Jump to content

Probleme ambreiaj


misu ploiesteanu
 Share

Postare recomandată

misu ploiesteanu

salutare,

am un zgomot la broscuta pe care nu mi-l explic...cu schimbatorul la punctul mort am zgomot ca de table care hirjiie in zona clopotului amortizorului, l-am remarcat cind m-am bagat sub masina sa inspectez unburduf unei planetare... sa fie echipata cu volant cu masa dubla???ca alfel nu stiu ce sa zic..cind ambreiez zgomotul dispare, de cuplat cupleaza dar tine undeva mai sus. nu stiu ce sa fac: sa demontez cutia sa ma lamuresc ce e acolo sau se mai pot face si alte incercari/teste...

 

l.e. broscuta este din 2007

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

În primul rând dacă zgomotul se aude numai când bagi urechea sub capotă şi dacă nu se aude în mod obişnuit cu capota închisă sau din habitaclu şi face numai la rece cred că nu este motiv prea mare de îngrijorare (la mine face zgomot rulmentul de nou). Eu cred că zgomotul este produs de rulmentul de presiune sau ceva în jurul lui, îţi pun o poză să vezi ce este pe acolo. Oricum până nu desfaci nu ai cum să ştii. Poate fi o chestie banală cum ar fi să fie slăbit/rupt arcul nr. 10 sau uzură la rulment. O situaţie mai gravă ar fi să fie rupt ghidajul 4, dar aia se aude tare, tot aşa ca un hârşâit de table. Oricum dacă schimbi ambreiajul schimbă şi ghidajul ăla .

466246793_newbeetleclutch.thumb.JPG.5861acc3c1dd3ae8c5e6938ccce660dd.JPG

 

Din ce văd după cod volant este cu masă simplă. Codul este 068105269H

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

misu ploiesteanu

multumesc, si eu ma gindeam la arcul ala ciudat. nu stiam, dar din poze vad ca este ambreiaj cu volant clasica , deci zgomotul ar veni de la pirghia ce actioneaza rulmentul de presiune...sau ghidaj ca hirsit de table se aude ...:-) totusi la ambreiere zgomotul dispare ... solutia -cutia jos!!!???

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La ambreiere pârghia apasă pe rulment și jocurile care sunt pe acolo dispar de asta dispare și sunetul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • loghy changed the title to Probleme ambreiaj
  • 2 months later...
misu ploiesteanu

multumesc pentru ajutor lupo_bv . am finalizat reparatia prin schimbarea discului de ambreiaj si a rulmentului de presiune(desi nu era cazul). discul original avea un joc exagerat in arcuri... cred ca aceastea zornaiau la ralanti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!