Jump to content

Conversie injectie 2.0tdi Simens BKP la Bosch BKD


z3dulik
 Share

Postare recomandată

Salutare,

 

Am motor 2.0 tdi BKP 1.5 PD cu injectie Siemens / Continental si vreau sa pun injectoare Bosch de pe BKD, motor care nu este pus pe Passat dar care este aproape identic cu BKP-ul si se gaseste pe Touran, A3, etc.

 

Sunt mai multi care au facut modificarea dar nimeni nu prea da din casa sa zic asa, de altfel pare ca fiecare are solutia lui.

Unii zic ca merge orice ECU, altii ca ar merge doar cu edc16u34.. Ba ca nu o sa mearga frana de mana, ba ca trebuie schimbata clapeta de acceleratie si tot asa pareri impartite.

 

Am si incercat sa ma programez pe la unele firme, toti abia raspund, sunt ocupati ori nu mai raspund dupa programare :))

Asa ca as vrea sa incerc eu. Piesele le am luate deja, ecu de bkd golf 5 3dc16u1

Stiu ca trebuie ecu (immo off), injectoare si cablajul injectoarelor schimbat, aici m-am uitat eu in elsa si am gasit ca 2 fire ar trebui inversate 1 cu 49 in mufa de la ecu

 

M-ar ajuta niste sfaturi

 

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stiu ca este o problema legata de stopurile pe frana daca pui ecu de Golf 5. S-ar putea sa trebuiasca doar U34 . Parca retin ca am incercat sa pun la un Golf BKC un ecu de Passat sau invers si stateau permanent aprinse stopurile pe frana. Una are switch la pedala iar cealalta senzor de presiune pe vasul de lichid de frana si aprindea becul cand citea presiune. Fa proba cu ecu in mufa , fara immo off si vezi daca ai aceeasi problema.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am mai vorbit cu cineva intre timp care incearca la fel tot singur sa faca modificarea, mi-a zis ca am nevoie de u34 sau u36 ori direct de BMP ca sa mearga frana.

La BMP fiind cu un singur ax trebuie modificat ecu.

Lui ii merge cu u34 dar nu ii ia bujiile, pornirea la rece..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 weeks later...

Salut,

In urma cu un an am achizitionat un Passat B6 2.0 TDI BKP, an 2006.

In primavara m-a lasat motorul (din cauza pompei de ulei, dar si a axelor cu came) si am inlocuit motorul cu unul de tip 2.0 TDI BKD (de pe Golf 5), care venea cu injectoare Bosch de fabrica.

Mecanicul care a schimbat motorul nu a reusit sa porneasca masina cu injectoarele Bosch care erau pe motorul nou, probabil pentru ca nu am schimbat ECU (tot la sugestia lui sa nu schimb). Ulterior a pus injectoarele vechi de pe BKD, si anume siemens, iar masina a pornit.

De atunci am ramas cu check-ul aprins in bord, respectiv erori pe injectoare si bujii, ceea ce inainte nu aveam (cu motorul vechi).

BKD fiind proiectat pentru masina cu filtru de particule a trebuit modificat softul passatului pentru ca mergea foarte rau.

 

Intrebarea mea e urmatoarea:

Daca vreau sa pun injectoarele originale Bosch pe motorul actual BKD, pe langa ECU mai trebuie schimbat ceva? Cablajul ma gandesc.

Daca inlocuiesc ECU de Passat B6 cu unul de Golf 5 voi intampina alte probleme?

Multumesc.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

@andrei.toledo aia cu stopurile se rezolva, difera un pic cablajul

 

@Joshua Bodea ce ai mai rezolvat? eu inca ma chinui sa gasesc o solutie sau persoanca care sa-mi faca conversia

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!