Jump to content

Polo 9N consum 14% - 15% in oras

mayday147
 Share

Postare recomandată

In primul rand vreau sa salut si sa felicit pe toata lumea, fiind nou venit pe acest forum.

In al doilea rand vin cu o problema cam delicata a Polo-ului meu (1.2 benzina), care vad ca imi consuma pana spre 14-15 in oras, in orele f. aglomerate.( consum mediu aratat de calculatorul de bord).

Acum iata si posibilele cauze pe care le vad eu si care as vrea sa mi le confirmati sau infirmati:

1. Mi s-a aprins sensorul "Check engine" si nu se stinge indiferent de benzina folosita (nu am apucat sa merg sa ii fac un test cu VAG-COM)

2. Masina am cumparat-o cu cauciucuri 195/55 R15, care dupa parerea mea sunt ceva cam mari pentru motorasul meu de 1.2i si forteaza motorul f. mult la plecarea de pe loc, inducand un consum mare.

3. Masina am cumparat-o din Germania cu 94.000km, iar acum are 97.000km fara sa apuc sa ii fac revizia (cea facuta de neamt a fost la 70.000)

Problema e ca seara, cand Bucurestiul este liber, consumul scade sub 9, dar ziua ma secatuieste.

Ceva opinii?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut!

bine ai venit!

in primul rand completeaza-ti profilul si spune-mi ce motor ai?1.2 12 v 64 cp?

1.Check engine poate insemna o multitudine de erori,de la sonda lambda care nu mai functioneaza si sistemul de injectie merge in bucla deschisa ,in regim de avarie,ori....multe.Diagnosticare electronica!!!!

2.Daca ai motorasul de 64 cp eu zic ca anvelopele 195/55 r 15 sunt cam maximul admise pentru a nu-l ingenunchea si a crest consumul sesizabil.Daca intr-adevar esti o persoana care tine f mult la consum iti poti gasi si 165/70 r 14.Te pot ajuta chiar eu la faza asta. :icon_cheesygrin:

3.Daca vrei sa dormi linistit noaptea eu zic sa faci revizia cap coada ,inclusiv distribuite,bujii,fise,etc ...

Mai multe informatii vei gasi in forum folosind functia "search" sau pur si simplu navigand pe topicurile care te intereseaza!

multi km fara probleme! :icon_cheesygrin:

Link către comentariu

Scrie in manualul de cls a 9a de fizica. Nu conteaza suprafata de frecare, ci doar forta care apasa pe ea. Deci nu ai nicio treaba cu cauciucurile.

Link către comentariu

Pana la manualul de fizica de cls a IX-a mai e cursul de dinamica autovehiculelor unde zice ca rezistenta la rulare tine cont si de supf de rulare.Daca vrei cu adev iti arat tot cursul...

Link către comentariu

Zorro Classic
Scrie in manualul de cls a 9a de fizica. Nu conteaza suprafata de frecare, ci doar forta care apasa pe ea. Deci nu ai nicio treaba cu cauciucurile.

OT la OT

Este o discutie intreaga pe forum legata de subiect! Unii (cum este si negoctav) au citit mai mult decat manualul de clasa a IX-a... Daca ar fi construita conform manualului de clasa a IX-a si s-ar aplica numai ce scrie acolo, masina ta nu s-ar misca nici un milimetru de pe loc... Fara suparare, un search te va edifica!

Link către comentariu

Voi face revizia completa cat de curand; am vorbit deja cu cineva la un service in Frumusani, unde cica sunt f. buni.

Despre cauciucuri, am mers circa 5-6 km (din colentina pana la RAR si inapoi) cu cauciucurile de iarna (185/65 R14) si imi arata un consum de cca 5.7 % ceea ce este ideal; probabil ca acel consum mai creste dar oricum este mult sub cel din prezent. Din motive bine intelese, am facut din nou schimbul de cauciucuri imediat dupa ce am trecut RAR-ul (nu imi dadea ITP-ul deoarece cauciucurile de pe fata erau cam uzate, desi sunt Michelin Primacy Pilot).

Cat despre achizitionarea unor cauciuri, da m-ar interesa, doar ca mai intai incerc sa o conving pe mama sa mi le dea pe ale ei de pe Fabia, pentru ca au 2000 km + jante R14 (desi sunt Barum, in comparatie cu Michelin).

