Jump to content

Uși spate Bora blocate


ramurel
 Share

Postare recomandată

Bună.

Nu știu dacă s-a mai discutat, am incercat sa caut, dar nu am remarcat.

Deci, ușile din spate nu le mai pot deschide, inițial cea din stânga, acum și cea din dreapta spate.

Ajută la ceva dacă deconectez bateria de la mașină pentru un număr de ore, sau se poate și altfel?**

Îmi amintesc acum vreun an, nu am circulat cu ea o perioadă, am dat jos bateria și vreo 2 zile a stat fără și apoi ușa din spate( care era blocată ) s-a deblocat. Acum nu știu dacă de la lipsa acumulator sau cum de s-a deblocat, poate electronica mașini s-a resetat sau ceva...

 

**Am văzut pe Google în tutorial odată, in care zicea că dacă scoți bateria, apoi după cca 15 minute atingi cablurile de+ și - între ele, etc, se resetează computerul de bord.

 

Posibil ca ușile spate să fie blocate din cauza computerului de bord sau...?

 

Mulțumesc

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu. Posibil sa fie yale defecte...conectica oxidata, etc 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu știu sigur, că trag de clapeta din interior și pinul dă să se ridice dar revine înapoi, nu pot deschide.

Doar presupun că o fi din ceva electronică, dacă acum un an s-a deblocat după ce a rămas fără acumulator cca 2-3 zile...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu este. Cum sa presupunem ceva eronat, doar de dragul discutiei?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am găsit videoul acesta, dar nu-mi dau seama cum a dat jos masca de plastic ( tapiseria) din interior

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vorbim  de un model vechi de 25 de ani. Este plin forumul si Google de informații,  trebuie doar sa muncesti sa le cauti.

Dai jos bancheta spate, scoți suruburile, tragi de fata de usa sa iasa din  cleme si o dai jos. Asta valabil pt usile spate

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ok, mersi, o să mai caut, problema e că nefiind de specialitate, nu am terminologia adecvată pentru căutare și găsesc mai greu informațiile utile pe problema mea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Probabil ca asa cum a spus si colegul @Florin mai sus, nu ai alta sansa decât sa ajungi prin interior la incuieori. Acestea, dupa descrierea manifestarilor, sunt blocate in modul 'safe" si nu pot fi deschise nici de afara nici din interior. Tocmai de aceea când tragi de levierul de deschidere a usii, "tumburusul" se ridica dar revine. Acesta este modul "safe" insa e mai dificil de inteles daca nu stii cum functioneaza incuietoarea in sine. Ai avut un noroc enorm anul trecut ca ti s-a deblocat, insa cu astfel de noroc nu te intâlnesti in fiecare zi. Revenind la problema, pe scurt, trebuie din interior, scos sezutul banchetei, suruburile fetei de usa, geamul din macara, macaraua de pe usa, apoi geamul afara din usa si mai departe trebuie vazut ce tactica abordezi. Accesul este destul de limitat, dar nu imposibil. In cel mai rau caz, daca prin batai cu pumnul in usa in zona incuietorii, concomitent cu actionarea inchiderii centralizate din cheie, asta eventual inainte de a te apuca sa desfaci usa, sau ulterior, cu usa desfacuta, sa incerci sa alimentezi motorul pe direct cu 12V, schimbând polaritatea din când in când, nu se deschide usa, atunci va trebui cumva sa spargi partea electrica a incuietorii, ca sa deblochezi pârghiile ce tin usa incuiata. Daca ajungi in stadiul acesta, e bine sa ai in prealabil doua incuietori second-hand originale, dar reconditionate complet, pregatite pentu inlocuire, fiindca cele sparte nu vor putea fi refolosite. Ma rog, acesta este cel mai negru scenariu, dar in principiu cam asa stau lucrurile. Daca erai din Bucuresti, poate te ajutam sa rezolvi, dar distanta este mare pâna la Timisoara. Oricum daca nu ai cunostinte destule, mai bine apelezi la cineva din zona care stie ce are de facut, ca pagubele colaterale sa fie cât mai mici.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutari, intrucat nu am gasit cazul cu care ma confrunt, voi posta aici. Asadar, usa spate stanga blocata, am reusit sa o deschid, pus yala noua (de la Blic, daca are vreo importanta), modelul pentru inchidere centralizata, toate bune si frumoase, se incuie/descuie din cheie (toate usile), atat de la butucul de pe portiera soferului cat si din cel la portbagaj. Daca vreau sa o incui din consola de pe usa soferului, yala se incuie si se descuie imediat, la fel si dupa ce plec cu masina (am optiunea activa cu incuiat portierele in mers), pe obd am 00930 inchidere centralizata spate stanga - circuit deschis. E posibil in afara de fire rupte, ca yala sa nu fie compatibila sau defect la ea din fabrica, a mai patit cineva sa puna yala noua si sa se confrunte cu problema?

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

broasca defecta sau fir  intrerupt.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intre-timp m-am uitat pe diagnoza la status-ul usilor, la cea cu probleme, la confirmarea de inchidere imi da incoerent. Cand se mai incalzeste afara o iau de la capat, dat jos, verificat 😒

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!