Jump to content

Ulei Motor - Probleme, Discuții si consum (Golf VIII)

PIEDONE WSP
 Share

Postare recomandată

dnysterian

Da, cca 500ml

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nenciu Victor

ooo mult ... cred ca nu au pus norma care trebuie, e prea subtire si l-a ars (evaporat) in timp, de la caldura motorului. 

La fosta masina am pus Ravenol SMP, masina cu 300.000 km :D Inainte de Ravenol am pus doar Motul si nu am avut probleme, cum am incercat Ravenol, motorul initial avand ulei nou nu era Tractoras ... dar dupa vreo luna si-a revenit la setarile din fabrica si cand verific uleiul, joja la minim, desi la schimb era la jumate, am stat acolo langa mecanic... Completez tot Ravenol ... peste o luna iar verific, la fel ... 5w-30 ... Mers majoritar in oras ... Dupa 6 luni, am trecut la Motul si nu a mai "ars" uleiul, completarile ulterioare fiind facute cu Motul pus peste Ravenol .. la 300.000km nu mai conta :)) Si de atunci nu am mai avut probleme. 

E ciudat sa consume atat ulei o masina de generatie noua. Golf-ul 7 pe care il am acum, Vineri i-am facut schimbul de ulei, filtre ... A iesit el negru, pentru ca am mers eu peste limitele legale si in ture, fiind benzina ... Dar in cei 10.000km parcursi nu am completat deloc si masina are 130.000km, atat la schimbul anterior cat si la acesta am pus Liqui Molly Top Tech 4200 LL si fac schimburile la 10.000km, de 2 ani si 4 schimburi facute, nu am completat cu ulei si conduc mixt, atat in oras cat si in afara, nu merg des peste limite, rar vede 4000 rpm :D .... Tot as vrea ceva cu 4cy a mea avand 3cy si inclinam spre Golf 8.5 dar ma cam dezamageste citind pe aici :( 

Link către comentariu

dnysterian

Nu am ce sa fac, pana nu iese din garantie OE VW 0W20 scrie pe motor, apoi MOTUL.

Acum poate am exagerat si eu cu 500 ml ulei consumat.

Nu mai stiu exact cate liniute erau lipsa pe indicatie, dar eu am completat pana la Max, minus o linuta.

Acum din ce vad la 4k km, dupa schimbul de ulei nu sunt modificari de nivel.

O mizerie mare cu renuntarea la joja de ulei, mai aveai o idee de culoare, nivel cand e rece....

La nivel de dezamagire cred ca sunt cam toate benzinarele cu turbina incepand cu 2018 si ma refer la toate brandurile.

Eu unul sunt multumit de potenta motorului pe Golf 8.5 cu transmisie manuala.

Modificat de dnysterian
Link către comentariu

Nenciu Victor

Nici joja nu trebuie sa fie la maxim, la jumate sau cel mult 3 sferturi. Dar pe google pe poze la motor arata ca ar avea joja ... 

Da 0w20 parca pun si eu la Tiguan, dar ala are AddBlue DPF se strica sistemele in timp daca ii pun 5w30 asa am inteles ... in carte scrie ca la 15.000km 1l de ulei poate consuma ... Si scrie de prin 2004 :)) 

eTSI-ul e excelent ca si motor dar mai sunt puristi pe aici pe care ii inteleg cand scriu ca motoarele mai vechi sunt mai rezistente ... Dar daca ramai cu asta in cap, nu vei evolua ... Se merge din ce in ce mai tare, siguranta oferita de una 2024 fata de una 2014 e alta, alte sisteme, mai rafinate, motoare mai silentioase si mai economice ... 

Un eTSI pus la test versus TDI, tot 8.5 2023 sau 2022 nu mai stiu exact, pe un traseu de 3000 km, au iesit egale la consum, plin pe plin ... :D 

Legat de turbina, le-au redresat puterile din soft sa fie mai lina, la manuale sa nu se mai auda cum incarca ... Eu am condus un 8.5 de 115 CP cu DSG si nu simteam cand facea viteza si schimba, totul liniar ... Pe mod Normal 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!