, 2.0 TDI, anvelopele de vară (Ventus Prime 3) nu-mi plac neam, mi se par prea zgomotoase... Teoretic ar mai merge un an dar piticul din minte îmi șoptește des în ureche: ”Cumpără CC, nu fi fraier, ia CC-urile!”...  CC-urile să fie anvelope de vară + perioada aia final de octombrie-început de decembrie, până se pune iarna adevărată. Mașina are roți separate de iarnă. Greșesc?

Link către comentariu

Daca ai roti de iarna, ia de vara. Vara/iarna e, de departe, cea mai buna solutie.

Link către comentariu

La urmatorul schimb de  anvelope, ordinea preferintelor este:

1. Continental PremiumContact 7

2. Kumho Ecsta HS52

3. Falken ZIEX ZE310 EcoRun

Ultimele sunt mai silentioase, stau bine si la celelalte capitole, cele mai scumpe sunt Conti., dar diferenta nu e mare.

Conti si Falken am/ am mai avut, Kumho e necunoscuta, dar sunt curios.

Pareri despre Ecsta?  In teste stiu ca stau bine, pe sosea as fi curios cum se comporta.

Modificat de halamadrid
Link către comentariu

Nu stiu cat ajuta dar am un set de HS51, inlocuite cu CC, cu care am mers vreo 5k km. 0 reprosuri in km aia. Silentioase, aderente, confortabile.

Link către comentariu

Vad ca si HS51 stateau bine in teste, posibil ca HS52 sa fie cel putin la fel de bune.

Link către comentariu

Intrebarea este: acele Kumho vor sta la fel de bine si peste trei ani, in comparatie cu Conti 7?

Link către comentariu

PremiumContact se uzeaza repede,  maxim 3 sezoane rezista la un rulaj  15.000 de km/sezon  cald.  Dar au performante bune si peste 3 ani, asa e. La fel si Falken, am mers eu 3 ani  si le-am mutat pe o alta masina  din familie pe care au mai dus 2 ani, iar cine mergea cu masina chiar a remarcat ca au aderenta buna si pe  asfalt umed, in curbe.

EcoContact sunt cele durabile de la Conti, am avut EcoContact 5 care au tinut 4 veri si ~60.000 de km.

Modificat de halamadrid
Link către comentariu

Din ce am vazut, tot ce e Eco in denumire are o rezistenta scazuta la rulare, gandit pentru economie de combustibil, dar anvelopa este mai dura pentru a realiza asta, fiind inferioara la stabilitate, franare. Michelin par sa realizeze compromisul ideal longevitate/aderenta.

Link către comentariu

Asa este. Probat acum multi ani cu Michelin de vara, in ultimii ani  am avut numai de iarna de la fratuzi.

Conti  a incercat sa imbunatateasca performantele, EcoContact 5 avea indice de aderenta B pe umed, EcoContact 6 are indice A.

Daca le fixezi limitele, mergi cu ele tinand cont si de posibilitatile tale si de ale masinii si nu apar multe situatii riscante. Cu EcoConti5 a venit masina, am facut in prima luna o calatorie de 4000 de km prin Europa,am fost multumit de ele, asa incat cand am ajuns in tara am mai comandat o bucata ca sa fac pereche cu cea de pe roata de rezerva, sa am o varianta de schimb. 4 sezoane le-am dus peste tot, prin orice relief, conditii meteo. Rezistente si la pene, abia in ultimul an am agatat 1 surub si 1 cui, desi am mers pe  drumuri de pamant, pe drumuri   aproape fara asfalt prin Bulgaria, pe linii de tramvai etc.

Daca maine m-ar intreba cineva ce anvelope de vara sa-si ia ca sa il tina 4-5 sezoane, in conditii mai mult decat decente de aderenta, rezistenta la uzura, confort, as spune EcoConti 6/7 .

Modificat de halamadrid
Link către comentariu

în urmă cu 1 oră, dercos a scris:

Din ce am vazut, tot ce e Eco in denumire are o rezistenta scazuta la rulare, gandit pentru economie de combustibil, dar anvelopa este mai dura pentru a realiza asta, fiind inferioara la stabilitate, franare. Michelin par sa realizeze compromisul ideal longevitate/aderenta.

Skodița mi-a venit încălțată cu Bridgestone Ecopia. Adevărat, consum bun, nu se uzau rapid dar parcă văzusem ceva fisuri pe laterală. Am vândut epava cu aceste anvelope la 122 k km, 60% din rulaj fiind făcut cu ele iar restul, cu cele de iarnă.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!