Jump to content

Anvelope vara 2025

cristi511
 Share

Postare recomandată

Bun Sunny, l-as lua sa nu stea masina pe jante, cand timp sunt plecat prin Europa cu motocicleta :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asta trebuie inteles, in general la o utilizare normala nu ai probleme cu nicio anvelopa. Dar in situatii de urgenta, apar minusurile la chinezisme. Si acolo 5-7 metri fac diferenta intre a te opri sau a intra in sant/stalp/masina din fata, etc. 

La viteze de autostrada, cand cu Pirelli esti oprit pe loc, masina cu chinezisme inca ruleaza cu aproape 70 kmh. Si te uiti la eticheta la chinezism si vezi clasele C/B/72 si zici ce afacere buna faci. 

Cred ca poti face economii la alte lucruri in viata si la anvelope sa alegi ceva de calitate, sunt singurul lucru intre masina si asfalt. 

image.thumb.png.eab779f4108fcab591d4451a5152e282.png

Link către comentariu

Bine, testele...inseamna ca anvelopa chinezeasca despre care am intrebat cu 2 pagini in urma, este peste ''spuma gumelor'' la franare.

Nu ar trebui ca toate chinezariile sa fie bagate in aceeasi oala, la fel cum nici cele 'vestice' nu au toate performante nemaipomenite.

Trebuie luat in considerare si accesul la cauciuc natural, poate de acolo si problema cu anvelopele scumpe ce crapa dupa 2 ani.

image.thumb.png.defdf0bfbfd4396c3e18df6b565f903c.png

Modificat de akon
Link către comentariu

Landsail sunt super ok, testat pe propria "piele" LS388 timp de 2 ani! 😉

Am vazut si C 63 AMG, Range Rover, BMW seria 5 incaltate cu Landsail, sunt peste medie! E adevarat ca nu sunt nici cele mai ieftine insa sunt cele mai bune "chinezisme" . 😘 

Am lasat review, ma rog, mi-am spus parerea, am postat poze cu masini premium incaltate cu ele, insa mi-au fost sterse postarile, cica nu erau "la subiect"....ma rog..😒

Modificat de corad0
Link către comentariu

Nu prea gasesc dot 2025 pentru dimensiunile mele nici mort...Credeti ca 1 an vechime e asa o mare problema la o anvelopa noua?  :scratch:

Modificat de CristiALF
Link către comentariu

Daca sunt depozitate ok si dot-ul e de forma + 3524...nu vad care ar fi problema. 

Link către comentariu

Pai unde am gasit si am intrebat, pare ca dot-ul e de pe la inceput de an, nu sfarsit..

Link către comentariu

Nu are a face, daca le consumi in 2 ani

Daca le consumi in 5, pierzi un an, adica exact cat ar mai fi trebuit

Link către comentariu

Cele actuale au tinut 5 ani (de fapt 4 efectiv..), desi ar fi trebuit sa le cam schimb de anul trecut.

Noile anvelope as vrea sa le tin cam 3 ani, sa mai pot lua ceva pe ele la sh.

Modificat de CristiALF
Link către comentariu

La peste un an vechime pierzi 25% din durata de viata si cea mai buna performanta a lor fara sa le montezi. Daca nu vezi asta in pretul de achizitie, nu prea are rost.

Link către comentariu

4 hours ago, CristiALF said:

Noile anvelope as vrea sa le tin cam 3 ani, sa mai pot lua ceva pe ele la sh.

:ROflag:

Link către comentariu

2 hours ago, dercos said:

La peste un an vechime pierzi 25% din durata de viata si cea mai buna performanta a lor fara sa le montezi. Daca nu vezi asta in pretul de achizitie, nu prea are rost.

Hmm..nu stiam. Chiar asa? E ceva stiintific/testat in spatele acestei afirmatii? Ideea e ca nu m-as grabi neaparat daca nu ar fi promotia Goodyear care cere sa ai anvelopele luate pana la finalul acestei luni (daca nu cumva decid sa o extinda..). Deci pierd 300 lei, asta e ideea.

