Jump to content

Noul Audi Q6 e-tron


cogdao
 Share

Postare recomandată

Portofoliul de modele cu zero emisii al germanilor de la Audi tocmai a fost extins, odată cu lansarea noului Q6 e-tron. Vorbim despre primul model electric Audi dezvoltat pe arhitectura PPE sau, cu alte cuvinte, Premium Platform Electric. Arhitectura de încărcare este la 800V.

 

DESIGN EXTERIOR NOU ȘI STOPURI OLED

 

Noul Audi Q6 e-tron are o lungime de 4.771 milimetri, o lățime de 2.139 milimetri, o înălțime de 1.648 milimetri, iar ampatamentul măsoară 2.899 de milimetri. SUV-ul german are un coeficient aerodinamic Cd de 0.28.

 

Din punct de vedere estetic, Q6 e-tron propune o grilă frontală Singleframe, închisă, faruri Matrix LED cu 8 semnături luminoase care pot fi modificate din meniul sistemului multimedia, jantele au dimensiuni cuprinse între 18 și 21 de inch, iar numele modelului și versiunea sunt inscripționate cu laser pe montantul B. Ca și în cazul lui Q8 e-tron.

 

În partea din spate se remarcă stopurile cu tehnologie OLED, de generația a doua. Ca și farurile, acestea au până la 8 semnături luminoase și, la nevoie, pot interacționa cu cei din jur (prin intermediul unor simboluri specifice), pentru un plus de siguranță.

 

Inițial, paleta de culori exterioare va fi compusă din 8 nuanțe, inclusiv Gri Magnetic Solid, Gri Manhattan Metallic, Alb Glacier Metallic, Roșu Stone, Negru Mythos Metallic, Albastru Plasma și Albastru Ascari. Culoarea Gri Daytona este rezervată pentru nivelul de echipare S Line și pentru versiunea SQ6 e-tron.

Că tot veni vorba, aceasta din urmă va putea fi recunoscută după designul exterior sportiv, accentuat de mai multe detalii argintii, integrate în spoilerele față și spate. În standard, noul SQ6 e-tron vine echipat cu jante de 20 de inch, etriere negre și, desigur, emblemele specifice modelelor S.

 

La debut, noul Audi Q6 e-tron va fi disponibil și într-o ediție specială de lansare, denumită sugestiv Edition One. Aceasta va putea fi comandată fie în nuanța Gri Magnetic, fie în culoarea Albastru Ascari Metallic. Nu vor lipsi pachetul S Line, grila radiatorului în culoarea caroseriei, jantele de 21 de inch, etrierele roșii, faruri Matrix LED și pachetul exterior Black.

 

În ceea ce privește designul exterior, Audi susține că este vorba despre o evoluție a designului prezent pe e-tron GT quattro.


Germanii din Ingolstadt au pregătit un limbaj de design nou și pentru habitaclul SUV-ului cu zero emisii.

 

3 DISPLAY-URI PENTRU INTERIOR

 

Marea noutate este, fără îndoială, ansamblul curbat, cu tehnologie OLED, care integrează instrumentarul de bord digital, de 11.9 inch, și ecranul central de 14.5 inch al sistemului multimedia. Acesta din urmă rulează un sistem de operare bazat pe Android Automotive.

 

În premieră pentru marca din Ingolstadt, pasagerul din dreapta poate avea un display propriu, de 10.9 inch. Acesta vine cu funcție Active Privacy Mode, pentru a nu-l distrage pe cel de la volan. Este, desigur, opțional, la fel ca Head-up Display-ul cu realitate augmentată.

În mânerul portierei din stângă regăsim un panou de control, finisat în negru lucios. Pentru încărcarea telefoanelor mobile, există o zonă de încărcare prin inducție, cu o putere de 15 W, dar și 4 porturi USB-C cu putere totală de până la 100 W.

 

Nu mai trebuie spus că sistemul multimedia integrează conexiune Apple CarPlay și Android Auto.

Clienții își pot configura interiorul noului Audi Q6 e-tron cu o gamă largă de materiale, de la material textil, la microfibră Dinamica, piele Nappa și, desigur, materiale reciclate. Ca de obicei, versiunea SQ6 e-tron vine cu elemente specifice, cu tentă sportivă.

 

Spațiile de depozitare din interior însumează 25 de litri. Portbagajul are un volum de încărcare cuprins între 526 și 1.529 de litri, iar sub capotă se ascunde un alt doilea portbagaj, sau frunk dacă vrei, cu o capacitate de 64 de litri.

 

DOUĂ VERSIUNI, CU PÂNĂ LA 516 CP

 

Inițial, noul Audi Q6 e-tron va fi disponibil în două versiuni. Prima, denumită Q6 e-tron quattro este echipată cu două motoare electrice și oferă 387 de cai putere, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 5.9 secunde. Viteza maximă ajunge la 210 km/h.


Avem apoi versiunea SQ6 e-tron, tot cu două motoare electrice, care dispune de 516 CP. În cazul ei, repriza 0-100 km/h durează 4.3 secunde, iar viteza de top este de 230 km/h.

Toate cifrele menționate mai sus sunt atinse cu funcția Launch Control activată.

967909l.jpg

957775l.jpg

978018l.jpg

969266l.jpg

073417l.jpg

087195l.jpg

943307l.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • cogdao changed the title to Noul Audi Q6 e-tron

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!