Iar despre manualul de cls a IX, hai sa iti dau un exemplu:

"Ai doua biciclete: una cu roti mari - semicursiera de ex si una de copii - cu roti mici . Acum gandeste-te: cu care dintre ele pleci mai usor de pe loc? Adica la care dintre ele, efortul depus de tine este mai mic?"

Link către comentariu

Daca ai cursul in format electronic, chiar l-as vrea.

Tine cont, dar nu in masura incat sa dramatizati acest lucru. Consumul acela nu este datorat unui cauciuc mai lat, o sa-i consume la fel si cu 165/70 r14 si cu 195/55 R15. Probabil ca si cu 205/45 R16 va fi tot la fel. Toate se incadreaza in datele producatorului ca marime, indicare corecta a vitezei pe bord (1,5%dif.), a distantei parcurse si implicit al consumului.

LE: mayday, exemplul tau e putin fortat.

Totusi, intre 195/55 r15 si 165/70 r14 exista aproximativ doar 2,8cm diferenta in circumferinta(la 1,8metri cat are).

Modificat de morph
Link către comentariu

Apropo de cauciucuri, ca sa nu mai deschid alt topic, vreau sa intreb:

In talonul de la Fabia scrie: "Cauciucuri optionale: 195/50 R15" , iar cele pe care vreau i le dau la schimb sunt 195/55 R15. Oare este vreo problema? (ca nici nu am cartea masinii sa vad exact ce scrie in carte si nu in talon).

Link către comentariu

silver polo

salut

parerea mea este ca sonda lambda e de vina (asa am si eu la golful 4 al parintilor mei)

si cauciucurile pot avea un rol important avand in vedere consumul, oricum e mult prea mare.

cum spun unii de clasa aIXa........cam contrazic putin producatorii de auto... :D care nu de nebuni au dat in cartea masinii X dimensiunile cauciucurilor.

eu zic sa-ti iei niste 245/45/19!!!

Apropo de cauciucuri, ca sa nu mai deschid alt topic, vreau sa intreb:

In talonul de la Fabia scrie: "Cauciucuri optionale: 195/50 R15" , iar cele pe care vreau i le dau la schimb sunt 195/55 R15. Oare este vreo problema? (ca nici nu am cartea masinii sa vad exact ce scrie in carte si nu in talon).

poate doar sa-ti atinga la contraaripa,dar nu cred ca e cazul!!!

Voi face revizia completa cat de curand; am vorbit deja cu cineva la un service in Frumusani, unde cica sunt f. buni.

Despre cauciucuri, am mers circa 5-6 km (din colentina pana la RAR si inapoi) cu cauciucurile de iarna (185/65 R14) si imi arata un consum de cca 5.7 % ceea ce este ideal; probabil ca acel consum mai creste dar oricum este mult sub cel din prezent. Din motive bine intelese, am facut din nou schimbul de cauciucuri imediat dupa ce am trecut RAR-ul (nu imi dadea ITP-ul deoarece cauciucurile de pe fata erau cam uzate, desi sunt Michelin Primacy Pilot).

Cat despre achizitionarea unor cauciuri, da m-ar interesa, doar ca mai intai incerc sa o conving pe mama sa mi le dea pe ale ei de pe Fabia, pentru ca au 2000 km + jante R14 (desi sunt Barum, in comparatie cu Michelin).

Iar despre manualul de cls a IX, hai sa iti dau un exemplu:

"Ai doua biciclete: una cu roti mari - semicursiera de ex si una de copii - cu roti mici . Acum gandeste-te: cu care dintre ele pleci mai usor de pe loc? Adica la care dintre ele, efortul depus de tine este mai mic?"

lasa-l pe baiatul ......cu clasa aIXa ......cred ca acolo s-a si oprit!!!

am cauciucuri 14" originale de polo (6n2) mi l-am adus din germania.

sunt in stare buna si cu jante tabla.daca vrei te ajut!!!

iti dau si 3 capace, unul l-am pierdut!!!

Link către comentariu

Publicat (modificat)

Tocmai am fost la "cipos" si mi-a facut testul VAG-COM si au iesit probleme la sonda lambda si ceva la potentiometru EGR sau ceva de genul(il astept sa scrie el exact erorile).