1 hour ago, akon said:

:ROflag:

Razi tu , dar eu nu merg chiar atat de mult (ma rog, ramane de vazut cat voi merge efectiv cu ele) si daca dupa 3 ani anvelopele ar mai duce putin si as putea lua pe ele 100-150 lei gen, uite cum un nou cauciuc il rezolv .. :flower: Sau cine stie, le vand dupa 2 ani. Ideea e ca decat sa le tin inca 4 ani, poate le voi schimba mai repede si nu ma va costa atat de mult sa iau unele noi.

Modificat de CristiALF
Link către comentariu

Nu e nimic stiintific. O anvelopa tine in jur de 4 ani la un rulaj obisnuit de 15000km/an, cu performante in scadere de la un an la altul. Cam toata lumea spune ca ar trebui imlocuite dupa 4-5 ani de la momentul fabricatiei.

Link către comentariu

Ok, am inteles eu gresit: credeam ca spui ca pierzi 25% daca stau anvelopele in depozit 1 an de zile pana sa le cumperi :))

Link către comentariu

On 09.04.2025 at 10:07, CristiALF a scris:

Nu prea gasesc dot 2025 pentru dimensiunile mele nici mort...Credeti ca 1 an vechime e asa o mare problema la o anvelopa noua?  :scratch:

Comanzi cu plata la livrare. Poti sa ai si surprize sa prinzi dot bun. Eu am cautat o luna si ceva michelin ps5 cu dot 2025 si pt ca nu am gasit nicaieri ce imi doream si incepeau sa dispara si cele 2024 am dat comanda si am zis sa vedem ce vine. Am sunat la cei de la best tires sa vad ce dot au si mi s-a zis ca livrarea e in 2-3 saptamani fiindca vin din stoc extern, dotul nu apare in sistem dar va fi ori decembrie 2024 ori 2025. In final au venit cam in termenul estimat si cu dot 0125.

Ultimele 2 seturi de anvelope le-am aruncat in momentul cand au facut 4 ani pt ca au devenit plastic si nu mai aveau deloc aderenta chiar daca erau departe de semnul de uzura (goodyear si debica), deci nu stiu cum folosesc altii 7-8 ani anvelopele, asa ca daca nu termini un set de anvelope in 1-2 ani, cauta cu dot cat mai nou.

GY assy 6 sunt bune ca si aderenta, performanta, pret insa durata lor de viata nu e asa lunga si nici nu sunt wow la capitolul confort. Conti premium contact 7 si michelin ps5 sunt mai bune din punctul asta de vedere iar diferenta de pret dispare daca le poti folosi un an in plus. 

Link către comentariu

Am gasit acum undeva dot 2025 chiar daca ceva mai scumpe, evident.. Am facut comanda.

Link către comentariu

Eu am mers pe GoodYear Eagle F1 Assymetric 6, unde, overall erau chiar super ok comparativ cu Conti Premium Contact 6/7, Michelin, etc. 
Ce m-a interesat, Aderenta clasa A, sa nu fie XL (chiar nu-si au rostul la Golf 4 de 1500 kg) si rezistenta in timp. M-a interesat sa reziste mai mult decat 2.5 Ani (3 veri) cum au fost Conti Premium Contact 6 *~37000 km). Good Year sunt estimate la 50K km. Amu... vedem. 

225/45 R17 Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 91 Y - 1878 ron, 4 bucati, cu DOT de pe a doua jumatate a anului 2024. Suficient de noi. 

Astept sa le montez, echilibrez si sa le pun sus, ca pare ca nu mai revine frigul. :)

Link către comentariu

Ce înseamnă o oferta facuta cu cap...cred ca au explodat vanzarile GY primavara asta. 

