Jump to content

Probleme turatie pe liber


Alex Pascu
 Share

Recommended Posts

Alex Pascu

Vă salut!

 

De ceva vreme Bora mea AJM incepe sa imi faca o figura la accelerarea pe liber. Nu obisnuiesc sa turez masina degeaba pe liber, am descoperit asta accidental.

 

Deci treaba sta cam asa: cu motorul cald sau rece, iarna sau vara si fie ca am circulat cu ea 300km sau abia am pornit-o, prima data cand o turez pe loc si apas foarte usor acceleratia, urca pana pe la 1200 de ture apoi scade singura la 1100 si acolo ramane chiar daca apas mai tare sau duc pedala pana la fund. Revine la ralanti foarte foarte lent doar daca iau piciorul de pe gaz de tot. Dupa ce se intampla chestia asta, se tureaza normal. Doar la prima apasare a pedalei imi face figura asta. Daca o turez brusc din prima se tureaza normal. Doar daca apas extrem de lent. E o senzatie foarte ciudata pentru ca atunci cand se intampla si apas pana la fund pedala ea tot la 1100 sta. Deci total random dar mereu la prima pedala pe liber.

 

La talpa nu simt nimic ciudat, nu revine greu si nici nu se apasa greu acceleratia. Doar turatia motorului si implicit acul din bord imi arata ca revine foarte greu. Ca sa fac o comparatie, in mod normal revine de la 1500 la ralanti cam in jumatate de secunda. Cand se intampla chestia asta revine cam in 2-3 secunde. Deci foarte lent.

 

Am obdeleven, ce as putea sa verific ca sa aflu de unde ar fi buba? Sau daca e ceva de natura mecanica, la ce as putea sa ma uit?

Link to comment
Share on other sites

lupo_bv

Păi ar trebui să vezi dacă este o problemă de management (adică dacă ECU are un motiv să comande asta) sau o cauză mecanică. Fă un log pe nişte grupuri unde să se vadă turaţia, cantitatea injectată (sau durata injecţiei), avansul şi poziţia pedalei de acceleraţie. Porneşti logul şi simulezi problema (inclusiv apăsarea până la fund a pedalei de acceleraţie în absenţa turării motorului) să vedem dacă este vreo legătură între parametrii ăştia pentru că turaţia trebuie să fie direct proporţională cu cantitatea injectată, iar aceasta cu ceea ce vrea şoferul, adică apăsarea pedalei de acceleraţie.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
opleistul23

Valva aceasta poate influenta cu ceva mersul motorului in sarcina ? La ralantii merge lin, dar si in sarcina, problema e ca parca nu mai trage cum tragea ea. Presiune am 3 bar.

download.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

   Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!