Are cineva idee cat costa o sonda?

Modificat de mayday147
Link către comentariu

Daca ai pe cineva sa iti aduca din germania atunci cam 4 su 5 milioane

http://cgi.ebay.de/Lambdasonde-AUDI-A4-Cab...1QQcmdZViewItem

Daca nu stii pe nimeni cred ca te taxeaza ... e modelul c 5 fire? ... vezi cand deschizi capota fata dreapta o mufa

http://cgi.ebay.de/Lambdasonde-AUDI-VW-SEA...1QQcmdZViewItem

Vezi ca se foloseste la mai multe masini sonda respectiva. Daca iti spune tipul seria atunci te pot ajuta cu informatii

Link către comentariu

Probabil ca as putea sa ma duc la Augsburg, nu? Ca spunea cineva pe forum ca ei aduc piese fara prea mare adaos sau poate ma insel.

Link către comentariu

pentru o sonda sa te duci tu ????????????????????????????

Daca aduce cineva ... mai bine ii dai 1 milion si piesa .... asa e cel mai sigur dar sa fie sigur ... la serie conteaza si ultimele cifre :)

Link către comentariu

:) Ma refeeram la magazinul de piese auto pe nume Augsburg, nicidecum la orasul Augsburg dn Germania :)

Link către comentariu

HUH... MAM SPERIAL.. CU CAT ADUCE? DACA E PESTE 4 MIL E MULT. DACA E SUB E OK

Link către comentariu

Pai tocmai ca nu stiu, de asta am intrebat aici. Pretul de 4mil de unde il stii? Atat costa?

Link către comentariu

silver polo

de unde stii exact care sonda e si cate fire are???

si in nici un caz nu costa 4 mil ......max 100euro originala!!!

vezi ca gasesti si sonde universale dar ia-o dupa codul de pe ea.

de exemplu la golf 4 1.4 16v aia dupa catalizator are 4 fire iti dau si codul daca vrei sa-ti faci o idee de pret.

bafta

Modificat de silver polo
Link către comentariu

Sonda cu 5 fire costa 220 euro :) De exemplu cea de pe motoarele VW 1.4 16V. Nu cred ca e sonda cu 5 fire la HTP...dar..trebuie verificat :)

Link către comentariu

azi i-am facut testare omului si eroare pe sona lnda, potentiometrul egr, intermitent, deci se cam confirma faza cu sonda

am sa pun codurile complete maine ca la ora asta sunt prea obosit

Modificat de cipos
Link către comentariu

Hai ca m-ati innebunit cu anvelopele.In primul rand consumul creste odata cu cresterea supf de contact a pneului cu drumul,adica cu latimea anvelopei.Nu ma credeti,faceti singuri exeprimentul.

O intrebare :De ce la Lupo 1.2 l tdi s-au pus anvelope 155/65 R 14?Tocmai pentru a avea o rezistenta la inaintare cat mai scazuta si sa favorizeze consumul.

Folositi "search:-ul,e in dr sus scris cu rosu

Cat priveste mag Augsburg,piesele sunt destul de scumpe(again "search"-baras e client vechi si e cam printre singurii care au discount mare la ei).Eu v-as recomanda Volkspart,magazinul de pe VWForum....

Link către comentariu

Zorro Classic

Macar sa-ti faci o idee de pret si tot este bine sa-l cauti pe Volksman. Iti raspunde destul de prompt si este serios.

Tot cu butonul magic "search" o sa gasesti si niste calculatoare de diferenta pentru diferitele tipuri de anvelopa.

@silver polo "lasa-l pe baiatul ......cu clasa aIXa ......cred ca acolo s-a si oprit!!!" Multumesc!

Modificat de Zorro Classic
Link către comentariu

Am sunat azi la Volksparts si astept telefonul lor, sa imi spuna exact ce au gasit.

Link către comentariu

Din pacate ei nu au asa ceva pe stoc, momentan, iar eu am programata revizia pentru vineri dimineata. Are cineva idee unde as putea gasi o sonda pe stoc?

Link către comentariu

vorbeste cu volksman are topicul ala lung in sectiunea anunturi online

Link către comentariu

• 5 years later...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!