Am si eu un prim feedback dupa vreo 500 km: sunt in asteptari, chiar si la temp mai mici de 7 grade, cand am simtit clar o reducere a elasticitatii. Zgomotul e ok, confortul e ok. Cat or sa tina, ramane de vazut. Daca bat spre 40k km atunci e minunat.

Pe de alta parte, pt pretul platit, nu am absolut niciun comentariu. 

Modificat de cristi511
Link către comentariu

Eu nu imi permit sa nu iau XL, ca altfel mi-ar fi placut sa fie mai moi/silentioase, deh... Dar pentru masina mea, plus pe unde mai merg, e musai sa fie XL.

Link către comentariu

Nu inteleg de ce fuge lumea de XL.. sunt doar putin mai rigide, nici nu se compara cu runflat...

Eu am avut si normale si XL, si jur ca n-am simtit diferenta la comfort.

Link către comentariu

19 minutes ago, CristiALF said:

Eu nu imi permit sa nu iau XL, ca altfel mi-ar fi placut sa fie mai moi/silentioase, deh... Dar pentru masina mea, plus pe unde mai merg, e musai sa fie XL.

Ori pui jante mai mici ori schimbi masina si pui anvelope cu talon mai mare. Oricum, dupa o anume dimensiune nu se mai gasesc "non-xl".

Edit: am uitat sa specific ca exista protectie de janta. N-am mai vazut de ani buni pe anvelope asa ceva, cel putin pe cele pe care le-am rulat eu. Nu e mare lucru dar e acolo. Deci treaba asta intra la "asa da"!.

Edit2: fac referire la GY Asym6, 255/45/20, pentru cei care nu au rabdare sa citeasca mai in spate. 

Modificat de cristi511
Link către comentariu

33 minute în urmă, acidone77 a scris:

Nu inteleg de ce fuge lumea de XL

Pt ca.... 17" pe Golf 4 e destul de mult, arcuri sport, si bucsele mari de la bascula pline. 
Daca mai sunt si XL masina devine si mai rigida si nu-mi place deloc.
MTMA Golf, e undeva la sub 1900 kg. 

În cazul indicelui 91, sarcina maximă de încărcare este de 615 kg/anvelopă. De aici rezultă faptul că putem încărca cele 4 anvelope ale autoturismului cu maxim 2450 kg, ceea ce e arhisuficient pt Golf 4 incarcat maxim + rulota de 1400 kg in spate. Nu vad rostul la XL-uri. 

30 minute în urmă, cristi511 a scris:

am uitat sa specific ca exista protectie de janta

Daca bine imi aduc aminte, la fel aveau si Conti Premium Contact 6. As zice ca e util, dar nu ma dau in vant dupa raschetat/ urcat bordurile asadar e doar un bonus pt mine. :)

Link către comentariu

19 hours ago, cristi511 said:

Ori pui jante mai mici ori schimbi masina si pui anvelope cu talon mai mare. Oricum, dupa o anume dimensiune nu se mai gasesc "non-xl".

Edit: am uitat sa specific ca exista protectie de janta. N-am mai vazut de ani buni pe anvelope asa ceva, cel putin pe cele pe care le-am rulat eu. Nu e mare lucru dar e acolo. Deci treaba asta intra la "asa da"!.

Jante mai mici am, dar doar de iarna :D . Pentru vara raman cu cele de 18". Si da, exista GY Asym 6 pe dimenisunea mea (225/45/R18) normale, fara XL. Doar ca nu mi-am luat, e mai important XL-ul decat acel mic castig la confort. 

Da, pai GY mai au protectie. Si Asym5 avea, asa ca sunt "obisnuit". Au fost situatii cand m-a ajutat, mai ales in situatii din acelea in care intri in parcari gen in spic la Mega si parchezi in capat, vii in unghi, nu ai loc suficient si te chinui, e usor sa atingi cu roata fata bordura laterala in unghi. 

Link către comentariu

Astea nu contravin normelor de stocare recomandate de producator? :( 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   1 membru

• Bebeee
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!