Jump to content

Intrebare


yo3icw
 Share

Postare recomandată

Am un Passat din 2018 motorizare 2.0 Bi Tdi 239 cp si a venit vremea sa ii schimb distributia, am 124.000 km.In afara de pompa de apa, simering, role si curea, mai trebuie ceva schimbat?Cu ocazia asta o sa schimb si antigelul si aici am o nebuloasa: m am uitat putin pe net si unii spun ca e G 13 alti ca G12, nu stiu ce sa mai inteleg.Acum ceva vreme citisem aici un topic, care din pacate acum nu il mai gasesc unde se spunea ca este indicat sa inlocuiesti vasul de antigel deoarece se sparge pliculetul din interior si se infunda circuitul.Stie cineva daca asta este valabil la toate modelele?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Despre ce simering vorbesti?

Eu am momentan 170+k km. Am schimbat distributia la 100k km. Am inlocuit tot ce tine de distributie - curele intinzatoare pompa de apa antigel. Am dat jos radiatoarele si le am spalat/curatat. Motorul bitdi are nevoie de o racire suplimentara fata de tdi simplu deci e bine de urmarit si verificat aspectele ce tin de racirea motorului. Better safe than sorry. Dupa schimbare distributie am completat de vreo 2 ori cu antigel cam 100/150ml avand erori in bord cu nivel scazut, dupa care n am mai avut pb, antigelul fiind la nivel in ultimii aprox 50 60k km. N am auzit nimic de inlocuire vas antigel.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mie pe factura in aparea

- Kit distributie VW OE

- Pompa apa VW OE

Nu stiu sincer ce contine kitul de distributie original, daca are si simering sau nu.

 

Antigelul a fost G13. Nu stiu sa-ti spun cantitate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Kitul original nu are simering, dar vezi că în catalogul Hepu apare PK06693 pentru BiTDI, nu PK06691

Modificat de sneaker
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da. Schimba acel simering, si mie mi l au schimbat la reprezentanta. Antigel mi s a pus G12 (recomandare VW). Unii schimba si cureaua la pompa de ulei (daca nu confund), ca care VW zice ca nu se schimba.. eu n am schimbat o.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am luat 1L antigel pentru completare, de la reprezentanta VW din Oradea, si dupa seria de sasiu pt bitdi mi au dat antigel G13.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!