Jump to content

Vw Lupo motor AUC,un cumul de probleme electrice


sk100it
 Share

Postare recomandată

Pe scurt despre ce este vorba.

1.Nu se aprinde becul ABS la punerea contactului.(ABS functioneaza)

2.Nu se aprinde becul cand frana de mana este actionata.

3.Nu se aprinde becul verde cand faza scurta este aprinsa.

4.Daca scot mufa senzorului de la vasul de expansiune idem nu se aprinde becul cu semnul exclamarii.

5.Buzerul nu scoate nici un sunet cand las farurile aprinse si idem,la deschiderea usii nu se aude pompa de benzina cateva secunde .

Nu stiu de unde sa incep .Daca are cineva schema electrica ,sa vad ce sigurante ar putea fi afectate,am inteles ca senzorul de la frana de mana si cel de la vasul de expansiune impreuna cu cel de pe borcanul lichidului de frana vin pe acelasi 12 volti,dar neavand schema,sunt un pic in pom.

Va multumesc anticipat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred că prima dată ar trebui să verifici mufele de la panoul de instrumente, mai ales dacă ai umblat pe acolo.

10 hours ago, sk100it said:

5.Buzerul nu scoate nici un sunet cand las farurile aprinse si idem,la deschiderea usii nu se aude pompa de benzina cateva secunde .

Buzerul sună dacă laşi farurile aprinse şi deschizi uşa, deci ambele probleme pot avea drept cauză defectarea switch-ului de la portieră, problemă destul de comună atât la Lupo cât şi la alte modele vag.

10 hours ago, sk100it said:

am inteles ca senzorul de la frana de mana si cel de la vasul de expansiune impreuna cu cel de pe borcanul lichidului de frana vin pe acelasi 12 volt

Din ce văd pe schemă, de la becul din bord pleacă un fir pe care sunt contactele de la frâna de mână şi borcanul lichidului de frână, mai departe fiecare contact se duce la masă, dar pe fire diferite

Contactul de la vasul de expansiune nu l-am identificat

 

Ţi-am pus şi o indicaţie de citire a schemei ca să ştii unde regăseşti firele care se termină  cu un dreptunghi numerotat

1689044255_citireschema.thumb.jpg.24f057bca8586dcb2e0ff3259459b81d.jpg

Să arunci un ochi şi pe la contactele de masă, locaţia lor o găseşti în partea dreaptă a schemei cu cerculeţe numerotate.

Dacă întâmpini dificultăţi la verificare scrie aici.

 

AUC ABS.pdf AUC Echipament bord.pdf Relee si sigurante.pdf

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc mult pentru scheme.Eu la aparate nu am umblat,insa sigur a umblat........vericu',deoarece era defect ABS-ul si cred ca a fost mai simplu sa stinga becul decat sa repare ABS-ul.Asa,cu schema in fata ochilor,imi va fi mult mai usor sa identific defectul.Tin mult la buburuza asta,de aceea nu am vrut sa ma apuc de aceasta operatiune fara un minim de documentatie.Multumesc mult inca o data

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am plecat cu documentatia la mine si am constatat ca locasul unde trebuia sa fie siguranta nr 25 care este pentru frana de mana este gol si din pacate nu exista nici cablaj pentru ea.Inseamna ca trebuie desfacute ceasurile de bord sa vad ce este acolo.Este posibil ca cel care mi-a vandut masina sa fi umblat pe acolo si sa fi decuplat becurile,sau sa fi taiat vreun fir ce alimenta acele becuri?Sincer imi e greu sa cred ca cineva ar fi putut fi atat de nebun incat sa caute shema de la bord si sa fi decuplat acele becuri.Toate sigurantele de la tablou sunt bune,le-am verificat.

Sa inteleg ca urmatoarea miscare ar fi sa dau ceasurile jos si sa vad ce este acolo,corect?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Posibil sa fii nevoit sa faci și asta. Sa nu fie vreo mufa mișcată. ABS -ul comunica cu panoul de instrumente printr-un fir, e vede in schema. Trebuie verificata continuitatea din mufa in mufa.

21 hours ago, sk100it said:

3.Nu se aprinde becul verde cand faza scurta este aprinsa

La mine nu exista becul ăsta, se aprinde numai unul albastru când sunt pe faza lunga.

 

47 minutes ago, sk100it said:

Am plecat cu documentatia la mine si am constatat ca locasul unde trebuia sa fie siguranta nr 25 care este pentru frana de mana este gol si din pacate nu exista nici cablaj pentru ea

Vezi că nu te-ai uitat unde trebuie, documentația cu siguranțe este pentru toate modelele, pentru lupo-urile mai puțin speciale cum sunt ale noastre este ultima schema. Deci, nu este siguranță pentru becul de la frana de mana, se vede și în schema. La locașul 25 ar veni o siguranță pentru cele cu cutie automata.

 

O scanare de erori ai făcut? Ar fi un bun început.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am incercat sa fac si o scanare,nu merge,probabil ca vag com-ul meu este un pic depasit.Am cautat erori pe abs si nu am gasit nimic.Deci becul verde nu se aprinde la faza scurta.In cazul de fata mai am de verificat acel bec cu semnul exclamarii si becul ABS sa vad de ce nu se aprinde.Va anunt ce am mai gasit la ea.O seara frumoasa

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Dragi colegi,astazi am demontat ceasurile de bord.Din pacate,becul abs,becul de frana de mana trasa si cel de faza scurtaLIPSESC cu desavarsire.Cineva le-a smuls de acolo.Buzzerul imi arata o rezistenta infinita,deci este ars si el.

Doua intrebari am si eu

1.De unde pot gasi sa cumpar aceste leduri smd pentru bord,pentru a le inlocui pe cele lipsa si bineinteles acel buzzer defect?

2.Cum se scot acele de la turometru si kilometraj,deoarece mi-a fost frica sa umblu la ele fara a cere un sfat prealabil.

Din pacate masina a avut defect de abs,iar fostul proprietar de multe masini a preferat sa scoata becul,in loc sa-l repare.

Va multumesc din suflet

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!