Jump to content

Cum imi dau seama ce cod motor are motorul ?


AndreiParvu
 Share

Postare recomandată

Salut! Am si eu o intrebare daca m ati putea ajuta. Am o skoda ocatvia 2 care in mod normal ar avea un 2.0 tdi cod motor BKD. In urma unor probleme a trebuit sa schimb motorul si am luat altul din dezmembrari de la o firma care parea sa fie ok avand in vedere ca ofera si 3 luni garantie la motor. Totul bine si frumos pana n momentul in care mecanicul ajunge sa monteze motorul descopera ca acesta avea o fisura pe capaul vilbrochen/arbore cotit. Initial a sugerat sa ia de pe motorul meu insa a observat ca acestea difera. Cel vechi era cu lant iar cel nou cu pinioane. Intrebarea e urmatoarea: Sunt sanse ca cei de la dezmembrari sa mi fi dat un alt motor? Gen un AZV ? Pentru ca din ce am inteles sunt foarte asemanatoare. Si sunt curios cum as putea sa verific daca e AZV sau BKD? Ar trebui motorul sa aibe un cod scris undeva ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vezi că undeva, de obicei pe lângă roata de rezerva, este lipit un sticker cu mai multe date printre care și codul motor (acolo sunt și alte informații în clar cum ar fi tipul cutiei de viteze și codul vopselei, iar altele codificate). 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

No. Nu al masinii intreaba el...ci cel SH.

De regula..e scris pe capacul distributiei,pe un stiker. Altfel...e munca de detectiv.. cauta un cod PN al unei piese.. de ex capac culbutori. Notezi codul....si verifici im Etka de ce motor e capacul. Ai nevoie de Etka, programul de piese Vag sau la un magazin de piese auto...au posibilitatea sa identifice piesa dupa cod. Succes!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

AZV si BKD sunt in principiu aceleasi motoare, putine piese difera de la unul la celalalt.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!