Jump to content

Cum se prezintă sistemul plug-in hibrid de la vag (1.4 tsi + electric) după ce iese din garanție?


manu144x
 Share

Postare recomandată

Am găsit mașinile astea la niște km foarte OK și m-ar interesa să știu dacă e ceva ce nu știu, sunt foarte problematice sau ceva?

 

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=375206755&scopeId=C&action=parkItem

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=374647334&scopeId=C&action=parkItem

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=375298959&scopeId=C&action=parkItem

 

Practic ar fi la 50% din prețul de cât au fost noi, dar dacă le vând pentru că sunt mega-problematice atunci nu m-aș risca.

Și așa e greu cu service-ul în general, d-apoi dacă ies din garanție.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

S-a mai postat ceva de genul pe alt topic, tot pe tema asta intreba un coleg. Si pe mine ma intriga preturile alea pentru ca m-am uitat dupa golf8 gte pe aceeasi platforma practic tot pe la aceleasi preturi cu km putini. 
Din ce a spus un coleg pe acolo seriile acelea de 2020-2021 ar avea multe bug-uri pe partea de software si ar fi de evitat. Curios este ca sunt multe variante de masini de genul la pretul acela si km putini provenite de la leasing. 
Tehnic nu mai au garantie in Romania dar partea de sistem hibrid si baterie are 8 ani sau 160000km deci acolo riscul ar fi relativ mic. 
Nu stiu ce se intampla cu partea de tablete, software care daca pica este cam naspa, am citit pe forum de colegi care merg fara ac din cauza infotainmentului la golf 8 sau asteptare de cateva luni pe garantie pentru o piesa de genul.
Costurile la piese de genul este mare oricum ma gandesc si nu va fi acoperit de nici o garantie, poate ceva kulanza masiniile fiind aproape noi. 
Poate ne mai lumineaza cineva de ce preturile astea asa mici. 
 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am înțeles, bănuiam eu că ceva tot o fi.

 

De softuri nu mi-e frică, sunt în domeniu, și pe navigația curentă i-am făcut upgrade, downgrade, activat deactivat tot ce se poate, nu e capăt de lume.  Nu știu ce sisteme or avea astea mai noi, nu m-am documentat.

 

Și dacă au probleme de soft, bănuiesc că s-au rezolvat de atunci și ar trebui doar aduse la zi în reprezentanță, dar din ce am văzut până acum le e frică de orice când vine vorba de calculatoare și din astea.

 

Frica mea era să nu fie problematice dpdv hardware, atunci discutăm altfel, nu mă pot risca cu ele, mai ales că da, ai dreptate, piese de schimb sunt greu de găsit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

softul de MIB nu are nicioda legatura cu functionarea masinii.

 

Probleme la softurile calculatoarelor de motor, de hibrid, de baterie, etc  sunt destule si doar fabrica stie sa le modifice parametrii ca sa elimine anumite probleme. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

On 9/23/2023 at 6:28 PM, andrei_221 said:

softul de MIB nu are nicioda legatura cu functionarea masinii.

 

 

Poate avea dacă nu poți controla anumite funcții decât prin el. În modelele mai vechi da, nu conta că puteai folosi mașina fără a depinde de infotainment. De exemplu dacă rămâne tot timpul suspensia în sport că MIB-ul nu bootează, ce faci? Ca să nu mai zic de climă sau altele.

 

De problemele cu firmware-ul de pe ECU-uri mă temeam și eu, că la reprezentanță se uită urât la tine și dacă le zici să facă o amărâtă de diagnoză. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!