Jump to content

Codari VCDS & OBDeleven (Golf VIII)


Andrei_72
 Share

Recommended Posts

Andrei_72

In acest topic se vor discuta toate problemele legate de subiecte precum:

  • Activări / dezactivării diverse funcții;
  • Resetare intervale service;
  • Ștergere erori etc.

Toate acestea, bineînțeles, valabile pentru Volkswagen Golf VIII

 

Va rog sa țineți cont ca in conformitate cu regulamentul forumului, nu sunt permise discuțiile despre clone sau softuri de diagnosticare piratate. Postările care fac referire la subiectele ante-menționate vor fi șterse iar userii vor fi sancționați.

Mulțumesc.

 

 

 

Prima postare ii aparține lui @aroganta:

 

"M-am jucat cu OBD11 si din 17 (Dashboard) am activat  (din View Activation)  mi se pare View 7 si View 8 ( acele de R line). Ce pot sa spun, arata intr-un mare fel cu toate ca e fake maxim cu sigla R pe centru - dar de aratat arata bine de tot!

Acum ce am observat este ca la 130km/h pe autostrada  pe view-ul clasic cu cadrane rotunde am ~2500rpm, pe view-urile de R am putin peste 2000rpm.  Undeva "fura curent", dar am zis ca poate va veti juca cu OBD11 si  #casastiti"

Link to comment
Share on other sites

aroganta

Pai daca tot avem sectiune dedicata, va pot spune ce am reusit eu pe al meu Golf 8 cu un OBD 11 Pro

 

- diverse "view-uri" in Dashboard (de GTi, de R)

- vizualizare Torque si Powe (nM)

- vizualiare unghi directie (Steering Angle Display)

- activare cronometru  (ca cel de la R line)

- pentru DRL sa fie si stopurile aprinse

- activare si afisare temperatura ulei DSG  (inutila, sub 50 nu arata nimic, iar dupa 2h de Bucuresti ajunsese la 59 grade)

- afisare "Refuel quantity"  dar are niste calcule empirice .. eu pe rezerva imi spunea sa alimentez 39L dar am pus la pompa 47)

- "astia' fara butonul "MODE" in consola  putem seta cu OBD11 "modul de conducere" in sensul ca va afecta doar directia.  AUTO (viteza mica soft; viteza mare hard) sau putem sa o trecem in Normal sau Dynamic. Mie personal imi place in Dynamic ca este mai stiff directia.

 

Si muuulte altele - nu le insir aici ca sunt deja pe forumul de OBD11

 

Din pacate, Golf 8  are foarte multe functii  on-demand (FoD)  care merg activate doar cu Swap Codes  (se obtin oficial de la VW si se pun cu ODIS).  Spre exemplu ... nu se poate activa recunoasterea semnelor de circulatie daca nu ai navigatia (cu toate ca tehnic este posibil).  Nu se poate activa asistentul de faza lunga (pentru astia mai saraci fara  AFS (Matrix)).

 

Pe anumite module (5F - Multimedia;   A5-Driver Assistance)  se solicita un cod de autorizare (similar cum facea  VCDS  cu "Auth Code" numai ca aici aplicatia se duce si vorbeste "undeva" cu un server (ti se cere Nume, Prenume, VIN auto) si obtine de acolo un cod de autorizare valabil 30 minute .  - (doar OBD11 Pro sau Ultimate sunt capabile sa faca acest lucru).

 

Ce mai pot sa va spun este sa nu incercati (sau sa va luati dupa altii) ca pe un MIB3 "mare"  cu navigatie, cu lane assist cu tot ce vreti sa incercati sa puneti camera pe spate pentru ca nu va merge de nicio culoare (cel putin momentan). Se poate activa RCV, se poate preconfigura, parametriza insa o sa fie in offset complet (distangele nu vor corespunde, liniile nu vor fi corecte).  Am incercat de multe ori si pana la urma am returnat camera si am pus sigla VW origianal la loc.   asta e :( 

 

 

Nu am mare experienta cu OBD11 si este si o bariera lingvistica in sesul ca module intregi sunt in germana si spre deosevire de VCDS sau ODIS   , in  Long Coding nu-ti arata si descrierea pe bit 0, bit 1, bit 2  si poti sa o faci varza modificand ceva aiurea.

Am patit ca pe modulul A5 sa modific o valoare (incercand sa activez recunoasterea semnelor de circulatie) si am facut-o praf! nu mai recunostea camera, nu mai functionau sistemele de asistenta, stergatoarele automate  si am facut rever din backup. 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
aroganta

Salut,
Inca o informatie proaspata :) pentru cei care nu au "Moduri de condus /  Driving Selection" pe Golf 8.


Daca va bate gandul sa cautati tot internetul pentru un partnumber al acelui panou de comanda cu 4 butoane (Assist, Clima, Park  si Driving modes) sa stiti ca nu are sens sa dati bani pe el pentru ca functionalitatea  "Moduri de condus" nu se poate coda.  Ea este FeC/SWaP  la fel ca multe alte functii (Navigatie, asistent faza lunga, comenzi vocale).

Asa ca mai bine plateam 175 euro la achizitie ca acum nu se poate face nimic.

Link to comment
Share on other sites

mandelu

oricum o foloseai de 2-3 ori si uitai de ea. mai ales daca nu ai DCC.

Link to comment
Share on other sites

aroganta

asta clar. Mesajul era doar de "heads-up" pentru cei care vor cauta acel panel cu buton touch.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
aroganta

De vreti sa va dispara acea notificare enervanta " ..function bla bla  locked while vehicle is moving"  se poate face simplu din:

Control Unit 5F (multimedia) -> Adaptation -> Locked Menu Contents   si se trec toate valorile din Blocked in  Non Blocked.   Sunt cateva doar pe blocked.

 

 

Link to comment
Share on other sites

aroganta

Aveti idee la ce poate face referire  codul  U105400 de pe modulul 17 (Dashboard)  care la mine apare de la 3km si este stocat de ECU de 124 ori :)

 

Trouble codes: U105400 - Information electronics control module 1 No Communication
 

Malfunction Counter:  124

Status: Intermittent

 

Ieri mi s-au stins din senin atat bordul cat si infotainment-ul , dar nu gasesc o legatura intre eroare si problema. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

O povestioara interesanta: 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

   Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!