Jump to content

Polo clasic 1,6 ALM nu porneste


Langa
 Share

Postare recomandată

E frate cu seat ibiza, nu are piese de polo.

Simptomul a evoluat cam asa. De vreun an, se oprea cateodata la relanti. Dar pornea imediat.  Intr-o dimineata de -20 grade, dupa 2 km s-a oprit de tot. A mai pornit de 3 ori, statea pornita 2 secunde si se oprea.  Apoi avea zile cand pornea, dar se oprea cu rateuri , dar de cele mai multe ori nu mai pornea deloc.   Schimbat bujii, verificat fise, ruptor delco.

Am trecut la bobina, am luat alta noua cu care nu a pornit nicidata.(sa fie defecta?) Cu cea veche mai porneste cand vrea. Am verificat senzor aprindere, da impuls la led pe pin 2, are 12v .

Am trecut apoi la bobina .Am pus bec intre pin  1-3 (-/+) se aprinde cand pun contact.  Azi se aprindea putin si intre masa mufei si masa masinii.   Din schema, masa bobinei si al senzorilor se inchid prin ecu pin17 catre masa.  Nu da impuls la led in pin 2 al bobinei.  Am curatat cu spray mufele ecu, par curate.  Am desfacut ecu si am verificat continuitate intre bobina si interior ecu.

Deci ecu ar fi vinovat.   Poate fi partea de immo sau efectiv comanda aprinderii din ecu ? A incercat cineva sa repare ecu ? Aprinderea trece printr-un circuit operational PLCC cu 4 porti. 

Eroarea pe vag e 00609 ignition output 1 shortcircuit or open intermitent.    Vreau sa stiu 100% daca e ecu, sa nu mai cumpar piese aiurea. Daca schimb ecu trebuie sa schimb si memoria 24cxx  imo din ecu original, cred.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Costa in jurul la 100-200 lei un ecu pt acesta masina. Nu merita reparat. Nu e de la immo, ci este defect

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!