Jump to content

Service pentru inlocuire motor Tiguan 5N 2010 2.0TDI


ganoes paran
 Share

Postare recomandată

ganoes paran

Salutare tuturor!

 

Am nevoie de ajutor in gasirea unui service in Bucuresti sau imprejurimi care sa faca o inlocuire de motor la un Tiguan 5N din 2010, motor CFFB.
Am citit toate cele 45 pagini ale topicului  "Ce service imi recomandati?" si nu numai. Din pacate o buna parte din recomandarile facute acolo par a nu mai fi de actualitate sau se refera la operatiuni mai putin complicate. 


Fac apel la membri cu experienta (stiu ca unii chiar au service-uri sau fac diverse reparatii mici) care ma pot indruma spre un service OK care sa faca aceasta operatiune.

 

Problema: Pe autostrada la 130Km/h am simtit o scadere de putere brusca si s-a aprins martorul de motor cu instructiunea Motor Failure - mergi la workshop. Am oprit imediat pe banda de urgenta si am chemat platforma. 
Am dus masina la PBN in parcare (sambata noaptea ora 00:30) si i-am lasat sa faca constatarea. Concluzia a fost ca pe cilindrul 3 compresia este 0 si mai mult decat atat, ori o supapa ori un injector a batut in piston si a lasat urme destul de mari. 
Mai multe detalii au zis ca imi pot da abia dupa ce desfac motorul, insa costurile avansate m-au facut sa zic stop joc pentru moment, mai ales ca mi s-a cam dat de inteles ca sunt sanse destul de mari sa fie vorba de o reparatie 
capitala a motorului si ca avand in vedere vechimea (si implicit valoarea scazuta a masinii) ar fi mai ieftin sa inlocuiesc motorul cu unul de la dezmembrari.


Motoare disponibile pentru masina (CFFB) pe site-urile cu anunturi ar cam fi, unele cu mai putini km decat are al meu(185000). Problema pe care o am si unde as aprecia sfaturi de la cei trecuti prin asa ceva, este cum sa ma asigur 
ca nu iau un motor cu probleme. Sansele sa gasesc exact motorul de care am nevoie montat inca pe masina sunt mici - tot ce am vazut era deja demontat.

 

Reintorcandu-ma la service, reprezentantele ies din discutie pantru ca nu accepta sa faca aceasta operatiune si oricum preturile ar fi mult prea mari ca sa se justifice.

Din ce am citit pe forum am facut o lista cu service-uri recomandate de-a lungul timpului pentru partea de mecanica. Va multumesc pentru orice sfat referitor la ele sau recomandari noi:

Auto K9 -  Vitan Barzesti
Auto Service JON - Grindeiului
Auto Stil RMT - Fizicienilor
AutoRacing - Sos Viilor
Adely Service - Bd. Theodor Pallady 
Eral Auto - Vitan
Damar - Biruinței
Maco Motors -  Virgil Pleșoianu
Titan Service - Nicolae Teclu
ampiese.ro - serviceul lui Alin (dudu1307) am auzit lucruri bune dar nu stiu daca face si asa ceva.

Volksgarage - Ritmului

Nu stiu cate din cele de mai sus ar face inlocuire de motor dar cam astea au fost recomandate de-a lungul timpului pe forum. Orice informatie sau sugestie e binevenita.

 

Multumes mult pentru ajutor.

Modificat de ganoes paran
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!